Bezorgservice DHL voortaan met 'cubicycles' door Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Bezorgservice DHL voortaan met 'cubicycles' door Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Bezorgservice DHL voortaan met ‘cubicycles’ door Utrecht

Bezorgservice DHL voortaan met ‘cubicycles’ door Utrecht
Cubicycles met container en trailer. Foto: DHL
DHL vervangt acht bestelbusjes voor zogeheten ‘cubicycles’ om in de Utrechtse binnenstad pakketpost te bezorgen. Hiermee kan op mankracht honderd kilo aan zendingen worden bezorgd.

DHL vervangt acht bestelbusjes voor zogeheten ‘cubicycles’ om in de Utrechtse binnenstad pakketpost te bezorgen. Hiermee kan op mankracht honderd kilo aan zendingen worden bezorgd.

De containers worden ingeladen in een vestiging van DHL Express, per trailer naar de rand van de stad vervoerd en daar op de fiets geplaatst. Het overzetten van de containers gebeurt op het Jaarbeursterrein. Daar vond woensdag ook de lancering plaats.

De proef van DHL is in samenwerking met de gemeente Utrecht. Utrecht stimuleert en faciliteert marktpartijen op verschillende manieren om de stadslogistiek zo slim, duurzaam en efficiënt mogelijk te organiseren.

16 Reacties

Reageren
 1. cas

  Lekker, bakfietsen zijn al irritant, nu krijg je er helemaal een blokkeer apparaat bij op het fietspad….

 2. Erwin

  @cas Serieus, zelfs hier iets over de azijnpissen? Zet die zwartkijk bril eens af man.

  Goed initiatief dit!!

 3. Bertje

  Als ze net zo rijden als de etenbezorgers heeft @cas wel een punt.

 4. Berend

  Op zich wel een goed initatief, maar niet zo handig op de al overvolle fietspaden van Utrecht. Voel zelf meer voor compacte elektrische busjes. Die zijn sneller, kunnen op de rijbaan en vervoeren veel meer dan 100kg.

 5. Rietje

  Hartstikke mooi initiatief.

 6. Joshua

  He cas alles kits? Knak een biertje, of ga ff lekkee fietsen man. Goed voor je koppie!

 7. Pony Express

  Lijkt net een postkoets zonder paarden.

 8. Kantine

  Maar dit is een postkoets zonder paarden. Goede zaak dat de dieren worden ontzien dat dan weer wel.

 9. Rob

  Ik sluit me aan bij Cas, dit wordt sowieso irritant in de binnenstad. Neem bijvoorbeeld de Burgermeester Reigerstraat, als je daar zo’n ding tegenkomt op de fiets dan zit je vast.

 10. WvR

  @Rob: Nou nou! Dat zal me een oponthoud geven over de volle 500 meter Burgemeester Reigerstraat! Aan de andere kant heb je dan wel tijd genoeg om te bellen dat het wat later wordt…

  Wordt er eens een keer iets bedacht, is het weer niet goed.

 11. Martin

  Hmm, het wordt er niet echt veiliger op zo. Die dingen zijn veel te zwaar. Je zal maar door zo’n fiets aangereden worden.

 12. cas

  Waarschijnlijk kan dhl hiermee 15 jarigen inzetten…. Die busjes van PICNIC zijn ideaal hiervoor. gewoon op de rijbaan en smal genoeg om geen blokkade te vormen als ze even stilstaan.
  Op menig fietspad blijft er gewoon geen mogelijkheid over om er langs te gaan zonder jezelf ver op de rijbaan te begeven.

 13. Marko

  Alleen handig wanneer deze rijdende blokkades op de rijweg mogen ipv op het fietspad. Utrecht heeft de drukste fietsaden van Nederland. Op dit moment is er door deze drukte al regelmatig sprake van gevaarlijke situaties en agressie. Mij lijkt het niet verstandig om deze gevaartes die anderhalve bakfiets breed zijn en en ook nog eens veel zwaarder op de fietspaden los te laten.
  Begrijp mij niet verkeerd, ik ben een groot voorstander van pakketbezorging met de hulp van fietsers, maar als je iets nieuws gaat doen, dien je goed na te denken over de consequenties.
  Wellicht dat een 10 cm smallere wielbasis met bergruimte ook BOVEN de wielhoogte als iets scheelt.

 14. herman

  Lijkt een beetje op die karretjes van paar jaar geleden. Een lading subsidiegeld later was dit initiatief plotseling verdwenen.

 15. Utrecht Internationaal

  Het bericht vergeet te melden dat deze pilot alleen in 2 Europese steden namelijk, in Frankfurt & Utrecht wordt uitgevoerd..

 16. ellen

  Dit is een proef. Dus over een tijdje kunnen we bekijken hoe het bevalt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).