Vraag naar starterswoningen in Utrecht erg groot: 1100 aanmeldingen voor 56 startersappartementen | De Utrechtse Internet Courant Vraag naar starterswoningen in Utrecht erg groot: 1100 aanmeldingen voor 56 startersappartementen | De Utrechtse Internet Courant

Vraag naar starterswoningen in Utrecht erg groot: 1100 aanmeldingen voor 56 startersappartementen

Vraag naar starterswoningen in Utrecht erg groot: 1100 aanmeldingen voor 56 startersappartementen

Vanochtend sloot de inschrijving voor de loting van 56 startersappartementen van Buenos Aires, het nieuwe appartementengebouw op de Kop van Lombok met winkelvoorzieningen op de begane grond. De belangstelling voor deze starterswoningen blijkt erg groot: er zijn maar liefst 1.100 aanmeldingen.

In totaal komen er 84 appartementen in Buenos Aires, waarvan er 56 door projectontwikkelaar Jebber worden verhuurd aan starters. Jebber richt zich specifiek op starterswoningen in Utrecht, met huurniveaus tussen circa €600 en €800, omdat daar veel vraag naar is. “Het aantal inschrijvingen van 1.100 voor 56 startersappartementen Buenos Aires geeft aan dat de vraag naar starterswoningen in dit huursegment heel groot is”, aldus Monique van Loon van Jebber. Het is volgens haar voor jonge mensen die net aan het werk zijn moeilijk om in Utrecht een betaalbare woning te vinden op een voor starters geschikte plek.

Jebber heeft momenteel acht projecten in Utrecht onder handen, die in totaal iets meer dan 1.000 starterswoningen omvatten. “Het volgende project waarmee wij aanstaande september in verhuur zullen gaan zijn 46 startersappartementen in project Soho District (ook Lombok). Deze appartementen zullen ook worden verloot onder starters die zich op dat moment inschrijven.”

Actieplan van de gemeente

Ook de gemeente vindt dat er meer woningen met huren tussen €700 en €900 moeten komen. Wethouder Paulus Jansen (SP) van Wonen heeft een Actieplan middeldure huur opgesteld, waarmee de gemeente het aanbod van middeldure huurwoningen wil vergroten, en een alternatief voor de sociale huursector wil creëren. Jansen staat voor goede huisvesting voor iedereen: “Als je geld hebt, lukt dat zonder hulp van de overheid. Maar mensen met een kleine portemonnee en starters op de woningmarkt hebben het heel lastig om een fatsoenlijke en betaalbare woning te vinden in onze populaire stad. Met dit actieplan willen we het aanbod in het middeldure huursegment vergroten en zo een deel van de druk op de sociale huursector wegnemen. Een toename van het aanbod middeldure huurwoningen kan doorstroming vanuit de sociale huursector op gang brengen en biedt kansen aan starters op de woningmarkt.”

Het plan houdt concreet in dat de gemeente een woningmarktonderzoek zal doen om potentiële investeerders van advies te kunnen voorzien, een Bidbook wil maken met hierin de top 15 van meest kansrijke locaties, belemmerende factoren in beeld wil brengen en waar mogelijk wegnemen.

Jebber
Een impressie van Buenos Aires – Beeld: Jebber, Bouwfonds Ontwikkeling

12 Reacties

Reageren
 1. TP

  Veel vraag is er zeker in dit segment maar misschien is de prijs ook niet marktconform…(te goedkoop)

 2. Boni

  Hadden ze toch maar het plan van Smakkelaarsveld door moeten laten gaan, dat zat ook vol met dit soort starterswoningen.

 3. Jacob S .

  zoveel aanmeldingen voor zo’n oerlelijk gebouw , kun je nagaan hoe hoog de nood is

 4. Robb

  Klopt. Bovenop een van de drukste verkeerspleinen van utrecht. Begrijp niet dat daar mensen willen wonen.

 5. Maarten

  Lelijk of niet, er is in dit segment te weinig aanbod. Sociale huur, dat lukt natuurlijk nooit. Kopen, is of te duur, te ver weg (Leidsche Rijn…. over lelijk gesproken) of simpelweg niet mogelijk, ivm verstrekkingsregels hypotheken.
  Goede zaak dus dat er meer van dit soort tussenoplossingen komen, die niet gelijk 13/1400 euro kosten.

 6. RR

  Hoog tijd dat het Westplein eens aangepakt wordt (belofte van de Gemeente sinds de maak van het Masterplan). Dan wordt het leuk wonen daar.

 7. Joost

  De lelijkste flat van Utrecht!

 8. Peet

  De hele dag dat oproepen door de wijk van kom naar de moskee,,,keihard,,,,,

 9. Wim Vreeswijk

  En nu maar hopen dat de imam z’n geluidsminaretten heeft omgezet naar geluidsarme oproepen via zijn app naar de mobieltjes van moskeegangers……

 10. Jiri

  @Robb
  Dit zijn mensen die een grote stad waardig zijn en hard nodig heeft! Wonen in de stad is drukte en bedrijvigheid. Helaas lopen de meetse Utrechters met een dorpse mentaliteit rond. Altijd maar zeiken en klagen en zeuren en steunen en kreunen.

 11. 's Jean

  Jiri: Jij hebt aardig wat weg van een dorpse mentaliteit want in mijn optiek ben jij zo iemand die altijd zeurt, steunt en kreunt!

  Het is weliswaar jou goed recht commentaar te hebben en kritisch te zijn maar probeer ook eens een positieve insteek te hanteren; het leven wordt er veel prettiger door.

 12. Mia Amram

  De nood is hoog; als het nieuwe stadskantoor gereed is kunnen toch ook wat van de oude gemeentekantoren omgebouwd worden voor starters, het gaan toch niet alleen studentenkamers worden. Of huisvesting voor asielzoekers? Tijd om eens wat meer te doen voor de starters en dan vind ik de huren waar ze het over hebben nog aan de hoge kant.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).