Wooncomplex Tango met 178 sociale huurwoningen opgeleverd in Utrecht Leidsche Rijn Wooncomplex Tango met 178 sociale huurwoningen opgeleverd in Utrecht Leidsche Rijn

Wooncomplex Tango met 178 sociale huurwoningen opgeleverd in Utrecht Leidsche Rijn

Wooncomplex Tango met 178 sociale huurwoningen opgeleverd in Utrecht Leidsche Rijn
In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is dinsdag wooncomplex Tango opgeleverd. Het appartementencomplex, dat bestaat uit 178 duurzame sociale huurwoningen, ligt aan de Romestraat en het Valettapad. De eerste huurders kregen vandaag de sleutel.

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is dinsdag wooncomplex Tango opgeleverd. Het appartementencomplex, dat bestaat uit 178 duurzame sociale huurwoningen, ligt aan de Romestraat en het Valettapad. De eerste huurders kregen vandaag de sleutel.

’It takes two to tango’, is het gezegde waar dit wooncomplex naar is vernoemd. Tango is dan ook een gemengd wooncomplex met 96 woningen van Portaal en 86 woningen van Woonin. Huurders van deze twee woningbouwverenigingen gaan in Tango samenwonen met mensen die uit de maatschappelijke opvang komen.

Het gaat dan onder meer om mensen die na een scheiding geen huis meer konden krijgen en in de maatschappelijke opvang terechtkwamen. Zij kunnen hier in Tango weer zelfstandig wonen, met ondersteuning van de Tussenvoorziening. Van de bewoners wordt verwacht dat ze contact met elkaar onderhouden en samen activiteiten doen. Alle huurders zijn lid van de woonvereniging en betalen daar ook een bijdrage aan.

Woonkamer

Inge Oortgiesen, projectmanager bij Portaal: “In de bouw hebben we er bewust voor gekozen om een gemeenschappelijke woonkamer en keuken te realiseren. Boven de gemeenschappelijke woonkamer zitten de kantoren van de Tussenvoorziening en de beheerders van Portaal en Woonin.”

Fouad Kartit wordt namens Woonin de beheerder van Tango. “Om dit woonconcept te laten slagen, is het belangrijk dat je dicht bij de huurders staat”, zegt hij. “Doordat ik vaak in het complex aanwezig ben, stappen bewoners makkelijker op me af. Gewoon voor een alledaags gesprek, maar ook voor persoonlijke gesprekken of het bespreken van woonzaken kloppen ze vaak bij mij aan.”

Duurzaam

Wooncomplex Tango heeft appartementen met geïsoleerde gevels, daken en vloeren en de woningen hebben driedubbel glas. De appartementen zijn gasloos en op het platte dak van het gebouw liggen zonnepanelen. Bureau Van Eig en Zecc Architecten hebben het complex ontworpen. Vervolgens is het door aannemer BAM Wonen gerealiseerd.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Gré Braadslee

  178 hele ‘woningen’ men zegge: kotten. Want niemand wil daar in wonen. Alleen hopeloze vluchtelingen. Niet iemand die 20 jaar staat ingeschreven als alleenstaande voor een HUIS met een tuin. Laten we daar eens HUIZEN met TUINEN (dus geen appartementen etc) voor bouwen. Die zijn er nu alleen in wittevrouwen’, Wilhelminapark, Centrum en Ondiep voor de allerrijksten…… Mensen die hier niets te zoeken hebben, MOETEN helaas, terug naar hun thuisland. Als het daar veilig is. Er is simpelweg geen ruimte en er zijn 480.000 woningen tekort. Studenten en jongeren/jonge gezinnen ook verplicht op flats. Een woon carrière moet je opbouwen kamer-flat-bovenhuis-huis Of je nu huurder of koper bent: na je 40e moet je een huis met tuin kunnen krijgen, alleenstaand of niet. Alleenstaanden worden vreselijk gediscrimineerd en krijgen allemaal troep aangeboden Anders niet aan kinderen beginnen als je geen toekomst hebt. Dat kun je weten. Met een klein inkomen . hooguit 1 kind

 2. Amoroso

  gemeenschappelijke woonkamer? wtf! al die nieuwe complexen lijken alleen gebouwd te worden voor mensen die naar hun buren omkijken, en kwetsbaren!

 3. Geenstijl@Utrecht

  O dit gaat weer de gebruikelijke mengelmoes van probleem gevallen worden,daar zijn de Utrechtse woningcorporaties erg goed in bedreven.
  Zeker in Leidscherijn is het moto,bouwen voor probleem gevallen,omdat nu eenmaal moet.
  Er zullen ook wel weer statushouders gevestigd worden,met voorang op mensen die al vele jaren op de wachtlijst staan,waar stond artikel 1 van de grondwet ook al weer voor.

