Fraude bij FC Utrecht nog veel groter dan gedacht: ‘Vier verschillende medewerkers verduisterden tonnen’ | De Utrechtse Internet Courant Fraude bij FC Utrecht nog veel groter dan gedacht: ‘Vier verschillende medewerkers verduisterden tonnen’ | De Utrechtse Internet Courant

Fraude bij FC Utrecht nog veel groter dan gedacht: ‘Vier verschillende medewerkers verduisterden tonnen’

Fraude bij FC Utrecht nog veel groter dan gedacht: ‘Vier verschillende medewerkers verduisterden tonnen’
Het rommelt bij FC Utrecht. Nadat twee weken geleden rond 77.500 euro van de club werd verduisterd, melden diverse bronnen dat nog drie werknemers (namen bij redactie bekend) over de afgelopen jaren op grote schaal fraude hebben gepleegd. De schade zou meer dan 200.000 euro zijn.

Het rommelt bij FC Utrecht. Nadat twee weken geleden rond 77.500 euro van de club werd verduisterd, melden diverse bronnen dat nog drie werknemers (namen bij redactie bekend) over de afgelopen jaren op grote schaal fraude hebben gepleegd. De schade zou meer dan 200.000 euro zijn.

Twee weken geleden werd al bekend dat een medewerker van FC Utrecht zich zou hebben laten ‘overvallen’. Hij wordt er nu van verdacht 77.500 euro te hebben verduisterd.

Maar ook een financieel medewerker van de club heeft een jaar geleden over een periode van maanden tot bijna 100.000 euro verduisterd. Dit is door de club nooit naar buiten gebracht. Nadat dit bij de club bekend is geworden werd de medewerker ontslagen en een terugbetalingsregeling ingesteld. Meerdere bronnen in en rond de club bevestigen dit en spreken van ook nog twee fraudegevallen bij de fanshops.

FC Utrecht laat weten: “Op veronderstellingen gebaseerd op aannames en anonieme bronnen reageren wij niet.” Ook op verdere vragen van DUIC wil de club niet reageren.

De financieel medewerker die fraudeerde wilde ‘geen gedoe’ en beloofde elke euro terug te betalen. Zo voorkwam hij een strafrechtelijke vervolging. Deze man zou nu werkzaam zijn bij een van de sponsors van FC Utrecht. Het is niet bekend of het geld is terugbetaald.

Maar dat zou niet het enige geval van fraude binnen de club zijn in de afgelopen periode. Een medewerker van de fanshop zou voor tienduizenden euro’s in eigen zak hebben kunnen stoppen twee jaar geleden. Ook hij werd ontslagen.

Als laatste zou een vrouwelijke medewerker van de fanshop het voorbeeld hebben gevolgd van de fraudeurs en tot duizenden euro’s hebben weggemoffeld. Volgens de bronnen lopen de bedragen die zijn ontvreemd in totaliteit tot boven de 200.000 euro. Alleen in het geval van de in scene gezette overval zou een juridische procedure zijn gestart.

12 Reacties

Reageren
  1. Simon

    Onder voorbehoud dat de berichtgeving klopt:

    Zowel het organisatorische als technische beleid totaal niet op orde. Frappant om te lezen dat ook deze “medewerkers” niet strafrechtelijk worden vervolgd. Lekker bezig Wilco, misschien moet je maar snel iets anders gaan doen.

  2. Joop

    NOOIT meer gemeenschapsgeld naar die club.

  3. Sanmartean

    Simon en Joop…..

    Primitief antwoord…..doeken we alle overheidsinstellingen etc dan ook maar op waar gefraudeerd wordt?

    Vertrouwen begint bij je zelf, als mensen niet met hun vrijheid en het vertrouwen van de baas om kunnen gaan dan worden ze daarvoor gestraft en moeten ze zitten of terug betalen.

    Blijkbaar moet barbertje hangen….schaam je…

  4. Frans van Overeem

    De trap wordt altijd van boven af geveegd. Dit is geen kwestie van Barbertje moet hangen maar een leidinggevende aanspreken op zijn verantwoordelijkheden. Dit verhaal komt boven op alle ellende die zich al in Galgenwaard afspeelt. Daar is er maar een voor eindverantwoordelijk en dat is Wilco van Schaik. Daarnaast moest de man ook nog zorgen voor extra inkomsten, hetgeen hem niet is gelukt. Maserati inleveren en weg wezen.

  5. Andries van Eijk

    Triest dat zo’n organisatie dit kan laten gebeuren, Fin. directeur, controller en voorzitter, “even niet” opgelet??????

  6. Marcus

    En dan hebben we het niet eens over de enorme inkomstenderving door die stewards al jaren lang hun vriendjes en vriendinnetjes gratis binnen laten. Kortom;de club is corrupt tot op het bot. Opdoeken. En het overheidsgeld moet terug…. Sukkels.

  7. Joep

    Ik kom al 35 jaar bij FCU en ik weet dat ze niet altijd goed zijn voor het personeel. Daarom kan je ook veel dingen regelen bij FCU, en voor weinig slecht voetbal kijken.
    Fanshop is een echte volkse shop, kan je ook wel dingetjes mee doen.
    En niet te vergeten,Frans van Seumeren is goed voor 240 miljoen en ook nog eens een Meernnees.
    Die merkt helemaal niets als je twee ton van hem ”leent”, en als het bij hem wel pijn doet dan heeft hij pech.
    Wij mogen tegen een niet Utregter liegen en bedriegen.
    Je moet niet stelen van je eigen volk, en dat is dus ook niet gebeurd.
    als je de kan krijgt dan moet je het niet laten zo stelt de ongeschreven Utregtse grondwet.

  8. Sanmartean

    Nou..Nou…de mannetjes van True Support zijn hier weer volop aanwezig om hun vete uit te vechten met van Schaik.
    Dat ze daarmee de club beschadigen deert hun niet, immers, ze voelen zich boven de club verheven.

    Zeker de hoge kortingen op scc vergeten door JP de Jong?

    Echte supporters? lachertje! En DNU? sensatieblaadje…

  9. Krakeling

    Die weten wel te scoren. Da’s mogelijk een leermomentje voor de andere werknemers.

  10. Henk Smiesing

    True Support hoeft de club niet te beschadigen, dat kunnen die knuppels in de Galg zelf veel beter, Wilco voorop

  11. Peter

    Ik zal het niet over andermans bijdrages hebben, maar de club wordt wel beschadigd met alle zaken die in de pers verschijnen. De pers zit ook te mieren heb ik het idee. Los daarvan zijn zoveel fraudezaken wel echt bizar, je vraagt je af wat voor club de club nu eigenlijk is. Wie is FC Utrecht?

  12. Rob Rietveld

    Amper 24 uur later komt FCU terug op haar opmerking “Op veronderstellingen gebaseerd op aannames en anonieme bronnen reageren wij niet.” En geeft zij toe dat in het recente verleden meer (omvangrijke) fraudegevallen actueel zijn geweest. Wat die mannetjes van True Support hiermee te maken hebben is mij een raadsel, het lijkt een oude wond van Sanmartean. Gelukkig mag iedereen zijn mening hier ventileren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).