Zo gaat het pand op de Briljantlaan 9 eruit zien - De Utrechtse Internet Courant Zo gaat het pand op de Briljantlaan 9 eruit zien - De Utrechtse Internet Courant

Zo gaat het pand op de Briljantlaan 9 eruit zien

Zo gaat het pand op de Briljantlaan 9 eruit zien
Er zijn nieuwe artist-impressions gepubliceerd van de toekomstige nieuwbouw aan de Briljantlaan 9. Het pand zal ongeveer 230 studenten gaan huisvesten en aangevuld worden met creatieve bedrijfsruimte en parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s.

Er zijn nieuwe artist-impressions gepubliceerd van de toekomstige nieuwbouw aan de Briljantlaan 9. Het pand zal ongeveer 230 studenten gaan huisvesten en aangevuld worden met creatieve bedrijfsruimte en parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s.

Het gebouw wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd wat aansluit op de ambitie van de gemeente om in 2030 als stad klimaatneutraal te zijn. Daarnaast wordt rekening gehouden met diervriendelijkheid. Er komen nestlocaties voor de vleermuis, de huismus en de gierzwaluw en er komen groenvoorzieningen op de dakterrassen.

De ontwikkeling van de Briljantlaan 9 ligt in het verlengde van de collegeplannen om Rotsoord te transformeren tot ‘culturele / creatieve hotspot’ en nauw op het stadscentrum aan te laten sluiten. Station Vaartsche Rijn en het wandelpad dat langs de Vaartsche Rijn aangelegd wordt, moeten daar ook aan bijdragen.

Fotoverslag

Briljantlaan 9

17 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Nooit geweten dat onze wethouder zoveel wansmaak zou toelaten in Utrecht. Na een verbouwing van de Neudeflat die het iconische van Hugh Maaskant heeft doen verbleken nu een aantal gebouwen in dit gebied die totaal geen architectonische waarde toevoegen. Waar is de trots voor de stad met de eis dat de architectuur van de hoogste kwaliteit moet zijn en goed integreert in de huidige bebouwing…??!!

 2. Barend

  Ach ach ach. Armoedigheid ten top. Dat hele Rotsoord wordt volgepropt met studenten- en startersnieuwbouw. Geen enkele uitstraling, een rommeltje zonder samenhang.

 3. willem

  het lijkt wel of dit gebied een masterplan ontbeert. Het is een bijeengeraapt zootje van onsamenhangende gebouwen.

 4. Rietje

  Waar ik woon mogen mensen geen dakkapel maken want dat zou het uniforme beeld van de huizen aantasten of zoiets. Zelfs je voordeur mag geen andere kleur hebben dan die van je buren. Ja ja, stel je voor..
  Ondertussen ploppen er door de hele stad dit soort gedrochten uit de grond.

 5. Ben D

  Hoe groter de behoefte aan samenhang, hoe beperkter de geest. Waarom zou er samenhang moeten zijn? Ga dan in een vinexwijk wonen en neem allemaal hetzelfde kapsel en kleding en ga in dezelfde saaie huizen wonen met je samenhang. Architectuur wordt hier weer eens verward met ‘kunst’ maar dan wel volgens ongefundeerde zelfbedachte regeltjes. Het is gewoon een vak, waar de meesten niet in uitblinken.

 6. Katja

  Rotsoord was al verpest door de wanstaltige opbouw op de ooit zo mooie watertoren.

 7. Johannes

  Hahaha Katja. Je slaat de plank weer eens mis. “De ooit zo mooie watertoren”. Ja, met die prachtige blauwe en witte kunsstof platen tegen de gevel. Waar heb je het over.

 8. Willem

  @BenD: benieuwd hoe je huis er van binnen uit ziet. Ook gewoon wat bij elkaar geraapte stijlen en kleuren? Mooi man!

 9. wer

  Met dat water langszij hadden ze iets in de trant van Zijdebalen moeten neerzetten, zielloze zooi staat er nu, het lijkt nu op Nieuwegein..

