Verkoop woningen tweede fase Wonderwoods gestart: appartement kost tussen 435.000 en 605.000 euro Verkoop woningen tweede fase Wonderwoods gestart: appartement kost tussen 435.000 en 605.000 euro

Verkoop woningen tweede fase Wonderwoods gestart: appartement kost tussen 435.000 en 605.000 euro

Verkoop woningen tweede fase Wonderwoods gestart: appartement kost tussen 435.000 en 605.000 euro
Wonderwoods / Beeld: MVSA Architects
De eerste bouwfase van het veelbesproken vastgoedproject Wonderwoods in Utrecht is afgerond. Ook is de verkoop van de tweede fase van de woningen in de twee groene torens tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan gestart.

De eerste bouwfase van het veelbesproken vastgoedproject Wonderwoods in Utrecht is afgerond. Ook is de verkoop van de tweede fase van de woningen in de twee groene torens tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan gestart.

Het gaat om zo’n dertig appartementen in deze tweede fase. Sinds ongeveer een week staan de appartementen op Funda. Het gaat om woningen met een oppervlakte van tussen de 58 en 83 vierkante meter. Het goedkoopste appartement kost 435.000 euro, het duurste 605.000 euro.

De eerste dertig woningen van Wonderwoods gingen deze zomer al in de verkoop. Die appartementen varieerden in prijzen van 342.000 euro tot 1.155.000 euro. Voor het laagste bedrag krijgt de koper één kamer van zo’n 50 vierkante meter. Een tweekamerappartement van zo’n 56 vierkante meter, moet 368.000 euro opleveren. Voor 1.155.000 euro krijgen de kopers vier kamers van in totaal 157 vierkante meter.

900 heipalen 

De bouw startte in december 2020. De prognose voor de oplevering van de eerste appartementen is begin 2024. Inmiddels zijn alle 900 heipalen geplaatst en is de keldervloer grotendeels gestort. Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen voor de vloer van de begane grond.

Wonderwoods bestaat uit 167 koopappartementen en 252 huurappartementen, waarvan zestig in het middenhuursegment. Ook komen er daarnaast onder andere 14.000 m2 kantoorruimte, een dakpark met restaurant, sportschool, fietsenstalling en een ondergrondse parkeergarage.

Een hectare groen

Groen speelt een belangrijke rol in Wonderwoods. De vegetatie is geïnspireerd op Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en komt terug in en op de gevel. Er komen 360 bomen, 9.640 struiken en heesters en 10.000 planten, wat gelijkstaat aan een hectare groen.

“Het integreren van groen in een gebouw is belangrijk voor de bewoners maar ook voor de directe omgeving”, zegt Stefano Boeri, een van de architecten. “Ik kan niet wachten tot de inwoners van deze prachtige stad kunnen wandelen in het park dat we op het dak gaan creëren.”

Gekoppelde berichten

37 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bronsnor constateert dat de nieuwe appartementen nog duurder zijn dan de vorige. Broeva, Haroo!

 2. wollie

  wat, zoveel maar?

 3. Suzanne Taylor

  Belachelijke prijzen natuurlijk! Voor dat geld (ook voor het“lage” segment) kun je ook een huisje aanschaffen met een tuin ipv

 4. Hans

  Dit zijn niet het soort woningen, qua beprijzing – waar het overgrote deel van het Nederlandse volk op zit te wachten. Sterker nog: het zijn voor de meeste woningzoekenden onbetaalbare en dus onbereikbare woningen.

 5. Koel Hoofd

  …Wat een geld voor een betonnen casco met ingebouwde bomen in potjes…

 6. Speak Up

  In Eindhoven plaatsen ze o.a. gewoon sociale woningbouw in hetzelfde soort gebouw, op eenzelfde soort locatie; omdat hier een enorme maatschappelijke behoefte aan is.

  https://www.trudo.nl/trudo-toren

  Er is geen maatschappelijke behoefte aan het nog rijker maken van het select clubje rijken der aarde (o.a. de vastgoedboeren en hun eigenaren/ financiers); die> en laten we dat niet vergeten, de grond rondom het stationsgebied in Utrecht via slinkse trucs erg goedkoop in bezit hebben gekregen (vanuit de driehoek ProRail/ Jaarbeurs en gemeente) en dus giga winsten boeken op de projecten aldaar.

