Voormalige Ariënsschool omgebouwd tot duurzame woningen | De Utrechtse Internet Courant Voormalige Ariënsschool omgebouwd tot duurzame woningen | De Utrechtse Internet Courant

Voormalige Ariënsschool omgebouwd tot duurzame woningen

Voormalige Ariënsschool omgebouwd tot duurzame woningen
Het voormalige schoolgebouw van de Ariënsschool aan de Duurstedelaan in de Utrechtse wijk Hoograven wordt omgebouwd tot duurzame woningen.  

Het voormalige schoolgebouw van de Ariënsschool aan de Duurstedelaan in de Utrechtse wijk Hoograven wordt omgebouwd tot duurzame woningen.  

Ooit stonden hier schoolbanken, maar nu komt er ruimte om te wonen. De Ariënsschool uit 1960 heeft meer dan 50 jaar lang gefungeerd als basisschool maar de leegstaande school werd in 2017 door de gemeente Utrecht verkocht aan vastgoed ontwikkelaar Multiprop.

De oude basisschool behoudt zijn voormalige karakteristieken. De oorspronkelijke baksteengevel en de erkers in de voorgevel blijven zichtbaar, maar de leslokalen worden omgebouwd tot 8 luxe koopwoningen. De kolommen en de kozijnen blijven onveranderd waardoor de woningen het karakter van de lokalen behoudt. Hierdoor worden de woningen hoge, lichte ruimtes. De woningen krijgen zowel een tuin als een dakterras.

Door het gebruik van circulaire materialen en voorzien van duurzame installaties is het een van de duurzaamste transformatieprojecten in Utrecht. Hierdoor zal er meer energie opgewekt worden, dan er wordt verbruikt. De woningen worden komende zomer opgeleverd.

2 Reacties

Reageren
  1. MJPD

    “De kolommen en de kozijnen blijven onveranderd waardoor de woningen het karakter van de lokalen behoudt.”

    Ik neem aan dat er wel dubbel glas of beter wordt geplaatst in die kozijnen, gevel- en dakisolatie wordt toegepast, mits mogelijk op een gebouw uit de jaren 60, anders kan het predikaat “duurzaam”, een woord wat de laatste tijd sowieso al onderhavig is aan erosie, er wel van af worden gehaald. Ander stoken de bewoners zich arm met hun eventuele warmtepomp, die de capaciteit niet aankan omdat er geen isolerende maatregelen zijn genomen.

  2. wollie

    de ontwikkelaar heet Multiprop… het worden dus kleine huisjes?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).