Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen - De Utrechtse Internet Courant Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen - De Utrechtse Internet Courant

Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen

Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen
Een voormalig kantoorgebouw dat als postsorteercentrum heeft gefungeerd is herontwikkeld tot een appartementengebouw. Het gebouw ‘Jan van Foreest’ ligt in de Dichterswijk aan het spoor, direct achter de Rabotoren aan de Croeselaan en vlakbij de Moreelsebrug.

Een voormalig kantoorgebouw dat als postsorteercentrum heeft gefungeerd is herontwikkeld tot een appartementengebouw. Het gebouw ‘Jan van Foreest’ ligt in de Dichterswijk aan het spoor, direct achter de Rabotoren aan de Croeselaan en vlakbij de Moreelsebrug.

Bij het transformeren van kantoor naar appartementen is de originele constructie zoveel mogelijk behouden. “De buitenschil is echter vernieuwd zodat het voldoet aan de huidige isolatie-eisen. Het dak is voorzien van zonnepanelen, zodat energie duurzaam kan worden opgewerkt”, aldus Robert Kraaij van verhuurder Rotsvast Utrecht.

Er zijn verschillende soorten appartementen in het gebouw. Doordat het bed zich boven de badkamer bevindt in de kleinste appartementen blijft er extra ruimte over in de woonkamer. Dit moet het ‘gevoel geven van een tweekamerappartement omdat je het bed niet in de woonkamer staat’. In het souterrain bevinden zich tweekamerappartementen en op de bovenste verdieping zijn er driekamerappartementen met privé-dakterras. De verhuurder richt zich op starters, alleenstaanden en tweeverdieners.

De appartementen moeten binnenkort worden opgeleverd en de verhuur is gestart.

8 Reacties

Reageren
 1. Benya

  Laat me raden, €700 voor 21 m2? Vanwege “uitstekende ligging, en bereikbaarheid” het sombere uitzicht op de busparkeerplekken krijg je er gratis bij, klinkt wel een beetje zeikerig wat k nu zeg, maar met die gekte nu zou het me niet verbazen.

 2. henk

  @ Benya. Ik zou het ook niet willen betalen, maar misschien gaan mensen, die dit kunnen veroorloven, zich achter de oren krabben dat in bv Kanaaleiland er best wel leuke nieuwe gebouwen komen en zijn, en dat je daar ook kunt wonen. Dat zou ook daar de buurt nieuwe impulsen kunnen geven.

 3. Iemand

  Nee, niet €700,— voor 21 m², maar ‘vanaf €725,—’ (kale huur) voor circa 25m², oplopend naar ‘vanaf €1.240,—’ voor 55 m² (via de site van de verhuurder http://www.janvanforeest.nl/appartementen/)

  Dat is blijkbaar wat de markt momenteel verdraagt.

 4. Poehee

  @ Iemand

  En wat krijg je voor dat geld?

  Troosteloos uitzicht op busparkeerplaats incl. zere ongezonde uitlaatgassen, waardoor je jaren korter leeft.

  Enorme lichtoverlast van het rangeerterrein ‘s nachts, oranje licht maakt her erger.

  Dag en nacht langsrijdende passagiers- en goederentreinen. Overdag iedere 2-5 minuten ene trein, beide richtingen op, zo’n beetje.

  Geïsoleerde ligging, dus sociaal onveilig.

  Nog jaren bouwhinder, vanwege alle bouwactiviteiten, incl. alle stresserende geluiden (zoals permanent heien) die daarmee gepaard gaan.

  En dat alles voor de overweldigende 20-25 m2.

  Een jaar of wat geleden noemde je dat gewoon studentenkamers overigens.

  Je bent een idioot als je hier voor dat geld gaat wonen.

  Maar kennelijk zijn er sukkels die denken dat ze wat voorstellen als ze die bedragen ophoesten. Wat Utrecht is the place to be natuurlijk.

 5. Utrechter

  Beste Gemeente,
  Hoeveel woningen kan je in het centrum (lees dichterswijk /jaarbeurs / europalaan) kwijt zonder dat de wegen vollopen. Er worden letterlijk duizenden (gezins)woningen gebouwd op de beperkte vierkante km.
  Deze mensen moeten naar hun werk en het is een utopie om te denken dat deze mensen allemaal in Utrecht werken en deze gezinnen geen auto zullen hebben of woon werk verkeer zullen genieten. De ringweg (of marketingwise de boulevard genoemd) staat bij oog in al al de hele dag vast? Een event in de jaarbeurs erbij en je hebt een verkeersinfarct. En dan heb ik het nog niet over de luchtkwaliteit.

  @gemeente, wat is hierop uw reactie?

 6. Cico

  Ik snap heel goed dat iedereen achter de oren krabt vanwege de absurde prijzen. Maar kijk eens naar de grotere steden die Utrecht als voorbeeld heeft, daar zijn de huurprijzen nog vele malen hoger. Het is een keuze, de weg van het kapitalisme: marktwerking.

 7. Julia

  Wat een onzinng gejammer allemaal. De oplossing is zeker dat de hele stad door de overheid / woningcorporaties wordt ontwikkelt? Het is wel bewezen dat de wereld beter wordt van het communisme inderdaad. Laat de mensen zoals ik die heel erg blij zouden zijn als ze daar een woning krijgen toegewezen aub in de waarde ook al zou je er zelf niet willen wonen. En neem volgende keer misschien eens de moeite om je serieus te verdiepen voordat je je ‘mening’ uitbraakt.

 8. ex-MAXer

  Ik ben juist blij dat een leegstaand kantoorpand is omgebouwd naar woonruimte. Dat wordt nog veel te weinig gedaan!
  Nee de ligging is niet idyllisch, nee de kamers zijn niet groot, maar de startersmarkt staat onder hoge druk dus ik wil dergelijke initiatieven eigenlijk alleen maar aanmoedigen.
  Bezwaren over parkeerdruk en verkeersinfarcten zijn óok terecht, maar ervaring door lang in Kanaleneiland wonen leert dat dergelijke situaties pas moeten escaleren voordat de gemeente er iets aan gaat doen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).