Zeshonderd appartementen voor werkende jongeren in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Zeshonderd appartementen voor werkende jongeren in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Zeshonderd appartementen voor werkende jongeren in Leidsche Rijn

Zeshonderd appartementen voor werkende jongeren in Leidsche Rijn
Aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn wordt een nieuw wooncomplex met huurappartementen gebouwd. In het complex komen zeshonderd studio’s voor werkende jongeren.

Aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn wordt een nieuw wooncomplex met huurappartementen gebouwd. In het complex komen zeshonderd studio’s voor werkende jongeren.

Het appartementencomplex wordt op het Berlijnplein bij de bioscoop gebouwd. Naast de studio’s komen er onder andere atelierwoningen voor kunstenaars, een sportschool en een restaurant in het gebouw. Onder het complex komt een parkeergarage voor zo’n tweehonderd auto’s, waaronder elektrische deelauto’s.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

De ontwikkelaar wil binnen het concept ‘Change=’ woningen bouwen voor werkende jongeren die moeilijk een woning kunnen vinden, omdat ze niet kunnen kopen of huren op de vrije markt en niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. In Amsterdam is in 2019 ook een Change=-complex opgeleverd.

De eerste woningen in het Utrechtse complex moeten eind 2021 klaar zijn.

13 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Een soort huisjesmelker 2.0 vastgoedontwikkelaar die piepkleine kamertjes verpakt in een gelikt marketingconcept en ze dan verhuurt voor hoge bedragen aan wanhopige woningzoekers die ook nog eens aan allerlei strenge voorwaarden en eisen moeten voldoen. Is dat echt wat we willen in Utrecht?

 2. Jeroen

  Ik heb vorig jaar met de gemeente contact gehad over een andere verhuurder die de huur net onder de huursubsidiegrens houdt en vervolgens via exorbitante servicekosten de wanhopige huurders uitknijpt voor alles dat ze hebben: Holland2Stay (o.a. Rotsoord en Nijenoord). Maffia van de bovenste plank. Toen werd me bezworen dat zulke partijen op een zwarte lijst zouden komen en nooit meer iets zouden mogen ontwikkelen in de stad. Dat waren blijkbaar loze woorden.

 3. Esrin W.

  En alweer die eindeloze Leidsche Rijn Vinex blokkendozen.
  Wie is toch die ene architect die alles naar zich toegespeeld krijgt?

 4. Gregor

  @Gerard; Is dit echt wat er gaat gebeuren? Hoop aannames in uw reactie. Wordt er eindelijk gebouwd, op een super plek voor yuppen, is het weer niet goed. 600 jongeren krijgen eindelijk een fatsoenlijk dak boven hun hoofd!

 5. Gerard Brugmans

  @Gregor: het zijn geen aannames, deze klub heeft dit kunstje elders ook al eens opgevoerd. Kijk op hun website en lees daarna vooral ook wat er links en rechts in de pers en op sociale media over wordt geschreven. Ik vind het een enge ontwikkeling!

 6. trol

  Het erge is dan, dat de belastingbetaler er weer voor opdraait….indien dit net onder de toeslagengrens zit.

  Esrin inderdaad. De architect (maar ik denk eerder de stagiar, of zoontje van architect op kleuterleeftijd) kan nu niet bepaald trots zijn op de werken. Maar goed ,als de opdracht is: zo goedkoop mogelijk, zo snel mogelijk, tegen max winst…dan krijg je dit. Het hoogtepunt van dit alles is wel te zien in wat er nu op terrein oude belastingkantoor wordt.

 7. MJPD

  @Esrin W.
  Dezelfde architect als die van Rotsoord, denk ik.

  @Gregor
  Dat is niet bedacht, maar helaas de huidige realiteit.
  De meeste jongeren zijn overigens geen “yuppen” (bestaat die jaren 80 term nog?) en vast al helemaal niet in Leidse Rijn wonen.

 8. Rob H.

  Gerard “Ik heb al een huis in Utrecht, dus waarom zou je bijbouwen” Brugmans in de bocht. Een hoop aannames weer. Terwijl voor veel werkende jongeren een fatsoenlijk dak boven het hoofd al voldoende is. Die hoeven geen 120 vierkante meter met een tuin, maar een plekje vlak bij waar de actie is. En waar het werk is…

 9. Naoual

  wanneer is het mogelijk om te reageren op de appartementen in Utrecht Leidsche Rijn??

 10. Koel Hoofd

  Helemaal grappig is dat er 200 parkeerplaatsen komen.
  Dus die jonkies wonen straks in een peperdure betonnen doosje (vroeger heette dat 2 hoog 3 achter links boven bis) met hoge service kosten. En moeten dan ook nog eens geld overhouden voor een dure (elektrische) auto? Dat geld hebben ze niet, dus worden het deelauto’s zodat men straks weer kan zeggen dat autobezit verleden tijd is omdat jongere generatie er zogenaamd geen behoefte aan heeft.

  De term yup werd door een reaguurder gebruikt. Echter, een yup werkte toen 60 uur per week wat een leuk salaris opleverde waar alles van betaald kon worden. De moderne jonge hoogopgeleiden worden al moe van 30 uur en krijgen burnouts. Kortom, yuppen bestaan niet meer.

 11. Utrechtse

  Wanneer komen er vernieuwde woonvormen voor ouderen? Utrecht ga ook eens aan de slag voor ouderen en niet alleen maar projecten voor jongeren bouwen of bejaardentehuizen ombouwen in studentenflats!

 12. Ddutch

  De mooie praajes van Change= lijken zeker te mooi om waar te zijn. Dit bericht uit Het Parool spreekt boekdelen; https://www.parool.nl/nieuws/studio-s-change-bleken-te-mooi-om-waar-te-zijn~b7cbd822/

 13. Jeroen

  @Utrechtse willen ouderen ook financieel compleet uitgekleed worden door maffiose woningverhuurders dan? Wat dat is wat ‘vernieuwende woonvorm’ betekent.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).