Wie gaat 63 appartementen ontwikkelen in Leidsche Rijn in Utrecht? Wie gaat 63 appartementen ontwikkelen in Leidsche Rijn in Utrecht?

Wie gaat 63 appartementen ontwikkelen in Leidsche Rijn in Utrecht?

Wie gaat 63 appartementen ontwikkelen in Leidsche Rijn in Utrecht?
De plek waar de woningen moeten verrijzen. Bron: Google Maps
De gemeente Utrecht is op zoek naar een ontwikkelaar die een appartementencomplex kan bouwen met 63 woningen in Leidsche Rijn. De verwachting is dat de bouw in 2025 start.

De gemeente Utrecht is op zoek naar een ontwikkelaar die een appartementencomplex kan bouwen met 63 woningen in Leidsche Rijn. De verwachting is dat de bouw in 2025 start.

Het gebouw moet verrijzen op de hoek van de Pablo Picassostraat en de Kandinskystraat. Het wordt maximaal 25 meter hoog en beslaat acht verdiepingen. Daarnaast krijgt het complex een eigen parkeergarage. “We willen dat er duurzame woningen komen die goed aansluiten bij de bestaande gebouwen in de omgeving”, aldus de gemeente.

Momenteel ligt er nog een speeltuin op het stuk grond waar het appartementencomplex moet komen. Deze zal blijven liggen tot de bouw begint. Op de hoek van de Pablo Picassostraat en de Utrechtseweg is inmiddels al een nieuwe speelplek gemaakt voor de kinderen uit de buurt. Daarnaast komt in het nieuwe gebouw ook een speeltuintje voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Ontwikkelaars die de klus graag op zich nemen kunnen tot 11 mei van dit jaar reageren. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt. “We denken dat de bouw in 2025 start.”

18 Reacties

Reageren
 1. Len

  Als het goed aan moet sluiten bij de rest van de gebouwen, hoef je zo te zien gelukkig alleen ervaring met lego te hebben, dus een architect hoeft niet veel te kosten.

 2. Pee

  @Len
  +

 3. Margriet

  Het zou fijn als gemeente & projectbouwer een concept zouden bedenken met betaalbare woningen voor de vele jonge mensen in de wijk die geen schijn van kans hebben op de woningmarkt. En dan bedoel ik niet de starters die ook een huis van 4 ton kunnen kopen, maar mensen die klaar zijn met hun studie en net 1 of 2 jaar werken.

 4. JdV

  Ik vermoed dat dit wel eens lang kan gaan duren. De markt voor nieuwbouw zit op slot door weinig vraag en hoge rente/prijzen. In combinatie met de hoge eisen die de gemeente ongetwijfeld heeft zou het mij niet verbazen als projectontwikkelaars er geen brood in zien. Wellicht na aanpassing in eisen of een lagere grondprijs wel, maar op basis van de huidige regels niet.

 5. Katja

  Jammer van het grasveldje. Had zo’n leuk speelpark kunnen worden.

 6. Scherpschutter

  @JdV

  Daar zou ik aan toe willen voegen dat projectontwikkelaars (ik ken er meerdere) intussen ook extreem op de hoede zijn om samen te werken met de Gemeente Utrecht. We hebben meerdere voorbeelden gezien de afgelopen jaren waarin de Gemeente Utrecht zelf blundert in contracten (denk aan de vaste huurprijzen) en vervolgens publiek een onsmakelijke smeercampagne begint tegen de goudeerlijke projectontwikkelaar…Zo gaan betamelijke zakenlieden niet met elkaar om natuurlijk. En zo zijn er nog veel meer misstanden waarin de Gemeente haar machtspositie op bedenkelijke wijze inzet.

  Goede gewilde projectontwikkelaars verzuipen werkelijk in het werk momenteel. De telefoon gaat 5x per week met smeekbedes om iets te bouwen. Geen enkele reden om het risico met de gemeente te nemen, al helemaal niet omdat je eerst uitgekleed wordt via vage aanbestedingen.

  Waarom zou je je hoofd vrijwillig in een de bek van een krokodil steken, hè?

