Broodje Ploff gaat na ruim dertig jaar sluiten | De Utrechtse Internet Courant Broodje Ploff gaat na ruim dertig jaar sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Broodje Ploff gaat na ruim dertig jaar sluiten

Broodje Ploff gaat na ruim dertig jaar sluiten
Eigenaresse Melissa Ma van snackbar Broodje Ploff aan de Ganzenmarkt. Foto: Romy de Weert / DUIC
Snackbar Broodje Ploff aan de Ganzenmarkt gaat sluiten. Dit laat een medewerker van Broodje Ploff weten. De snackbar gaat 1 mei dicht.

Snackbar Broodje Ploff aan de Ganzenmarkt gaat sluiten. Dit laat een medewerker van Broodje Ploff weten. De snackbar gaat 1 mei dicht.

Broodje Ploff is al meer dan dertig jaar een begrip in Utrecht. Bijna iedereen die tijdens het nachtelijk stappen door de straatjes van de stad struint, is wel eens bij deze snackbar aan de Ganzenmarkt beland. “Van zwervers en studenten tot mannen in pak; iedereen komt hier langs”, liet eigenaresse Melissa Ma onlangs nog aan DUIC weten.

Het werken in de nacht vond ze altijd leuk: “Je maakt van alles mee ‘s nachts. Van dronken studenten tot mensen die een pilletje op hebben.” Maar veel last heeft ze daar niet van. “Het hoort erbij en als je het aankan, is ’s nachts werken hartstikke leuk.”

Ma laat weten dat ze stopt met de snackbar omdat het werk lichamelijk te zwaar wordt. 

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Was altijd een fijne snackbar met lekkere patat. Jammer dat er het zoveelste hipsterconcept voor terugkomt.

 2. JdV

  Zonde dat weer een icoon van het Utrechtse nachtleven verdwijnt.

 3. Cico

  Shit, mijn favo snackbar. Ik fiets daar geregeld de halve stad voor om, je kan er namelijk lekker zitten met een krantje en een goeie bak huisgesneden goeie friet. Geen biologisch gelul en scherp geprijst.

 4. Peter van Zoest

  Sjonge jonge, dat wordt dan weer het zoveelste hippe eetcafé met “speciaalbieren en spannende wijnen”, zoals de nieuwe uitbater aangeeft. Hoeveel van dit soort elitaire tentjes kan Utrecht nog hebben?

 5. Johan

  Jammer jammer jammer. De lekkerste satehsaus van de stad!

 6. Katja

  Eeuwig zonde, wéér een Utrechts icoon dat verdwijnt. Dank voor al die leuke jaren met de lekkerste patat !

 7. herman

  Broodje Ploff is inderdaad een icoon.
  Kan me eerlijk gezegd wel van heel vroeger herinneren dat ze toen nu niet bepaald om de goede kwaliteit bekend stonden, maar dan gata het wel om meer dan 25 jaar geleden…

 8. Paul

  Zeker zonde….de “nieuwe” bewoners maken van de binnenstad een yuppencentrum. De gewone man wordt de stad uitgejaagd, niet alleen met de auto’s en woningen , maar ook met de horeca en dat in een zogenaamde linkse stad!

 9. Utrechter

  Wat bezielt die horeca-hipsters om weer een 1 of ander cool concept neer te zetten?. Bij Ploff ging ik na het stappen altijd lekker patat met een frikadel speciaal eten, of overdag een lekker bal gehakt met satésaus. Bij Ploff kwam en komt iedereen. Echt zonde. Na het stappen heeft niemand behoefte aan spannende wijnen of biertjes, maar gewoon een vette bek.

 10. Jan

  @Utrechter, ocharme.

 11. Henk

  @ Utrechter @ paul @Katja @Peter @ berend

  Jullie hebben een klassiek geval van “First world problem”. Mijn medeleven.

 12. CM van Leiden

  @Henk En jij hebt een stevige aanval van ‘vingertje wijzen’ te pakken. Is een erg hardnekkig virus dat zich bij voorkeur manifesteert bij mensen met teveel vrije tijd en een chronisch gebrek aan humor & empathie. Kun je zelf helaas niet veel aan doen , behalve goed uitzieken en veel vitamientjes tot je nemen … Sterkte er mee & van harte beterschap.

