Ondanks huizenprijzen en drukte is Utrecht op één na beste stad om te wonen Ondanks huizenprijzen en drukte is Utrecht op één na beste stad om te wonen

Ondanks huizenprijzen en drukte is Utrecht op één na beste stad om te wonen

Ondanks huizenprijzen en drukte is Utrecht op één na beste stad om te wonen
Utrecht is na Amsterdam de beste Nederlandse stad om in te wonen. Dat blijkt althans uit onderzoek van vastgoedbedrijf Jones Lang LaSalle (JLL).

Utrecht is na Amsterdam de beste Nederlandse stad om in te wonen. Dat blijkt althans uit onderzoek van vastgoedbedrijf Jones Lang LaSalle (JLL).

Bij het samenstellen van de lijst heeft JJL naar 37 verschillende kenmerken gekeken. Enkelen hiervan zijn bevolkingsgroei, bereikbaarheid, huizenprijzen, veiligheid en economie. Er werden in totaal 84 Nederlandse gemeenten onderzocht. Gemeenten met minder dan 50.000 inwoners zijn niet meegenomen in het onderzoek.

“In het algemeen profiteert Utrecht van demografische ontwikkelingen en snel stijgende prijzen. Ook het aantrekkelijke centrum en de kwaliteit van de Utrechtse woningen werken in het voordeel van de Domstad”, is te lezen in het onderzoek.

Beleggers

Daarnaast is Utrecht een van de snelst groeiende steden van het land waardoor volgens JJL de prijzen en de belangstelling van beleggers in de lift zitten. “Op de beleggersmarkt weet Utrecht Amsterdam zelfs van de koppositie te houden. Daarnaast profiteert Utrecht van haar centrale ligging in het land, hoogopgeleide bevolking en het feit dat de gemeente nog voldoende uitbreidingspotentie heeft.”

Na Utrecht zijn Delft, Amersfoort en Zwolle de beste woonsteden van Nederland. In 2017 is een vergelijkbaar onderzoek gedaan. Ook toen stond Utrecht op de tweede plaats in het kielzog van Amsterdam.

Bekijk hier de hele lijst van JJL.

8 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Uitbreidingspotentie…..maar wat als de gemeente die uitbreidingspotentie wil vol zetten met windmolens die veel beter op andere plekken gezet kunnen worden…..
  We hebben hier natuurlijk wel een gemeente die qua plannen soms totaal tegen alle logica ingaat, telt dat ook mee in de score ?

 2. MJPD

  ““Op de beleggersmarkt weet Utrecht Amsterdam zelfs van de koppositie te houden”

  Betreurenswaardige koppositie dan. Dat komt wellicht omdat Amsterdam in tegenstelling tot Utrecht wel maatregelen neemt om de prijsopdrijving door (particuliere) beleggers, die het tegen de hoofdprijs, verhuren de kop in te drukken?

  Tweede plaats na het ‘open riool’ Amsterdam. Daar hoeven we ons niet voor te schamen.

 3. Koel Hoofd

  Wat een heerlijk bericht.
  Vele Utrechters zullen hier slapende rijk van worden….

  Aalleen dat aantrekkelijke centrum is een zeer discutabel statement.
  20 jaar geleden was het er wel aantrekkelijk, nu is het plat ordinair vermaak type costa del snol vol animatie teams.

 4. Monique

  Ah een beleggerstoko heeft deze ranglijst opgesteld. Vrij vertaald: in Utrecht kan je nog grof verdienen aan vastgoed. Dat heeft helemaal niets met leefbaarheid te maken!

 5. Bertje 030

  Utrecht is VOL, geen huizen, geen verdichting maar groen, groen en nog eens groen, iedereen die een woning zoekt gaat maar een stuk verderop zoeken want 030 is VOL!!!!!

 6. VincentZ

  Vrij onzinnige ranking waarbij het gaat om economische cijfers en prestaties. Laten we bedrijven langs deze meetlat leggen en daarmee bepalen hoe gelukkig de werknemers van die bedrijven zijn. Je ziet dan vanzelf de nonsense. Voorbeeld : take away is het snelgroeiende bedrijf in Nederland. Volgens bovenstaande lijst zou je hier het beste kunnen werken

 7. BramD

  Het is toch echt ook een fijne stad om in te wonen. Ik loop met plezier bijna iedere dag wel een rondje door het centrum.

 8. jan

  Heerlijke stad. Mooier dan Rotterdam Den Haag en Amsterdam. Er is nog genoeg ontwikkeling mogelijk. Het is groen en charmant. Veel jonge mensen wonen er. In de afgelopen jaren is de binnenstad alleen maar mooie geworden en zijn er allemaal leuke zaken bijgekomen. Daar waar andere steden door internetverkoop leeg lopen heeft Utrecht nog een bruisende binnenstad. Iedereen die anders denkt die kijkt niet rond wat de ontwikkelingen in andere steden is

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).