Bankje Zocherpark verwijderd na aanhoudende overlast Bankje Zocherpark verwijderd na aanhoudende overlast

Bankje Zocherpark verwijderd na aanhoudende overlast

Bankje Zocherpark verwijderd na aanhoudende overlast
Foto: Robert Oosterbroek
Een bankje in het Zocherpark is verwijderd omdat er aanhoudende klachten zijn van overlast. Het lijkt erop dat de groep overlastgevers in Park Lepelenburg sinds de komst van camerabeveiliging zich deels heeft verplaatst langs de singel.

Een bankje in het Zocherpark is verwijderd omdat er aanhoudende klachten zijn van overlast. Het lijkt erop dat de groep overlastgevers in Park Lepelenburg sinds de komst van camerabeveiliging zich deels heeft verplaatst langs de singel.

Park Lepelenburg heeft al geruime tijd te maken met overlast en criminaliteit. De overlast wordt vooral veroorzaakt door alcoholisten en drugsverslaafden die langdurig in het park verblijven. Er zijn al verschillende maatregelen genomen om de groep te weren uit het park.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Camera in Park Lepelenburg

Met het plaatsen van een beveiligingscamera midden op het grasveld lijkt de overlast zich nu langs de singel te verplaatsen naar het Zocherpark. Zo was er sprake van een groep die dagelijks rond het bankje nabij de Magdalenastraat stond.

Vanwege klachten over hardnekkige overlast heeft de gemeente besloten om het bankje weg te halen, in de hoop dat de overlast daarmee stopt.

De gemeente laat weten altijd te kijken welke oplossing het beste is bij hardnekkige overlast. In dit specifieke geval was dat het weghalen van het bankje. De gemeente blijft de situatie rond het Zocherpark en Lepelenburg samen met de politie en buurt monitoren.

26 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Wat een ‘doortastend’ optreden! Niet de overlastgevers maar het onschuldige bankje wordt verwijderd! Volgende stap is de sluiting van het Zocherpark, want dan hoef je helemaal niets meer te handhaven…

 2. @UtrechtseSjoerd

  Klinkt als symptoombestrijding terwijl het onderliggen probleem wordt genegeerd. 🙁

 3. Rinus Gerlofsma

  Met die bankjes denk juist niet weghalen maar er 3 naast zetten. Zo kunnen meer mensen die wandelen even zitten ipv dat dat ene bankje bezet is. Kijk maar naar de parken in Wenen hoeveel bankjes er staan.

 4. Joris

  Rare ‘oplossing’.

  Alhoewel ik moet toegeven, toen ik er zojuist met mijn honden langsliep, er geen hangverslaafden hingen. Ik ben benieuwd welke kant het waterbedeffect ze heeft opgedreven.

 5. Koel hoofd

  De geschiedenis herhaalt zich…. Leert de overheid nou echt nooit iets?

 6. Luuk Upuuk

  En iedere keer krijgen de banken weer de schuld.

 7. MJPD

  Die vervelende bankjes ook altijd, goed dat de gemeente hier op heeft gehandhaafd. Keiharde maatregel, maar het is helaas de kleine minderheid van vervelende bankjes, die het verpesten voor de goedbedoelende bankjes.

 8. JdV

  Hebben we een decennium geleden de grote banken moeten redden, gaan we nu de kleine bankjes hard aanpakken. Niet eerlijk!

 9. Massegast

  Toevallig is het volgende bankje mijn favoriete stop op mijn dagelijkse wandeling door het Zocherpark. In het verleden werkte ik in Hoog Catharijne en kon me daar door de junks heenwaden om op m’n werkplek te komen. Nu is het Zocherpark aan de beurt. Omdat de softe politiek niet bereid is het openbare drugs- en alcoholgebruik te hinderen en te veronaangenamen. De kostbare hostels kunnen hier blijkbaar ook geen rol spelen. Is een gebruikersruimte à la De Stek in deze hoek van de binnenstad een oplossing?

 10. Joske

  @ Joris

  ja, het is heerlijk eer om buiten te verblijven vandaag……. Die zitten er natuurlijk alleen bij enigszins OK weer. Verder hebben ze gewoon opvang daar in de buurt; en die instellingen vertikken het om werkelijk ook maar iets te doen en dat al jaren achter elkaar. Lekker de shit buiten zetten.

