Weer nieuwe bouwplannen Leeuwesteyn bekend: 76 huur- en koopwoningen erbij Weer nieuwe bouwplannen Leeuwesteyn bekend: 76 huur- en koopwoningen erbij

Weer nieuwe bouwplannen Leeuwesteyn bekend: 76 huur- en koopwoningen erbij

Weer nieuwe bouwplannen Leeuwesteyn bekend: 76 huur- en koopwoningen erbij
De nieuwe Utrechtse wijk Leeuwesteyn krijgt steeds meer vorm. Vandaag zijn de plannen voor een nieuw bouwblok gepresenteerd. Het plan met de naam ‘Almanak’ wordt onderdeel van de entree naar de wijk Leidsche Rijn direct naast de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

De nieuwe Utrechtse wijk Leeuwesteyn krijgt steeds meer vorm. Vandaag zijn de plannen voor een nieuw bouwblok gepresenteerd. Het plan met de naam ‘Almanak’ wordt onderdeel van de entree naar de wijk Leidsche Rijn direct naast de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Almanak omvat in totaal 76 huur- en koopwoningen waarvan 50 ruime appartementen in het middenhuursegment en 14 riante appartementen in de vrije sector. Ook komen er nog 12 woningen met een eigen tuin.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Onderin de kop van het appartementencomplex, de entree van de buurt en de wijk Leidsche Rijn, komt een publieke huiskamer met eigen koffie- en fietscafé met uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal.

De bouw van Almanak moet volgend jaar starten en in de jaren 2023 en 2024 worden de woningen opgeleverd.

Wethouder Klaas Verschuure van gemeente Utrecht (Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn) is blij met de nieuwbouwplannen: “Almanak voegt straks echt iets toe aan dit gebied. Velen denken dat Leidsche Rijn al klaar is, maar er wordt nog volop gebouwd en ontwikkeld, ook in deze lastige coronatijden. De uitstraling van Almanak is iets waar we als Utrecht heel blij mee mogen zijn: veel van onze Utrechtse ambities voor een Gezond Stedelijk Leven komen hier samen.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

De Strakke Hand

Leeuwesteyn ligt in Leidsche Rijn aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Er komen ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën in Leeuwesteyn. De woningen die er komen moeten zo duurzaam mogelijk zijn.

De afgelopen maanden zijn al verschillende plannen voor diverse bouwblokken gepresenteerd. Zo schreven we eerder dit jaar nog over woonblok De Kroon, bestaande uit circa 70 duurzame huur- en koopwoningen. Het Utrechtse collectief De Strakke Hand gaat het woonblok voorzien van kunst.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Fiederelsje

  Huur- en koopwoningen in het middensegment? Geen sociale woningbouw?

 2. Wim

  Nee want dan komen sociale woning bouw huize.n vrij

 3. Marcel

  Begrijp er niks van dat hoogbouw = laagbouw. Als ieder appartement een ruim balkon krijgt maak er dan 10 lagen bovenop. Waarom zo half als we woning tekort hebben? 90m2 minimaal per appartement en 30m2 balkon. Is niet moeilijk toch? Op Overvecht ook al zo een gemiste kans.

 4. Wim

  @ Marcel

  Precies. Dat zijn weer van die typische gemiste Utrechtse kansen. Op een markante plek op Rotsoord wordt een vale uitstralingsloze doos neergezet. Deze mooie plek leent zich er prima voor om hoger te bouwen. Aan het water met een prachtig uitzicht op de stad. En wat komt er: dorpse lage gebouwtjes. Jammer jammer.

 5. Johnny

  Er moet veel meer de hoogte in worden gebouwd. 30 tot 40 verdiepingen. Zo help je meer veel meer mensen aan een woning. De ruimte is schaars …

 6. Architectuur Utrecht

  Opzich wel enigzins onderscheidende architectuur, maar zeker niet een icoon . Iets wat Leidse Rijn centrum mist.
  Blijft inderdaad onbegrijpelijk met de extreme woning nood dat hier laagbouw langs het kanaal met zoveel uitzicht op de oude stad wordt gerealiseerd. Hoger dan 15 verdiepingen zal het uitzicht op kanaal en centrum heel bijzonder zijn !

 7. Eric

  Wat leuk, een wielercafé in Utrecht!
  Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking.

 8. Eric

  Wat leuk, een wielercafé in Utrecht!
  Ik ben benieuwd naar de uitgewerkte plannen.

 9. B

  Leidsche Rijn Centrum wordt mooi zeg! (haha, ja ik woon er :-)))))

  Ik hou wel van die gevarieerde architectuur per straat en soms zelfs per huis. De hoogteverschillen. De diversiteit in vriendelijke bewoners. De ondergrondse bevoorraading van het winkelcentrum en en mooie bouwplannen van het Centrum. En natuurlijk Raum!

 10. Mia

  Onbegrijpelijk, dat men in Utrecht niet wat meer grootstedelijk kan gaan denken; maak het allemaal wat hoger, zodat er meer woningen gebouwd kunnen worden. Het is het allemaal veel te weinig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).