Utrechtse buurt Leeuwesteyn krijgt nog eens 68 duurzame koopwoningen en 130 vogelverblijven Utrechtse buurt Leeuwesteyn krijgt nog eens 68 duurzame koopwoningen en 130 vogelverblijven

Utrechtse buurt Leeuwesteyn krijgt nog eens 68 duurzame koopwoningen en 130 vogelverblijven

Utrechtse buurt Leeuwesteyn krijgt nog eens 68 duurzame koopwoningen en 130 vogelverblijven
In de nieuwe Utrechtse buurt Leeuwesteyn verrijzen komende tijd in project Vogelhof 68 duurzame koopwoningen. De buurt krijgt een grote binnentuin en ook aan de vogels is gedacht; in de buurt komen 130 vogelverblijven.

In de nieuwe Utrechtse buurt Leeuwesteyn verrijzen komende tijd in project Vogelhof 68 duurzame koopwoningen. De buurt krijgt een grote binnentuin en ook aan de vogels is gedacht; in de buurt komen 130 vogelverblijven.

De helft van de woningen valt in de categorie betaalbare woningen voor bijvoorbeeld starters. De andere helft hoort tot het dure segment. “Zo krijg je een mix van woningen die verschillende typen mensen aantrekt en ervoor zorgt dat mensen lang in hun eigen woning kunnen blijven wonen”, denkt Willem Romijn, projectontwikkelaar van VORM. 

Tekst loopt door onder afbeelding

Volgens Romijn is ook sociale cohesie in de buurt belangrijk. “Krijg je kinderen, dan hoef je deze woonwijk niet uit als je groter wil wonen. Je kunt er starten en je hoeft er niet meer weg”, zegt hij. De achtergevel van het complex wordt gemaakt met zogenoemde ClickBricks. Dat zijn stenen die makkelijk in en uit elkaar te klikken zijn en waarvoor geen specie nodig is. Het idee hierachter is dat bewoners gemakkelijker een uitbouw aan hun woning kunnen maken.

Vogelverblijven

In de buurt komen niet alleen huizen voor mensen, maar ook 130 vogelverblijven. Verder is in de Vogelhof straks een binnentuin van 1700 vierkante meter te vinden, waar ook een kas komt voor de bewoners van de buurt. In de tuin worden ook een vijver en speelmogelijkheden voor kinderen aangelegd. Onder de binnentuin komt een parkeergarage.

Het groen in de buurt moet hittestress tegengaan en meer dan de helft van het regenwater wordt opgevangen, zodat het herbruikt kan worden voor de planten in het gebied.

Tekst loopt door onder afbeelding

Het project Vogelhof bereikte deze week het hoogste punt. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind volgend jaar opgeleverd.

16 Reacties

Reageren
 1. Len

  Utopia om de hoek, straks ook met de metro te bereiken!

 2. Rob Mebus

  Zijn alle woningen al verdeeld onder vrienden / relaties van de makelaars, de projectontwikkelaars en andere betrokkenen?

 3. Realist

  Waarschijnlijk is alles al verkocht..

 4. wollie

  wat heb je aan een metro als je kunt vliegen? 😉

 5. Ben

  Waar het om gaat is de parkeergarage.

 6. Ben

  Helemaal top zo’n tuin en je kan ook nog eens je Tesla kwijt!

 7. Hans

  Ik had wat vraagtekens geplaatst bij de passage, in dit bericht die als volgt ging: “De helft van de woningen valt in de categorie betaalbare woningen voor bijvoorbeeld starters”.
  Mij viel het woord “betaalbare” op en ik vond dat opmerkelijk gezien het feit dat letterlijk geen enkele koopwoning in Utrecht, zeker voor starters – nu noch in deze categorie valt. Gezien de wooncrisis geen onbelangrijke vaststelling. Maar ik gaf de ontwikkelaar van dit project het voordeel van de twijfel, want wie weet kunnen starters hier toch hun slag slaan zonder de jubelton van hun ouders?
  DUIC wilde deze kanttekening om hen moverende redenen (nog) niet plaatsen…

 8. A3aan

  Diversiteit van meningen zal je op deze locatie waarschijnlijk niet tegenkomen. Saai dus

 9. Erwin

  Geen idee waar dit is…,

 10. Koel Hoofd

  130 (!) vogelkooien??
  Hoezo moeten vogels in de stad worden opgehokt voor duurzame pretenties?
  Wat vind de PvdD daar eigenlijk van?
  Intussen vliegt er nog een grote kolonie ontsnapte groene invasieve exoten rond bij de Bilitonkade…. die kunnen wel een nieuw huisje gebruiken

 11. Dorine

  Wat moet ik me bij die Vogelverblijven voorstellen? En waarom is dat leuk? Opgehokte vogels vind ik zielig, en als je ze laat rondvliegen vliegen ze of weg, of krijg je klachten dat alles ondergepoept wordt.

 12. Fiederelsje

  Vogels in een kooi? Welke dwaas bedenkt zoiets?Laat ze lekker vliegen. En de vogelwachter? Mag die gratis wonen? Wat een flauwekul.

 13. Paul

  Waar ligt Leeuwenstijn ? Handig als er een link bij zit…
  Is het niet dicht bij het Amsterdams Rijnkanaal? Dan is het zo jammer dat hier zo laag wordt gebouwd in de stad. ..Zo is er heel veel natuur voor nodig om voldoende woningen te realiseren en moet vogels ook in hokken i.p.v bomen inderdaad …

 14. Claudia

  Ik denk dat ik me inschrijf voor een vogelverblijf. Das het enige waarschijnlijk wat nog te betalen is.

 15. Harry

  Wat zijn vogelverblijven? Bedoelt de schrijver misschien nestkasten? En waar in Utrecht ligt deze wijk?

 16. Roeland Beers

  @Paul ik gok dat het in de buurt van Pathé LR en Buiten bij de Sluis komt te liggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).