Wooncomplex Tango in Utrechtse wijk Leidsche Rijn officieel geopend door wethouder Streefland Wooncomplex Tango in Utrechtse wijk Leidsche Rijn officieel geopend door wethouder Streefland

Wooncomplex Tango in Utrechtse wijk Leidsche Rijn officieel geopend door wethouder Streefland

Wooncomplex Tango in Utrechtse wijk Leidsche Rijn officieel geopend door wethouder Streefland
Wethouder Streefland onthult samen met de voorzitter van de woonvereniging en bewoner Jimmy de banier met het logo van de woonvereniging.
Het gemengde wooncomplex Tango in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is vrijdag officieel geopend. Wethouder Rachel Streefland zette samen met bewoners de banier met het logo van de woonvereniging in de gezamenlijke binnentuin. 

Het gemengde wooncomplex Tango in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is vrijdag officieel geopend. Wethouder Rachel Streefland zette samen met bewoners de banier met het logo van de woonvereniging in de gezamenlijke binnentuin. 

Tango bestaat uit 178 duurzame sociale huurwoningen, gelegen aan de Romestraat, het Valettapad en het toekomstige Park Leeuwesteyn. De eerste huurders kregen in januari de sleutel. 

Maatschappelijke opvang

Het gemengde wooncomplex bestaat uit 96 woningen van Portaal en 82 woningen van Woonin. Huurders van deze twee woningbouwverenigingen gaan in Tango samenwonen met mensen die uit de maatschappelijke opvang komen. 46 woningen zijn dan ook bedoeld voor cliënten van de Tussenvoorziening.

Het gaat dan onder meer om mensen die na een scheiding geen huis meer konden krijgen en in de maatschappelijke opvang terechtkwamen. Zij kunnen in Tango zelfstandig wonen, met ondersteuning van de Tussenvoorziening. Van de bewoners wordt verwacht dat ze contact met elkaar onderhouden en samen activiteiten doen. Alle huurders zijn lid van de woonvereniging en betalen daar ook een bijdrage aan. It takes two to tango’, is het gezegde waar dit wooncomplex naar is vernoemd.

Gemeenschappelijke ruimtes

In het wooncomplex is een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en binnentuin. Jules van Dam, bestuurder van de Tussenvoorziening: “Vaak hebben mensen die dakloos zijn geweest nog maar een beperkt sociaal netwerk. Met onze gemengd wonen projecten bouwen we aan sociale ‘buurtjes’ waar mensen zich welkom voelen. We zien huurders met een daklozenachtergrond opbloeien tot goede buren en tot zelfstandige huurders. Na drie jaar heeft 80 procent van de Tussenvoorziening-huurders een huurcontract op eigen naam.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Goh. Helemaal geen vermelding over de riante parkeerkelder onder het complex waar de “arme” bewoners hun bolides fijn kunnen stallen. Want zelf niet de huur kunnen betalen wil uiteraard niet zeggen dat je geen fijne auto mag bezitten, toch?

 2. wollie

  ‘Het gaat dan onder meer om mensen die na een scheiding geen huis meer konden krijgen en in de maatschappelijke opvang terechtkwamen. Zij kunnen hier in Tango weer zelfstandig wonen, met ondersteuning van de Tussenvoorziening.’

 3. JdV

  https://www.portaal.nl/projecten/nieuwbouw-tango-leidsche-rijn/

 4. Koel Hoofd

  Klinkt als een verplichte commune.

 5. Jeroen

  @JdV:

  Goeiedag, jij bent wel héél zuur over alles.

 6. Geenstijl@Utrecht

  O dus pas als je in de maatschappelijke organisaties terecht komt, krijg je hulp in de stad Utrecht, en de rest zoekt het maar uit.
  Het houd elkaar lekker bezig,coöperaties en zgn welzijnswerk.

 7. rmn

  Top. Exact wat ik van de overheid verwacht. Dit is waar ik belasting voor wil betalen.

 8. Jan met de pet

  @ Jeroen

  Valt wel mee toch? Hij stoort zich niet aan de fietsenstalling op de begane grond.

 9. Jeroen

  @Jan met de Pet: JdV incoming…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).