 4. JdV

  Gemeenschappelijke woonkamer. Maar ook een hoop parkeerplaatsen. Voor mensen in de opvang. Huurders die moeten huren met subsidie omdat ze hun eigen huur niet kunnen betalen. Maar wel fijn hun bolide in de parkeergarage kunnen stallen. De waanzin van Nederland in een notendop.
  https://www.woonin.nl/projecten/tango/

 5. Len

  @Gre Braadslee: prima toch? Als dat de status quo is dan weet je in ieder geval waar je op moet anticiperen. Met geklaag en cynisme ga je de wereld niet veranderen, al voelt het soms goed om je onbewuste angst en onzekerheid mee te kanaliseren. Als je meent dat je recht hebt op een huis met een tuin, dan ligt dat vooral in je eigen macht. En als die niet toereikend is, dan is dat niet de schuld van een vluchteling maar van je eigen onvermogen mee te veren met de omstandigheden.

 6. Eelco Vonkert

  @amoroso als je niet naar je buren om wilt kijken, moet je niet in een stad gaan wonen, maar een vrijstaande villa met een hek erom heen kopen. We zijn verantwoordelijk voor elkaar op deze wereld. Of je het nu leuk vindt óf niet. Je zult en MOET het toch met je naaste buren rooien, als dat niet lukt dan zal dat onderlingen spanningen geven . Een gezamelijke woonkamer is zo gek nog niet, als het een afspiegeling van de flat is, en dat zal niet gebeuren. Deze zal binnen de kortste keren overgenomen worden door een of ander drugskartel en de leefbaarheid , omdat er geen controle is, teruglopen tot het niveautje 0… Ik pleit, zoals @gré ook al zegt, voor mensen 40 + met een laag inkomen ( ja die werken ook, misschien wel harder dan de mensen die beginnen te blèren dat sociale woningbouwbewoners geen eisen mogen stellen) of zieken, bejaarden (ja die hebben het meer nodig dan jij ) voor een normaal klein huisje 50m2 met zoldertje en schuurtje en tuintje. Voor die doelgroep is er niets anders dan Flats, ze krijgen niets, en alle huizen die er officieel voor hen waren zijn hen afgepakt , die gaan naar mensen met ‘grote gezinnen’ We weten allemaal wat daar mee wordt bedoeld.

  Als je niet tussen zwakkeren en zieken wilt wonen en je wilt ontdoen van je mensenplicht andere mensen te helpen (lees de wet er eens op na) , dan kan dat. Drakensteyn is een mooi optrekje, Misschien wil H.K.H. Beatrix u wel een kamer gunnen.

 7. Nico

  Helaas wordt er ook heel erg geselecteerd op afkomst en niet naar een gemengde groep mensen.
  Dus een hardwerkende vader die samen met zijn zoon woont.
  omdat zijn moeder hem het huis uitgezet heeft Komt nooit in aanmerking.
  Voor een betaalbare woning.

 8. Pee

  Het begin van een ghettoflat , let maar op.

 9. Christel van Walveren

  Waarom huisvesten de coöperaties in Utrecht bijna alleen nog maar “probleemgevallen”?

  Waar is de tijd dat men huisvesting bouwde en beheerde voor de gemiddelde Nederlander?

  Leuk trouwens als je daar komt te wonen, dan wordt je dus gestigmatiseerd als probleemgeval die het alleen niet kan bolwerken. Leuk voor je status. Goed ook voor je mentale bewustzijn, wonen tussen (psychische) probleemgevallen en verslaafden en dergelijke. Top. Hoe breng je nog meer schade aan, aan het imago en draagvlak voor sociale woningbouw.

  En daarvoor beloont het management van de sociale coöperaties zich tegenwoordig rijkelijk. Premier-salarissen bij de top en bonussen en dergelijke.

 10. Koel Hoofd

  Gemeenschappelijke woonkamer en keuken?
  Nieuwe overlast locatie met hoog bewonersverloop.

 11. Mrk

  Mooie positieve samenwerking van de tussenvoorziening met wooncorporaties

 12. Peet Hoefsmit

  Ik kom daar vaak langs en denk dan lekker gezellig om tegen die stadstunnel aan te kijken als je daar woont. Heel donker en deprimerend aan die kant. Leidsche Rijn moet eens ophouden met bouwen. Het is een tweede Almere aan het worden. Ik zou voor geen goud hier meer gaan wonen nu. Ik ben hier 22 jaar geleden gekomen toen was het nog ruim en veel groen. Ik heb als alleenstaande ook mooi huurhuis van 90 vierkante meter en een grote tuin daarom ga ik ook niet weer gauw weg. Als alleenstaande krijg je dat nu nooit meer. Maar kan ik in toekomst aan woningruil doen in leuk dorp dan ga ik echt wel erg hier. Gribus buurt aan het worden.

 13. Maarten

  Mooi palet aan reacties die 1 ding duidelijk maken: er moet keihard gebouwd worden, en wel betaalbare woningen. Maar de rechtse partijen hebben de woningmarkt uitgeleverd aan partijen die alleen op winst uit zijn.
  Als deze klagers niet links gaan stemmen, zal het alleen maar erger worden.

 14. L.

  Er is ook eigen keuken en woonkamer hoor. Die gezamenlijk is alleen voor activiteiten, mits bewoners willen meedoen. Evenementen zijn niet verplicht, maar vrijblijvend, als je zin in hebt moet je eerst aanmelden, anders niet. Ik zie geen probleem, want je hebt nog steeds je eigen woning/appartement met eigen deur, hoor. Vrijheid van meningsuiting.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).