 7. Mees

  @margriet: “En dan bedoel ik niet de starters die ook een huis van 4 ton kunnen kopen, maar mensen die klaar zijn met hun studie en net 1 of 2 jaar werken.“
  Ik ben bijna 2 jaar afgestudeerd en werkend en heb net een huis van ruim 8 ton gekocht. 🤪

 8. Berk

  @Mees wat een treurige arrogante reactie.

 9. Gé Temmes

  Goudeerlijke projectontwikkelaars…Je hoort het wijlen Wim de Bie haast zeggen met een smeuïg Haags accent.

 10. Esther

  Het zou fijn zijn als ze rekening houden met de maximale hoogte van de andere gebouwen op dit stuk en niet hoger gaan dan max 7 hoog.

 11. Henk de Jong

  Projectontwikkelaars komen slecht van hun woningen af dus staan niet te trappelen. Wat dat linkse bestuur vergeet te melden dat ze de hoofdprijs voor de grond vragen waardoor appartementen peperduur worden. Kijk even naar de documentaire op internet Hollandse Zaken en de aflevering Merwede. Daar zat de gemeente met 100 miljoen tussen waardoor er geen straten gebouwd kunnen worden en dat heet “autovrije wijk”. Politiek lingo voor poot uitdraaien.

 12. Wim

  Het zou fijn zijn als ze eindelijk eens echt de hoogte ingaan hier.

 13. Koel Hoofd

  De markt zit totaal op slot voor nieuwbouw.

  @Margriet
  Juist die woningen kunnen niet worden gebouwd in Utrecht omdat het vanwege alle overheid/gemeente eisen veel te duur wordt om te bouwen en dus ook niet verkocht. Kip ei verhaal, er gaat pas gebouwd worden als 70% van de nieuwbouw vanaf de tekentafels is verkocht, maar met de huidige rentestanden is het voor velen echt gewoon onbetaalbaar om 2 jaar lang met dubbele lasten te zitten. Want kopers moeten wel telkens geldstorten in het bouwdepot, net zolang totdat het af is.
  Kijk eens naar de Cartesius driehoek, €480.000 voor een casco van 58m2. En dat is al getekend maar moet alleen nog gebouwd worden….
  Deze appartementen (en die overige gewenste 1 miljoen woningen) gaan nog heel veel duurder worden omdat ze nog getekend moeten worden (NB!) terwijl de inflatie gewoon doorgaat en betaalbare grondstoffen in de wereld verkrijgen echt een probleem gaat worden. Als je niet uit een rijk nest komt, dan ben je de sjaak.

 14. Nina

  @Mees
  Vertel:
  Welke studie heb je gedaan dat je dit alleen kunt betalen? Of heb je misschien een werkende partner en (schoon)ouders die je met een zak geld hebben bijgestaan? Een prijs gewonnen in de loterij? Je studielening belegd? Een erfenis? Een gat in de markt verkocht?
  Ik ben benieuwd.

 15. JdV

  @nina: nog niet zo lang geleden kon je voor 1,5% 800k lenen met als maandelijkse last 1000 euro rente. Bruto. 25% hypotheekrenteaftrek en je bent 750 euro per maand kwijt aan woonlasten. Daar huur je een hokje in de vrije sector voor. Of je koopt een riante woning voor 750k plus wat kosten. Eigen keuze lijkt me.

 16. Statler

  @JdV:
  de boa constrictor in het gras is een te verwachten rentestijging. Kan een slachting worden, met de recente marktprijzen in het achterhoofd.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 17. JdV

  @peterh: die hypotheek die je 1 jaar geleden afsloot voor 1,5% heeft een rentevaste periode van 20 jaar. Dat zou icm aflossen moeten zorgen voor een redelijk zorgeloos perspectief.
  Uiteraard zijn er mensen die ervoor kozen dat niet te doen. Das dan jammer voor die mensen maar geen reden om beleid te ontwikkelen. Het rubbertegelparadijs kan niet elke sukkel helpen.

 18. JJ

  Maximaal 8 hoog. Zo gaan we het tekort nooit oplossen. We wonen in een stad, laat het er dan ook eens als een stad uit zien. Minimaal 25 hoog en liever nog meer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).