AlFitrah legt 1,7 miljoen euro neer en koopt pand | De Utrechtse Internet Courant AlFitrah legt 1,7 miljoen euro neer en koopt pand | De Utrechtse Internet Courant

AlFitrah legt 1,7 miljoen euro neer en koopt pand

AlFitrah legt 1,7 miljoen euro neer en koopt pand
De alFitrah-moskee in Overvecht. Foto: DUIC
De omstreden salafistische organisatie alFitrah heeft tegen alle verwachtingen in haar eigen pand voor 1,7 miljoen euro gekocht. Dit meldt het AD Utrechts Nieuwsblad. Het geld zou van een Nederlandse investeerder komen. De koopakte zou al getekend zijn.

De omstreden salafistische organisatie alFitrah heeft tegen alle verwachtingen in haar eigen pand voor 1,7 miljoen euro gekocht. Dit meldt het AD Utrechts Nieuwsblad. Het geld zou van een Nederlandse investeerder komen. De koopakte zou al getekend zijn.

Met de koop komt er een einde aan een langlopende kwestie. AlFitrah lag lang overhoop met de eigenaar van het pand omdat de omstreden stichting lang geen huur zou hebben betaald. Gisteren besloot de rechter nog dat het pand ontruimd moest worden. Dat gaat niet door, de stichting legt nu ineens 1,83 miljoen euro neer: 1,7 miljoen voor het pand plus achterstallige huur en gemaakte proceskosten. Het is niet bekend wie precies de investeerder is die de omstreden organisatie te hulp schiet.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Ze konden niet huren en nu opeens wel kopen ?
  Waar komt dat geld vandaan ?

 2. Berend

  Tuurlijk. Opeens vinden ze 1,7 miljoen in een oude sok.

 3. BdV

  @Katja: Niet dat het daarmee een logisch verhaal wordt, maar “Het geld zou van een Nederlandse investeerder komen.”

 4. Y

  Investeerder koopt pand op. Goed recht want volgens mij was dit gewoon weer moslim pesten.

 5. Marijn

  @Y: met welke bewijzen kan je dat statement onderbouwen, of is dit gewoon weer blanke mensen pesten?

  Als iemand zijn huur niet betaald is het best logisch dat je eruit wordt gezet, zeker op de zakelijke markt.

 6. Willem

  Hopelijk start de FIOD een onderzoek naar de herkomst van het geld. “Een investeerder” klinkt wat vaag en mogelijk zou er sprake kunnen zijn van witwassen.

 7. Cico

  Met je boerenverstand kan je wel raden dat de ‘Nederlandse investeerder’ gewoon een constructie is om geld vanuit Koeweit eo door te sluizen naar die moskee. Ik heb veel moeite met die islamitische sekte, gezien de recente oorlogen en terreur door IS (ook salafisten)

 8. [email protected]

  @Yousef 5/10/2017 – 15:05,

  Eerst de boel zodanig verzieken, en dan vervolgens is er een koper die het financiert, vreemde zaak, en als je dit financiert zegt dit iets over deze persoon en zijn intenties, het in stand houden van een achterlijke dorpscultuur die totaal niet past binnen Europa.
  Zelfs bij een achterlijke kerk zou ik deze opmerking schrijven Yousef, en dit heeft niets met moslim pesten te maken.

 9. Utrechter

  Waarom is deze organisatie niet al lang en breed verboden? Waarom mag Wilders niet zeggen dat hij minder Marokkanen in Den Haag wil (stupide maar zijn goed recht?), terwijl dit wel kan? Uiteindelijk zal de vrije wereld toch overwinnen.

 10. Lombokker

  Het pand is een uur na de overdracht bij de notaris al weer doorverkocht aan een projectontwikkelaar uit Oostvoorne.
  Ik denk dat meneer Souhaib al-Baardjurk een heleboel heeft uit te leggen aan zijn achterban.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).