 10. blm

  Vind de uitstraling vrij saai, de steen te donker en saai en niet sprekend en mis buitenruimte, balkonnen met groen. Liever iets wat op het einde Croeselaan komt, van die Spaanse architect. Wat speelser en met groen. Positief is wel de grote ramen. Dit kan ook een kantoorgebouw zijn, functioneel maar niets meer. Jammer. Kans gemist als dit zo neergezet wordt.

 11. Jaco

  @ blm

  Past bij die armzalige gebouwen die er ondertussen al zijn neergezet. Budgetbouw, voor de onderkant van de markt.

 12. cas

  @ Ben D, je eerste zin is al compleet verkeerd. Say no more…..

 13. Herman

  het gebied is stukken opgeknapt in vergelijking met wat er stond, er stond een modere loods van een glasboer die vloekte met het oude pand rechts van de nieuwbouw. Dit pand zal met name het aanzicht vanaf de Jutphaseweg mooier maken, zeker met die punt.

  Het pand links van de nieuwbouw is ook mooi de overhang zie je ook terug bij het karakteristieke voormalige Pastoe pand.

  Al die flauwekul over masterplannen mag wel eens ophouden, die hebben ze vroeger ook niet gehad toen onze prachtige binnenstad zich ontwikkelde….

 14. Petra

  Kon het niet groter? Pff wat een gedrocht zeg. Zo jammer van dat mooie oude pand dat er naast staat.
  En even vergeten die 4000 fietsen in te tekenen die er straks staan, ziet er wel wat anders uit dan deze keurig overzichtelijke straat.

 15. Bert

  Uitermate droevig plan. Dit voorstel strijdt met alles wat mag worden verwacht bij de opmerking (citaat): “De ontwikkeling van de Briljantlaan 9 ligt in het verlengde van de collegeplannen om Rotsoord te transformeren tot ‘culturele / creatieve hotspot’ en nauw op het stadscentrum aan te laten sluiten.” Wat is hier cultureel aan ? Wat is hier creatief aan ? Wat maakt dit tot een bijdrage aan de hotspot ? En hoe en waarom sluit dit nauw bij het stadscentrum aan ?
  En wat gebeurt er eigenlijk op de begane grond ? Fietsenstalling ? Garage ? Op grond van de omgeving hoef je niet weer ateliertjes, kleinschalige bedrijvigheid en/of horeca te verwachten. Dus als het geen wonen is (en daar lijkt het niet op) wat dan wel ? Bijdrage aan de leefbaarheid en sociale veiligheid ?
  Kortom: droevig ! En gemeente Utrecht: schaam je !

 16. Bram de Goede

  Wordt over 40 jaar gerenoveerd. Iedereen vraag zich dan af hoe hebben ze dat kunnen bouwen. Met de natuur is toen rekening gehouden maar niet met de mensen.

 17. stick

  wat verfrissend om nagenoeg GEEN ENKELE positieve reactie te lezen over die afzichtelijke nieuwbouw die werkelijk op geen enkele wijze aansluiten bij het gezicht van de wijk of Utrecht in het algemeen.

  het ergste is misschien nog wel dat zelfs deze drie nieuwe gebouwen onderling al totaal contrasterend en ontzettend lelijk zijn.. ze zijn dus individueel en als geheel een doorn in het oog, bedankt gemeente Utrecht.. het past wel mooi thuis is het rijtje met andere kansloze projectjes zoals de Goylaan, al die glazen ellende van de Rabo op de Croeselaan, en natuurlijk die absoluut misplaatste Neudeflat.. Of moet ik voor de gewoonte maar weer eens Hoog Catherijne erbij halen die er is gekomen ipv de prachtige traditionele Stationswijk waarvoor het gekomen is.

  Hou eens op met het historische karakter van de stad te willen afbreken, laat Utrecht gewoon lekker Utrecht zijn. (zelfde geldt voor Amsterdam, Leiden, Heerenveen en andere historische steden in Nederland).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).