Utrechtse politiek unaniem voor winkels in City Campus Max | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse politiek unaniem voor winkels in City Campus Max | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse politiek unaniem voor winkels in City Campus Max

Utrechtse politiek unaniem voor winkels in City Campus Max

Naar inmiddels blijkt hebben de Utrechtse politieke partijen er bij wethouder wonen Gilbert Isabella op aangedrongen om het bestemmingsplan voor City Campus Max (CC Max) op de hoek Beneluxlaan/Europalaan aan te passen. Volgens het huidige bestemmingsplan mag zich geen kleinschalige detailhandel vestigen in de commerciële ruimtes onder de woontorens. Gevolg is dat de ruimtes al vanaf oplevering in 2009 leeg staan. Bewoners boden eind vorige week een petitie aan met 430 handtekeningen. DUIC was daarbij aanwezig.

Zowel D66 als Leefbaar Utrecht, PvdA, GroenLinks, CDA en Groep Kuijper hebben inmiddels vragen over de kwestie gesteld aan wethouder Isabella. Zij pleiten, met de bewoners, voor aanpassing van het bestemmingsplan zodat vestiging van kleinschalige detailhandel in de commerciële plint mogelijk wordt. Isabella heeft laten weten bereid te zijn het bestemmingsplan aan te passen als er ondernemers zijn met concrete plannen voor kleinschalige detailhandel. Al houdt hij wel een slag om de arm: deze kleinschalige detailhandel mag niet teveel concurreren met de omliggende winkels.

Het Woonbestuur en de VvE van CC Max zijn van menig, dat het toestaan van kleinschalige detailhandel (zoals een ‘gemakswinkel’ á la HEMA To Go op de Uithof) een opening biedt aan projectontwikkelaar Bouwfonds om een nieuwe categorie ondernemers aan te trekken. De gemeente Utrecht lag daarbij tot nu toe echter dwars.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).