Careyn gaat door het stof na onderzoek verhuizing Tuindorp Careyn gaat door het stof na onderzoek verhuizing Tuindorp

Careyn gaat door het stof na onderzoek verhuizing Tuindorp

Careyn gaat door het stof na onderzoek verhuizing Tuindorp
Het complex in Tuindorp
Careyn biedt excuses aan voor hoe de verhuizing van de bewoners in verpleeghuis Tuindorp is verlopen. De organisatie heeft in de aanloop naar de verhuizing voor onrust gezorgd door een gebrek aan zorgvuldige, tijdige en volledige communicatie.

Careyn biedt excuses aan voor hoe de verhuizing van de bewoners in verpleeghuis Tuindorp is verlopen. De organisatie heeft in de aanloop naar de verhuizing voor onrust gezorgd door een gebrek aan zorgvuldige, tijdige en volledige communicatie.

De bewoners, ouderen en jongeren, van het zorgcomplex in Tuindorp-Oost moesten in 2018 verhuizen. Dit ging gepaard met veel onrust en zorgen onder bewoners. Zij voelden zich overvallen door dit nieuws en onvoldoende betrokken bij het proces. Ook de landelijke en gemeentelijke politiek bemoeiden zich met de zaak. Careyn erkende al eerder dat er zaken beter konden.

Careyn heeft daarvoor al excuses aangeboden, maar daarnaast startte er ook nieuw onderzoek. Dit onderzoek, uitgevoerd door De Praktijk, laat ook zien dat de instelling steken heeft laten vallen. Daarom maakt Careyn bekend te gaan werken met nieuw beleid voor het voorbereiden en uitvoeren van verhuizingen van bewoners in haar verpleeghuizen. In 2020 gaat er namelijk weer een verhuizing plaatsvinden.

Excuses

Voor het onderzoek is er gesproken met allerlei betrokkenen. Marco Meerdink, bestuursvoorzitter van Careyn, vertelt: “Het rapport schetst terecht een kritisch beeld van de wijze waarop het gehele verhuisproces is verlopen. Daarbij wordt vooral gewezen op de onvolkomenheden en tekortkomingen in de aanloop naar de verhuizing van onze bewoners.”

Het accent van de kritiek ligt vooral op het gebrek aan zorgvuldige, tijdige en volledige communicatie en het invoelend vermogen. “Wij trekken ons dat zeer aan en betreuren dat onze oudere, kwetsbare bewoners zich overvallen en niet serieus genomen hebben gevoeld. Wij hadden in dit proces zorgvuldiger moeten omgaan met alle betrokkenen. Daarvoor past een nogmaals en met nadruk herhaald excuses. Deze excuses hebben wij inmiddels ook persoonlijk overgebracht.”

De Raad van Bestuur van Careyn geeft in een reactie op het rapport aan dat zij alle aanbevelingen uit het rapport van De Praktijk overneemt en daarmee haar verhuisprotocol gaat verbeteren.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Wim

  En wat schieten de betrokkenen ermee op, excuses daarvan liggen er al genoeg op de zolder.
  De verantwoordelijke persoon is die vertrokken zonder bonus, krijgen de betrokkenen een vergoeding?

 2. Nina

  Blijkbaar moet een onderzoek worden gedaan om bij een zorginstelling te appelleren aan intermenselijk handelen? Tja….

 3. W

  Wat een schande is dat toch geweest! Men moest zich schamen!
  Het wordt tijd dat zogenaamde zorgmanagers, die dit soort onzorgvuldige beslissingen nemen, hun alleenstaande moeder of vader eens voor ogen houden bij het nemen van deze besluiten! Managers…………stel jezelf steeds de vraag: wil ik dit mijn allenstaande moeder of vader aan doen?
  Leden Raad van Bestuur, ook u mag die vraag aan uzelf stellen en niet een andere kant op kijken. Ik denk namelijk dat het dan misschien niet zo gelopen was!!! Echtelijke ruzies had u waarschijnlijk thuis met uw partner of kinderen gehad. Bij mij thuis zeker!
  Die financiële tegemoetkoming voor de betrokkenen is, denk ik. terecht een goed idee!

 4. Harry

  Als geld de dominante factor wordt dan sterft het fatsoen. Dat fatsoen is volledig weggevaagd met de privatisering van de zorg. Het gaat nu om het optimaliseren en onderhouden van processen in plaats van zorg behoevende ouderen.

  Schaamtevol!

  Tijd dat er een Nieuwe Greta hier eens de aandacht op vestigt want de huidige maakt zich alleen maar zorgen om hun toekomstige planeet waar 1000 miljard naar toe gaat terwijl haar opa en oma’s als oud vuil langs de straat worden gedumpt.

  Met dank aan de politiek!

 5. Job

  Het punt zit hem erin dat je bejaarden niet steeds van plek kunt laten verhuizen, alleen maar zodat je er zelf alleen maar financieel beter van wordt.

  Toch wordt de volgende groep weer lekker verhuisd hoor. Boeie dat we weten dat het dan waarschijnlijk ook weer negatieve consequenties voor de bewoners gaat hebben. Dit lijken me een beetje excuses om de publieke opinie te pleasen.

  Uit de ZEMBLA documentaire kwam namelijk een heel ander Careyn naar voren, dat was meer de werkelijkheid denk ik zo. Toen wilde men niks weten van kritiek na ook toen al een kritisch rapport.

 6. Van Doorn

  Dit krijg je als professionele managers zonder enige vorm van inlevingsvermogen het voor het zeggen hebben. Alleen het €-teken telt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).