Wethouder Verschuure wijst SSH op belang huisvesting mbo’ers | De Utrechtse Internet Courant Wethouder Verschuure wijst SSH op belang huisvesting mbo’ers | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder Verschuure wijst SSH op belang huisvesting mbo’ers

Wethouder Verschuure wijst SSH op belang huisvesting mbo’ers
Het gebouw Johanna van SSH. Foto: Robert Oosterbroek
Wethouder Klaas Verschuure gaat de organisatie voor studentenhuisvesting SSH wijzen op het belang van huisvesting voor mbo-studenten. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

Wethouder Klaas Verschuure gaat de organisatie voor studentenhuisvesting SSH wijzen op het belang van huisvesting voor mbo-studenten. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

Mbo-studenten die de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen, kunnen nu geen woonruimte huren bij de SSH, omdat ze niet voldoen aan de studiebelasting van 19 uur per week. SSH stelt dat aantal uren als voorwaarde om bij de organisatie te kunnen huren.

Onder die studiebelasting vallen alleen uren voor les op school en niet voor lessen in de praktijk. Mbo-bbl studenten volgen het grootste deel van hun opleiding in de praktijk en zijn daardoor geen 19 uur per week op school.

Bol

Verschuure schrijft dat het probleem in een overleg met SSH naar voren zal worden gebracht. Daarbij zal volgens de wethouder gewezen worden op het belang van passende huisvesting van alle mbo-studenten.

Mbo-studenten die de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen kunnen net als hbo-studenten en wo-studenten wel bij SSH huren, omdat ze voldoen aan de norm voor studiebelasting.

3 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Wat is dit voor rare populistische D66 actie?
  BBL leerlingen gaan 1 dag per week naar school en leren de praktijk bij hun opleidingsbedrijf tegen een loontje waar HBO/WO studenten hun nuffige neusjes voor ophalen.
  Dus die kinderen gaan echt niet op peperdure kamers om één dag per week geen reistijd en reiskosten te hebben maar de rest van de week wel. Want Utrecht heeft helemaal geen unieke opleiding die ze dichterbij hun huis en werk niet kunnen volgen.

 2. Joas

  Deze scholieren/ studenten zijn tussen de 15 en 18/19 (20) jaar oud.

  Waarom moeten deze op kamers? Deze MBO-opleidingen worden om de 15-20 (max. 40) km,overal in Nederland aangeboden?

  Beetje raar, gelet op de enorme kamernood in Utrecht, om dan extra doelgroepen aan te gaan aanboren. Dat geldt trouwens zo’n beetje voor alle MBO-opleidingen/ scholieren/ studenten. Typisch weer populistisch geroeptoeter van politci. Zogenaamd scoren, maar problemen vergrotend.

 3. Wollaard

  Lijkt me ook niet dat je mbo scholieren gezamenlijk in een huis met HBO scholieren en WO studenten gaat plaatsen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).