Bijzonder pand aan de Kromme Nieuwegracht wordt bed and breakfast | De Utrechtse Internet Courant Bijzonder pand aan de Kromme Nieuwegracht wordt bed and breakfast | De Utrechtse Internet Courant

Bijzonder pand aan de Kromme Nieuwegracht wordt bed and breakfast

Bijzonder pand aan de Kromme Nieuwegracht wordt bed and breakfast
Woning op de Kromme Nieuwegracht. Foto: Robert Oosterbroek
Het bijzondere hoekpand op de Kromme Nieuwegracht 2 is gekocht en zal worden ingericht als bed and breakfast. Het pand stond sinds eind juni van dit jaar te koop op woningplatform Funda.

Het bijzondere hoekpand op de Kromme Nieuwegracht 2 is gekocht en zal worden ingericht als bed and breakfast. Het pand stond sinds eind juni van dit jaar te koop op woningplatform Funda.

Het pand, dat tot dusverre dienst deed als woonhuis, is gekocht door de Utrechtse Bert Degenaar, voormalig antiquair en passioneel belegger in en restaurator van monumenten. Hij vond het altijd al een intrigerend huis, en over de investering van ruim zeven ton hoefde hij dus niet lang na te denken. “Ik liep er langs toen ze het ‘te koop’ bord op het raam plakte”, vertelt hij. “Ik heb het altijd een uniek pand gevonden, dus ik dacht meteen: dit moet ik hebben!”

Bert Degenaar voor het pand op de Kromme Nieuwegracht 2 (Foto: Job van Gasselt)

Het bijzondere huis heeft 7 kamers en een perceeloppervlakte van 13 vierkante meter. Toch heeft het pand 123 vierkante meter aan woonoppervlakte verdeeld over zeven verdiepingen. Het huis op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en de Drift is in 2001 ontworpen door architectenbureau Sluijmer en van Leeuwen.

Degenaar gaat er nu een bed and breakfast van maken. “Er zitten drie slaapkamers in het pand, waarvan er eentje door de host bewoond zal worden. Als tegenprestatie moet hij of zij dan zorg dragen voor de verhuur van de twee andere slaapkamers en de gasten die er zullen verblijven.” Dat het goed zal lopen, daar bestaat volgens Degenaar geen twijfel over. “Als je alleen al de foto’s van het pand ziet, dan wil je daar toch een keer overnachten?”

Wanneer de bed and breakfast op de Kromme Nieuwegracht open gaat is nog niet bekend, maar volgens Degenaar kunnen de eerste gasten dit jaar al gebruikmaken van het bijzondere pand.

Bert Degenaar is al een aantal jaar in de weer met bijzondere en monumentale panden in Utrecht. Volgende week vind je op DUIC een uitgebreid overzicht van zijn huidige projecten.

7 Reacties

Reageren
 1. Jasper

  Goed idee en leuke plek daarvoor. Succes Bert!

 2. Arjan Verhoeven

  Ik weet nog dat dat een kale plek was, maar er was wel een pinautomaat.
  Weet iemand hoe dat rare lege stuk op de hoek eigenlijk is ontstaan?

 3. Vincent

  @Arjan:

  Het is altijd al een raar hoekje geweest, vorige eeuw stond dit kleine huisje er: https://hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal/detail/bbc9c911-dec5-5b5f-af76-904fc0dfb1e1/media/827f50a0-4d77-1375-b09a-b5b386662100

 4. Krakras

  Bed & Breakfast een mooi verhaal. De praktijk zal zijn dat men een bon krijgt voor een simpel ontbijt ergens bij een broodjeszaak. En de zogenaamde “host” is een bedrijfje dat de sleutel beheerd en de lakens verschoond. Het is gewoon geld verdienen met AIRBNB en een extra uitvalbasis voor de bachelor party’s van kotsende Engelsen.

 5. Cico

  @Vincent: mooi speurwerk! Ik denk dat je nog verder moet zoeken in tijd, bijv op oude kaarten om dat gekke stukje verkaveling te verklaren. Kan door het graven van een gracht zijn (of verleggen/verbreding). Of een weg. Een ruzie over grondrechten.

 6. Albert

  nog meer rolkoffertjes… ongelooflijk. Bert bert Bert toch. We hebben al teveel toeristen, expats en studenten, het wordt tijd dat er wat meer diversiteit komt wonen vanuit onze eigen bevolking. Ooit van sociale huur gehoord?

 7. Marja

  @Albert, inderdaad nog meer rolkoffers :-(. Ik snap de enthousiaste toon van het stukje in DUIC dan ook totaal niet.
  @ Vincent Wat een goede vondst. Nu nog snappen hoe dat huisje ooit vervangen is door dat ultramoderne bouwsel… Dat huisje paste er veel beter…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).