Voorlopige plannen voor vernieuwing Utrechtse Ivoordreef bekend Voorlopige plannen voor vernieuwing Utrechtse Ivoordreef bekend

Voorlopige plannen voor vernieuwing Utrechtse Ivoordreef bekend

Voorlopige plannen voor vernieuwing Utrechtse Ivoordreef bekend
De gemeente Utrecht heeft de voorlopige plannen voor het nieuwbouwproject rond de Ivoordreef in Overvecht bekendgemaakt. Volgens het laatste plan komen er meer betaalbare woningen. Een groot aantal bomen moet voor het nieuwbouwproject wijken. Reageren op de plannen kan vanaf 9 augustus.

De gemeente Utrecht heeft de voorlopige plannen voor het nieuwbouwproject rond de Ivoordreef in Overvecht bekendgemaakt. Volgens het laatste plan komen er meer betaalbare woningen. Een groot aantal bomen moet voor het nieuwbouwproject wijken. Reageren op de plannen kan vanaf 9 augustus.

Het plan zoals het er nu ligt, moet bijdragen aan ‘plezierig wonen en een meer gemengde wijk’. Daar hoort bij dat er een diverser woningaanbod komt met meer woningen in de middenhuur en sociale huur. 

Volgens dit plan komen er 75 woningen in de middenhuur (tussen 752,33 en 1.004,16 euro per maand) en 159 sociale huurwoningen (maximaal 752,33 euro per maand). Daarbij komen nog 75 woningen in de vrije sector.

Ook zegt de gemeente ruimte te willen maken voor beweging en ontmoeting. Auto’s worden zo veel mogelijk gemeden en er moet veel groen komen. Door woningen met de voorkant naar de weg te bouwen, moet het gebied bovendien veiliger worden.

Bomenkap

Voor het plan moeten 107 van de 179 bestaande bomen tegen de grond. 31 bomen krijgen een nieuwe plek en 41 bomen blijven staan waar ze staan. Voor de 107 gekapte bomen komen er 30 nieuwe bomen terug.

Zoals het er nu uitziet, staan er in de toekomst 77 minder bomen dan in de huidige situatie. De gemeente wil dit compenseren door 77 extra bomen te planten in het project Taagdreef en Amazonekwartier. De kosten hiervoor worden gefinancierd door het project Ivoordreef.

Herplanten

De gemeente voldoet op deze manier aan de zogeheten herplantplicht van bomen. In de definitieve plannen wordt opgenomen hoe de groenstructuur langs de Einsteindreef kan worden versterkt. Het gaat dan met name om het gebied tussen de Carnegiedreef en het Henri Dunantplein. Hiervoor houdt de gemeente 500.000 euro apart uit het budget van het project.

Vanaf 9 augustus tot en met 24 september 2021 kan er worden gereageerd op de plannen voor het project rondom de Ivoordreef. De initiatiefnemers van het plan willen vanaf oktober of november beginnen met het slopen van het bestaande gebouw. 

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Tinus

  Het wordt veel groener …. hahahahahahahahahahahaha

 2. G.Brie

  Weer meer steen waar juist groen zou moeten komen. Je zou dan sedumdaken verwachten maar dat is er niet bij. Circulair bouwen ook al niet, zelfs geen 0 op de meter woningen. Allemaal gemiste kansen. Dat is het probleem als mede maakt overlaat aan Bo-ex en consorten. Dan is ook nog in Overvecht de verhouding sociale woningbouw tov huur en koopwoningen zoek dus je zou geen sociale huur meer moeten bouwen. Juist voor de middeninkomens moet er gebouwd worden Zij zitten vast in de sociale huur. Los dat op en je hoeft geen sociale huurwoning meer te bouwen

 3. Wim

  ‘Er moet veel groen komen’.
  ‘Staan er in de toekomst 77 minder bomen’.
  De Utrechtse ambtelijke logica is ongrijpbaar.

 4. Luuk

  Ik klaar hier niet graag, maar dit is wel heel erg wanbeleid van de Gemeente zeg… Overal hoor je beloftes van meer groen, meer ruimte nodig voor recreëren, hittestress, klimaat, biodiversiteit, bomen beleid en ga zo nog maar even door. Maar hier worden zonder enig pardon een gigantische stapel volwassen bomen teven de vlakte gegooid voor woningbouw. Ik weet dat er een groot woningtekort is, maar dit draagt absoluut niet bij aan de kwaliteit van wonen in Overvecht. Voordat de nog te planten bomen (zal ook nog wel even op zich laten wachten) net zo groot zijn als de huidige bomen ben je op zijn minst een generatie verder.

 5. Pee

  @wim
  ze weten volgens mij niet eens wat ze allemaal aan het vertellen zijn .
  er gaat meer groen komen en in hetzelfde stuk melden dat er 77 minder bomen terugkomen.
  wie willen ze hier nou mee in de maling nemen?
  zoiets noemen ze ook wel verslikken in hun eigen leugens .

 6. woutvr

  Er zijn wel (erg) weinig zonnepanelen op de daken, naar mijn mening…

 7. Beun de Haas

  @iedereen hierboven: Ga eens klagen over de plannen bij de gemeente ipv op Duic. Misschien dat er dan nog eens iets veranderd aan de plannen.

 8. Derk van Dorth

  Knap stukje Nieuwspraak (1984)! Maak maar een plan waarbij die 77 bomen blijven staan, bouw die huizen er maar omheen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).