Weer bouwproject van start in nieuwe wijk Leeuwesteyn | De Utrechtse Internet Courant Weer bouwproject van start in nieuwe wijk Leeuwesteyn | De Utrechtse Internet Courant

Weer bouwproject van start in nieuwe wijk Leeuwesteyn

Weer bouwproject van start in nieuwe wijk Leeuwesteyn
Impressie: Groosman
Met de bouw van een appartementencomplex krijgt de nieuwe wijk Leeuwesteyn langs het Amsterdam-Rijnkanaal steeds meer vorm. Er komen 43 koopwoningen in het gebouw. De toekomstige bewoners gaven samen met wethouder Klaas Verschuure het startsein voor de bouw.

Met de bouw van een appartementencomplex krijgt de nieuwe wijk Leeuwesteyn langs het Amsterdam-Rijnkanaal steeds meer vorm. Er komen 43 koopwoningen in het gebouw. De toekomstige bewoners gaven samen met wethouder Klaas Verschuure het startsein voor de bouw.

Leeuwesteyn is een nieuwe woonbuurt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. De wijk grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide en ligt naast de Dafne Schippersbrug.

De toekomstige bewoners van De Parkwachter, zoals het gebouw gedoopt is, hebben dinsdag symbolisch het startsein gegeven voor de bouw. Er komen 43 koopwoningen variërend met een grootte van 100 tot 240 vierkante meter. Bijzonder zijn de hoge plafonds tot zes meter.

Gelijktijdig met De Parkwachter wordt het Park Leeuwesteyn ontwikkeld, dat aan de achterzijde van het gebouw komt. Er komen in totaal 1.100 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën in de hele nieuwe wijk. De eerste woningen zijn in 2019 opgeleverd.

6 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Artist impressions zijn altijd leuk. Hoge plafonds van 6 meter? WOW!
  Echter, hitte stijgt op.
  Dus de bewoners gaan hele hoge stookkosten krijgen om het op grondhoogte lekker warm te hebben in de winter…

 2. trol

  En Koel hoofd….dat is erg want? Dan is je rekening gewoon wat hoger…betaal je wat meer… Ga jij liever in een kelder wonen?

 3. Adriaan

  Warmte stijgt inderdaad op maar bij vloerverwarming speelt dat minder omdat het hele vloeroppervlak wordt verwarmd. Er van uitgaande dat deze nieuwbouw vloerverwarming krijgt, inclusief warmtepomp. En als je dat slim doet, met water van max 30 graden en in stabiele toestand nog lager: maximaal rendement warmtepomp en op gas, veel hoger rendement door maximale terugwinning van warmte uit de rookgassen omdat die bij de lage watertemperatuur veel beter werkt..

 4. Frits Verweij

  Als er een tussenverdieping erin komt (plafondhoogte 3 meter), kunnen er 2x zoveel mensen erin en zal de koop-/huurprijs een stuk lager zijn. Hebben de starters ook eindelijk een kans op een woning

 5. Esrin W.

  Mooie blokkendoos weer.
  Wie is die ene architect die voor heel de regio alles krijgt toegespeeld?

 6. Wim Vreeswijk

  Ze blijven Utrecht steeds voller plempen en hoe voller hoe meer overlast inwoners van elkaar hebben, nu met appartementen waarvan de plafonds volstrekt nutteloos 6 meter hoog zijn. Prijzen worden niet genoemd en die zullen wel weer schrikbarend onbetaalbaar zijn. En zo wordt Utrecht steeds meer gepolariseerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).