 7. Lombokker

  Het kabinet Pinokkio 4 is inmiddels in de maak, dus voorlopig zijn we nog niet van dit soort waanzinnige prijzen af. Zolang het goed gaat natuurlijk, want het kan niet anders dan dat deze luchtbel een keer implodeert.

 8. Erwin

  @suzanne: “ Voor dat geld (ook voor het“lage” segment) kun je ook een huisje aanschaffen met een tuin ipv”
  Waar dan? In het centrum van Utrecht?!?!

 9. Wies

  Exemplarisch dat er een sociale woningbouw versie in Eindhoven is en dat de woningen in Utrecht voor de gewone sterveling met relatief hoog inkomen niet haalbaar zijn. We bouwen voornamelijk voor onrendabelen en rijken. #gaafland

 10. Esrin W.

  Ik denk dat ik er gewoon ééntje koop en dit helemaal vóltrap met studenten. Léuk voor de buurt.

 11. Paul

  @speak up : totaal niet vergelijkbaar Eindhoven en Utrecht! Die stad ligt niet centraal,geen randstad, geen historisch uniek centrum, niet vlak naast de grootste OV hub van Nederland, Vredenburg op loop afstand …
  In Tuinwijk liggen de prijzen al tussen 6000 en 7000 euro de m2, dus logisch dat een dergelijke top centrum locatie duur is !

 12. JdV

  Geen geld.
  Leen 600k tegen 2% rente. Das redelijk veel trouwens.
  1000 euro bruto per maand. Zeg 25% belasting terug.
  Woon je voor netto 750 in een appartement van 83m2.
  Probeer daar maar eens een huurappartement van die grootte voor te vinden. Ben je stuk duurder uit.

 13. Thuisblijver

  Tuurlijk zijn ze duur! Bouwvakkers willen toch ook een fatsoenlijk salaris. En wat is duur? De rente is nog nooit zo laag geweest.
  Deze kopers zijn toe aan hun tweede of derde stap, en laten meestal een ander huis in de stad (in een lagere prijsklasse) achter. Zo schuift het door.
  Of kocht iedereen op z’n 18e ook gelijk een nieuwe BMW, nee toch? Gewoon beginnen met een Kadett van 15 jaar oud.

 14. buurtbewoner

  ben benieuwd hoe al dat groen erbij hangt na een forse najaarsstorm

 15. Bill

  Wat een gepiep hierboven. Kijk naar de locatie en prijzen op bijvoorbeeld Funda en je weet dat dit marktconforme prijzen zijn waar dus ook een markt voor is. Verder zijn het slechts 30 appartementen en op andere plekken in Utrecht wordt er wel degelijk binnen de sociale sector gebouwd, maar goed… Zeurend Utrecht heeft weer een stok gevonden om mee te slaan…

 16. Jonny cash

  Over pak weg 5 jaar stort de huizenmarkt weer in
  Wat een financiële dramatische taferelen zullen zich dan weer afspelen
  Tegelijkertijd een zware crash op de beurzen
  Brhhhhh

 17. Esrin W.

  En tot dán Jonny: iedereen mééblazen met deze luchtbel.

 18. isabelle

  Gemeente Utrecht laat alleen nog maar hele dure prestatieprojectjes maken in de woningbouw. Levert meer op aan alle kanten.

  Waar blijven die langverwachte sociale huurwoningen? O nee, die zijn doorverkocht aan projectontwikkelaars.

 19. jannemariet

  Als iedereen in dat verticale park mag gaanwandelen, dan is sloop deel Croeselaan en verdrijven van de huidige bewoners niet nodig voor een horizontaal yuppen park.

 20. Scherpschutter

  @Jonny cash

  Dat gaat geen 5 jaar meer duren. We zijn er heel heel dichtbij…Eerder 5 maanden.

 21. Zonnewende

  Je kunt zeggen wat je wil van die prijzen, maar ze zijn wel marktconform.
  Bij mij achter (Oudwijk, leuke straat) is een (voormalig-huur) appartement van 45 m2 vorige maand verkocht voor 312.000. Niet zo luxe dus als dit dus en hogere k.k.

  @Suzanne: op die plek kun je dus níet voor die prijs een huisje met tuin kopen.

  Wat in ieder geval per direct overal moet stoppen is opkopen voor verhuur.

 22. Lexus

  Ook wanneer de economie opnieuw instort, dan zal dit slechts tijdelijk opluchting voor de huisvesting opleveren, tenzij door die instorting en eventuele nieuwe pandemieën het bevolkingsaantal snel drastisch terugloopt. Helaas gaan grote delen van de jongere generaties een uiterst sombere toekomst tegemoet.

