Asbest in Internationale School Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Asbest in Internationale School Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Asbest in Internationale School Utrecht

Asbest in Internationale School Utrecht

De gemeente Utrecht heeft omwonenden van de Notebomenlaan 400, de tijdelijke huisvesting voor de Internationale School Utrecht (ISU), met een wijkbericht geïnformeerd dat er in het gebouw asbesthoudende materialen zijn aangetroffen. Het schoolgebouw wordt momenteel verbouwd en geschikt gemaakt om per augustus 2012 als tijdelijke huisvesting voor de ISU. 

Bij de verbouwing zijn asbesthoudende materialen aangetroffen op het dak, in de gevel en ‘op diverse andere plaatsen’ in de school. Om elk gezondheidsrisico uit te sluiten laat de gemeente alle asbesthoudende materialen binnenkort verwijderen. Dit gebeurt door een in asbest gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. Bij de verwijdering treft de uitvoerder alle wettelijke voorgeschreven voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat asbestdeeltjes in de lucht terechtkomen. Daardoor is er geen gezondheidsrisico voor omwonenden, meldt de gemeente. Ook is er volgens de gemeente weinig kans dat voormalige kinderen, leerkrachten, ouders of bezoekers van het schoolgebouw met asbestvezels in aanraking zijn geweest. Het asbest zit in delen van het gebouw waar niemand bij kan. Tot eind vorig jaar diende het gebouw als tijdelijke huisvesting voor de J.W. van de Meeneschool en BSO Eigenwijs in verband met de nieuwbouw van het schoolgebouw aan de Ridderlaan. 

Het verwijderen van het asbest gebeurt vanaf vandaag tot 31 mei en veroorzaakt waarschijnlijk weinig overlast voor de buurt. Daarna gaat de aannemer verder de verbouwingswerkzaamheden die in juli 2012 worden afgerond. Vervolgens wordt het gebouw ingericht voor de komst van de ISU, waarvan de opening gepland staat op 20 augustus.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).