DUIC uitgelicht: De leukste musea in de provincie Utrecht! - De Utrechtse Internet Courant DUIC uitgelicht: De leukste musea in de provincie Utrecht! - De Utrechtse Internet Courant

DUIC uitgelicht: De leukste musea in de provincie Utrecht!

DUIC uitgelicht: De leukste musea in de provincie Utrecht!
Naast alle musea in de stad zijn er in de rest van de provincie ook leuke, bijzondere en unieke musea. In dit overzicht een aantal van deze musea die zich buiten de stadsgrenzen bevinden. Ideaal voor Hemelvaartsdag of het pinksterweekend.

Naast alle musea in de stad zijn er in de rest van de provincie ook leuke, bijzondere en unieke musea. In dit overzicht een aantal van deze musea die zich buiten de stadsgrenzen bevinden. Ideaal voor Hemelvaartsdag of het pinksterweekend.


Stadsmuseum Woerden

Kerkplein 6, Woerden

Website width=640

Boeren van Toen – De Haagse School in het Groene Hart rond 1900
8 juni 2019 t/m 10 november 2019

Kom genieten van schilderijen van kopstukken uit de Haagse School zoals Anton Mauve, Jozef Israëls, Cornelis Vreedenburgh en Jan Hendrik Weissenbruch. In het Groene Hart schilderden ze het boerenleven van weleer, met romantische kanten, maar ook een bikkelhard leven van werken op het land en armoede. Elke 1e zondag en 3e donderdag van de maand 14 uur gratis instaprondleidingen.


Nationaal Glasmuseum

Lingedijk 28, Leerdam

Website width=640

Glas In Zicht – Glas in de architectuur 1850 – heden
Te zien t/m 3 november 2019

Op twee unieke locaties in Leerdam, het Glasmuseum en de Glasblazerij, beleeft u de
magie van glas. Betreed in het Glasmuseum aan de Lingedijk dé glazen schatkamer
van Nederland met prachtige kunst- en gebruiksvoorwerpen. In de Glasblazerij in het
centrum van Leerdam maakt u mee hoe van vloeibaar, gloeiend heet glas de
prachtigste voorwerpen worden gemaakt. Combineer uw bezoek met drankje en/of
hapje bij een van de gezellige museumrestaurants.


Museumwerf Vreeswijk

Wierselaan 113, Nieuwegein

Website width=640

Op zaterdag 1 juni tussen 13 en 17 uur organiseert Museumwerf Vreeswijk De middag van het Baklopen (lossen van een zandschip op authentieke wijze met zelflosinstallatie). Iedereen die wel eens achter de bak heeft gelopen of daar ooit van droomde (of alleen wil toekijken), is van harte welkom. Op de Museumwerf Vreeswijk vertellen we het verhaal van de historische binnenvaart en het schippersdorp Vreeswijk, nu Nieuwegein. Voor het hele gezin een leuk uitje vlakbij Utrecht.

 

 


Musiom

Stadsring 137, Amersfoort

Website width=640

Musiom biedt een podium aan Nederlandse kunstenaars die geboren zijn rond de jaren ’50 en sinds de jaren ‘80 nationaal en internationaal bekendheid hebben verworven. Dit museum is sinds 2018 gevestigd aan de rand van het centrum van Amersfoort, in een oude kerk met bijbehorend verenigingsgebouw. In een huiselijke en tegelijk professionele sfeer wordt een grote diversiteit aan hedendaagse kunst getoond. Naast werken uit de unieke museumcollectie zijn er jaarlijks drie thema-exposities te bezichtigen.

 


Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Achterdijk 12, Bunnik

Website width=640

In het interactieve Waterliniemuseum, gelegen op de strategische grens van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes, kom je alles te weten over de verdediging van Nederland met behulp van water. Maak een virtuele parachutesprong over Nederland, ga mee met een rondleiding door de oudste gebouwen van het fort, of bezoek nu (t/m 27 oktober) onze nieuwe kindertentoonstelling over de Romeinse jongen Nurdius Maximus! Het Waterliniemuseum is een spannende belevenis voor het hele gezin.

 


Museum IJsselstein

Walkade 2, IJsselstein

Website width=640

Museum IJsselstein (MIJ) is een eigentijds en eigenwijs museum. Je vindt er wisselende hedendaagse kunstexposities en een stukje geschiedenis over de vestingstad IJsselstein. Van 8 juni tot 13 oktober 2019 presenteert MIJ de expo ‘Vrijplaats bij MIJ. Van vrijstad tot vrijheid in kunst en samenleving’. Deze tentoonstelling heeft diverse satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Met o.a.: Atelier Van Lieshout, Johan Grimonprez, Hito Steyerl, Su Tomesen, Leonard van Munster, Frank Koolen & Kasper Jacobs.

Foto: Johan Grimonprez , kiss-o-drome, 2016 (still)