 11. Martina

  Echt snoeiharde maatregelen van de gemeente Utrecht…. Ik word bijna bang van de handhavers.

 12. Henk

  Inmiddels zitten ze om de hoek, onder de Sterrewacht….

 13. Jaqueline

  Het Lepelenburg was in ieder geval nog overzichtelijk en open. Het Zocherpark en bij de Sterrenwacht zijn dat niet, dus is daar meer overlast te verwachten ten aanzien van alleen(hard)lopende vrouwen. Ik weet niet of dat nou wenselijk is… Het is niet prettig om aan te komen lopen en je dan door een groep mannen heen te moeten wurmen (zo voelt dat namelijk)

 14. Jiggles

  Haha! “Hardnekkige overlast” kan in Utrecht alleen maar betekenen dat iemand op normal niveau aan het praten is na half negen in de avond.

 15. Don

  Nou dan zal de volgende stap van onze strikt handhavende gemeente wel zijn het weghalen van de Sterrenwacht.

 16. Arjaan

  Ze laten het Leo & Tineke Vroman-bankje toch wel met rust, alsjeblieft?

 17. Arjaan

  Handen af van het Leo & Tineke Vroman-bankje, alsjeblieft.

 18. Wim Vreeswijk

  Ontkennen in de politiek is men goed in.

 19. BramD

  Zou het een idee zijn om de politie of de BOA’s er een paar keer per dag langs te laten lopen?
  Kunnen ze meteen wat aan de dealers en hun op de uitkijk staande onderknuppels doen.

 20. A J kwak

  . Ga eens HANDHAVEN.
  Kleine moeite

 21. Willem

  Heel simpel HANDHAVEN, uitspraak Rita Verdonk.

 22. Massegast

  Ben benieuwd hoe de directe omgeving hier mee om gaat. Als zo’n drugsscene zich eenmaal genesteld en gesettled heeft, dan ben je er zo maar niet van af. Snel en adequaat reageren op een ongewenste ontwikkeling behoort vanouds niet tot de sterke kanten van de gemeente Utrecht. En – mark my words – eerst komt het waterbed-verhaal in alle soorten en maten langs, wat verlammend werkt om tot actie over te gaan.

 23. Lidwien

  In het park Oog in Al is onlangs ook een bankje weg gehaald, waar vaak pizzadozen en lege blikjes op de grond lagen. Zou dat om dezelfde reden zijn ?

 24. cas

  Willem en Kwak, wil je een dakloze soms een straatverbod opleggen?? Een boete geven heeft ook geen zin, iets met een kale kip…

 25. Nosan

  Wat een verschil! Sinds er een camera in het park Lepelenburg hangt is er weer een echt park bij: wandelende ouders met kinderen enz. Geen dealende ongure personen. Nee weer rust.
  Ok, ze gingen naar een bankje in het Zocherpark. Weer overlast. Maar nu is het bankje weg en de overlast is stukken minder.
  Tot mijn grote schrik is er een amandement ingediend in de raad, om het bankje weer terug te zetten!
  Hoe ver is de politiek verwijdert van de bevolking, de omwonenden!
  D66, GroenLinks delen de lakens uit in Utrecht en juist die willen nu, tegen de zin van de bevolking toch hun zin door duwen. Als trouwe D66 stemmer, denk ik, dat ik de volgende verkiezingen maar eens op een andere Partij ga stemmen….

 26. N. Weiler

  Hier moest inderdaad wat gebeuren.
  Op die bank werd veel alcohol gedronken, hard geschreeuwd en ook in drugs gehandeld.
  Dakloze mensen zaten er inderdaad, maar die plek werd al HEEL snel overgenomen door overlast plegende drank- en drugsverslaafden.
  De buurtbewoners en wandelaars langs en in het park hadden hier behoorlijk veel last van en voelden zich soms ook best wel geïntimideerd.
  Door de locatie van deze bank konden mensen die overlast pleegden de handhavers van alle kanten zien aankomen, zodat ze hun gedrag vlug konden aanpassen .
  Daarom vind ik het een goede zaak, dat er is besloten, om juist deze bank te verwijderen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).