  Ps wel van je af niezen, want het is zeer besmettelijk. Getuige bovenstaand bericht 🙂

 13. BdV

  Ach, over een jaartje of twee is juist de ouderwetse snackbar weer hip, maar tegen die tijd willen we al weer wat anders.

 14. CM van Leiden

  Lieve mensen van Duic, jullie zijn mijn 🙂 (smiley) vergeten aan het einde van mijn vorige bericht! Zo komt het wel erg zuur en zekerig over & dat probeerde ik nu juist te vermijden 🙂 Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om dit te corrigeren? Mijn dank is groot!

 15. Henk

  @ CM. het is meer een sociaal experimentje. Hoe reageren mensen als er op een negatieve reactie negatief wordt gereageerd.

  Nu weet ik dat dat geassocieerd wordt met een gebrek aan humor& empathie. En een overschot aan vrije tijd. En besmettelijk bovendien.

  Het zal wel erfelijk zijn. Dergelijke negatieve reacties op kleine onbelangrijke dingen wekken bij mij dit soort reacties op. Ik zal er wel nooit meer vanaf komen.

  Je zou ook kunnen zeggen: kom op met z’n allen, utrecht heeft een ploff nodig. we starten een nieuw broodje ploff, ipv te zeuren over een nieuwe huurder. Al is het laaste wel makkelijker. En bevat kennelijk ook meer humor. Al snap ik idd die humor niet zo.

 16. Evert bergkamp

  Nou nou,,broodje ploff was niet meer dan one off a kind
  Het wemelt in de stad van snackbars
  Kroket frikandel patatje oorlog gehaktbal toch wat uit de tijd
  Ploff ging niet met de tijd mee
  Er is nu zoveel variabele keuze
  Desondanks wens ik deze mevrouw veel sukses met ander concept

 17. Willem

  Waar leest een ieder iets over de nieuwe uitbater? Kan daarover geen info vinden in het artikel…

 18. Erwin

  Evert: er is geen enkele reden om met de tijd mee te gaan. Zeker niet in het geval van ploff. Het niet met de tijd mee gaan is ook zeker niet de reden om te stoppen.
  Tenzij jij meer informatie hebt?

 19. Berend

  @Evert Bergkamp: Hoe komt u erbij dat de klassieke snacks ‘uit de tijd’ zijn? Volgens mij verkoopt patat nog altijd prima, zijn de frikandellen nog lang niet uit de schappen verdwenen en eet menig Nederlander nog wel eens een gehaktbal. Gezien de reacties is er ook nog voldoende behoefte aan Broodje Ploff. Want een dertien-in-een-dozijn snackbar is het zeker niet. De patat is er bovengemiddeld, het personeel vriendelijk en je kan er (overdag) prima zitten. Goede snackbars zijn schaars in de binnenstad, in tegenstelling tot allerlei quasi-hippe organic vegan blabla zaakjes, met ‘prachtige’ en ‘eerlijke’ producten. Soms wil je gewoon patat met mayo, en een frikandel speciaal. Zonder pretenties.

 20. Jaap

  Ik stond daar eens vroeg in de ochtend een broodje zout vlees portie te bestellen, volledig in beslag genomen door LSD. Benieuwd hoe ze mij zagen…

 21. JdV

  @Henk. Komt dat goed uit, NL is inderdaad first-world. Dus een heel reeel probleem 🙂

 22. jacob

  lekkerste slaatje in de binnenstad………. op die van Broodje Martin na 😉

 23. Paul

  In Utreg krijgen we van alles teveel van het slechte:

  – teveel fietsers
  -teveel allochtonen of “nieuwe Nederlanders”
  -teveel Klepierre
  -teveel yuppies
  -teveel studenten
  -teveel dure woningen
  -teveel afbraak
  – teveel files
  -teveel grand cafe’s

  en dan noemt ene Henk ons een “first world problem” kan het gekker?

  Het “linkse” College onder aanvoering van Groen Links kijkt er naar en doet een plas en laat alles gaan zoals het ( was) wordt…..op? het terras van het Stadhuisplein met een biertje of wijntje op een autovrij plein in een grand cafe omringd door “wereldverbeteraars” ook wel genaamd yuppies!

 24. Willem

  @Paul: waar slaat deze reactie nou weer op?!
  @Duic: hoe kan deze reactie (teveel allochtonen) door de moderatie komen?!

 25. Peter

  Willem

  Wat is daar mis mee?

  Of blijven we weg kijken/censureren?

  Daar gaat dit mooie landje nou precies kapot aan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).