Miniseminar over de juiste tijd in de Geertekerk | De Utrechtse Internet Courant Miniseminar over de juiste tijd in de Geertekerk | De Utrechtse Internet Courant

Miniseminar over de juiste tijd in de Geertekerk

Miniseminar over de juiste tijd in de Geertekerk
Dinsdag 5 november 2019

Dinsdag 5 november 2019

Geertekerk, Utrecht

20.00 uur

Joke Hermsen over de juiste tijd in de Geertekerk

De Geertekerk organiseert op dinsdagavond 5 november een miniseminar over de invloed van tijd en timing op ons dagelijkse leven. In het dagelijkse leven is het tempo vaak Presto (gehaast) en ervaren we een tekort aan tijd. Tijd brengt je orde en structuur, maar een deel Largo (rustig) kan je beter in contact brengen met je eigen kernwaarden. Chronos kennen we als de lineaire, meetbare tijd, maar soms lijkt het, alsof we Kairos als de god van ‘het geschikte ogenblik’, zijn vergeten. In het miniseminar gaan we op onderzoek hoe je een vruchtbare relatie met tijd kunt onderhouden waardoor er ruimte is voor onverwachte inzichten en ingevingen en dat we unieke kansen durven aan te grijpen.

Tempo als levenskunst

Joke Hermsen spreekt over Kairos: “ik wil die andere tijd – zeg maar de innerlijke tijd – weer in het vizier krijgen, er de verschillende aspecten van tonen, zodat we in ieder geval weer iets van een evenwicht tussen beide kunnen hervinden. Dat is noodzakelijk, omdat onze vrijheid en onze creativiteit juist in die innerlijke tijd schuilen.” Het juiste tempo wordt tastbaar door voorbeelden uit de muziek en sport. Trio Trompo speelt overrompelende klassieke muziek en laat ons horen hoe de balans tussen tempi een stuk kan maken of breken. In de Kenpo vechtkunst is timing en versnellen de schakel tussen winst en verlies. Romano Michielsen demonstreert dit met verschillende Kenpo oefeningen. In een workshop geleid door Joke Hermsen praten we in kleinere groepen door over onze omgang met tijd.

Praktisch

Het programma op dinsdag 5 november begint om 20:00. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro, en voor vrienden en leden van de RGU, studenten en U-Pas-houders 7,50 euro. Aan de deur zijn de kaarten 12,50 euro. 

Wilt u voorafgaand aan het miniseminar eten? Restaurant SAAR (tegenover de Geertekerk) heeft speciaal voor deze avond een 2-gangen menu samengesteld.

Verdere informatie en kaarten via www.geertekerk.nl 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).