Actietentenkamp van studenten op Janskerkhof in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Actietentenkamp van studenten op Janskerkhof in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Actietentenkamp van studenten op Janskerkhof in Utrecht

Actietentenkamp van studenten op Janskerkhof in Utrecht
Studenten gaan donderdag 15 maart een symbolische kampeeractie houden op het Janskerkhof om aandacht te vragen voor de in hun ogen beroerde Utrechtse woningmarkt.

Studenten gaan donderdag 15 maart een symbolische kampeeractie houden op het Janskerkhof om aandacht te vragen voor de in hun ogen beroerde Utrechtse woningmarkt.

De Utrechtse actiegroep We Want Woonruimte en de Bond Precaire Woonvormen (BPW) laten weten meer acties te gaan houden om universiteiten, woningcorporaties en de gemeente Utrecht aan te spreken op hun verantwoordelijkheid om ‘deze crisis aan te pakken’.

“De eindeloze zoektocht naar betaalbare woonruimte is voor vele studenten aan de orde van de dag. Ondertussen profiteren huisbazen van dit tekort door absurd hoge prijzen te vragen voor slecht onderhouden kamer”, laten de initiatiefnemers weten.

De BPW sprak de afgelopen tijd op het Utrechtse huurdersspreekuur studenten die kampen met wooncrisis. “Woningnood: voor, tijdens of na de studie. Van (illegale) onderhuur, tot antikraak, van duur particulier tot campings en van auto’s tot matrassen van vrienden of zelfs het afbreken van de studie omdat men geen woonruimte kan vinden; het kamer- en woningtekort in Utrecht en omgeving is groot.”

Om aandacht te vragen voor dit probleem roept de organisatie Nederlandse en internationale studenten op om morgen te komen kamperen op het Janskerkhof. Er komen ook sprekers en live muziek. Het protest begint om 14.00 uur.

3 Reacties

Reageren
 1. cas

  Er mag binnenkort gestemd worden. Als alle studenten die in Utrecht mogen stemmen nu het zand uit de ogen wrijven en de zittende partijen geen stem geven, dan kan er verandering plaatsvinden.
  Anders blijft hetzelfde neoliberale beleid doormodderen en verandert er niks.

 2. Gerard

  Er wonen al veel te veel studenten in Utrecht, en die zorgen meestal ook nog voor erg veel overlast. Er is gewoon niet genoeg plaats, en er wonen ook nog ander mensen in de stad. Ik snap wel dat studenten het moeilijk vinden om met teleurstellingen om te gaan, maar zo is het leven. Misschien moeten we het eens gaan hebben over een maximum in plaats van te zeuren over nog meer?

 3. Ben

  Okkiepaaj is terug! 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).