 23. Pee

  Veel plezier met alle ongedierte en schimmels die je er gratis bij krijgt.
  Wie gaat zijn leven wagen om de boel te onderhouden?

 24. Teringjantje

  @Jonny cash en Scherpschutter

  Dat zeiden ze 5 jaar geleden ook. Tijdens corona en het daarmee gepaarde thuiswerken dacht ik nu barst de zeepbel, maar je ziet nu dat iedereen gewoon weer in het oude patroon valt en toch dichtbij de bedrijvigheid wil / moet zitten. Aangezien er relatief weinig bijgebouwd wordt zal de prijs alleen maar blijven stijgen.

 25. Willem

  De koopprijs alleen zegt niet zoveel. Wat zijn de bijkomende maandelijkse servicekosten? En wat zijn de verwachte stookkosten? En wat doet de marktrente?

 26. Randstad

  @ wies Die vergelijking gaat niet op, Eindhoven heeft heel veel goedkope grond, Utrecht niet…

 27. RABE

  Beste prijzen zeg. Ik blijf zitten waar ik zit, maar wel trieste prijzen voor starters.

 28. Marten Hoekstra

  Mooi, al dat groen. Ik zou willen weten hoe dat zal worden onderhouden en welke servicekosten dat met zich mee zal brengen.

 29. bawang putih

  @Marten Hoekstra
  en hoe t zich houdt bij een februaristorm, al dat groen waait de sporen op

 30. Erwin

  @rabe: denk je serieus dat starters de doelgroep zijn van Wonderwoods?!?!

 31. bawang putih

  en dan woon je daar.. de komende 15 jaar vermoed ik is het rondom je een grote bouwput! als alle plannen van beurskwartier doorgaan

 32. w

  voor dat geld kun je beter iets aan t IJ, Oosterdok, houthavengebied kopen,dan heb je een stad met echte cultuur qua musea podia theaters enz, ipv Utrecht waar op dat gebied een schaarste is

 33. Teringjantje

  @ W

  Doei!

 34. Realist

  Valt mee voor Utrechtse begrippen maar hoe ironisch is het dat door een links beleid het wonen in Utrecht alleen nog te betalen is door de wat meer welgestelden.

 35. ACTK

  Best voordelig hoor, en als je naar buiten kijkt staat er gewoon een boom voor je raam. Nou ja, tegen je raam…
  Lekker landelijk. Dat wil zeggen… Tot de eerste fikse herfststorm een paar boompjes van het gebouw afblaast. Dan wordt snel de conclusie getrokken dat het toch niet zo’n goed idee was. (We kappen hier al complete bomen als er een takje loshangt, dus het risico een boom van een torenflat te zien springen gaan we niet nemen).
  Daarna woon je in een veredelde plantenbak met flink wat muizen (die willen ook ergens wonen), duivennesten en hier en daar wat onkruid.
  Op een toplocatie, dat wel… 😉

 36. ACTK

  @JvD
  Begrijp ik goed dat jij 600.000 aflossingsvrij gaat lenen? Dat mag slechts voor de helft van de waarde van het object. Dus je gaat er 1,2 miljoen instoppen. Blijkbaar tik je bij de koop direct 600.000 af. In dat geval vergeet je het rendementesverlies over je eigen inleg te verdisconteren in je huurprijs. Als je die 6 ton had uitgeleeend aan iemand die dacht dat hij slim een huis kocht had je daar 1000 euro per maand voor kunnen vangen. Tel die maar op bij je hypotheeklasten. Zit je op 1750. 😉
  Of je neemt er een lineair hypotheekje van 600.000 bij, in welk geval je wordt geacht ongeveer dezelfde rente + wat aflossing te betalen. Dan ga je vlotjes richting de 2000 tot 2500 per maand.
  Kijk, de bomen op deze veredelde plantenbak lijken wel tot in de hemel te groeien, maar in de praktijk doen ze dat echt niet… 😀

 37. RABE

  Erwin, niet de doelgroep maar wel de groep waar ik aan denk.
  Mijn kinderen en ik hebben een goed huis, maar ik denk ook aan starters die geen huis vinden. Deze woningen kosten een vermogen terwijl er zo veel mensen op de wachtlijst staan. Dat bedoelde ik.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).