Club Poema en Club Maggy in Utrecht moesten sluiten vanwege overtreding coronamaatregelen Club Poema en Club Maggy in Utrecht moesten sluiten vanwege overtreding coronamaatregelen

Club Poema en Club Maggy in Utrecht moesten sluiten vanwege overtreding coronamaatregelen

Club Poema en Club Maggy in Utrecht moesten sluiten vanwege overtreding coronamaatregelen
Zowel Club Poema als Club Maggy hebben een tijdelijke sluiting opgelegd gekregen omdat de zaken zich niet aan de coronamaatregelen hebben gehouden of niet aan een inspectie meewerkten. Dat laat de gemeente Utrecht weten. De eigenaren van beide clubs reageren op de sluiting.

Zowel Club Poema als Club Maggy hebben een tijdelijke sluiting opgelegd gekregen omdat de zaken zich niet aan de coronamaatregelen hebben gehouden of niet aan een inspectie meewerkten. Dat laat de gemeente Utrecht weten. De eigenaren van beide clubs reageren op de sluiting.

In Utrecht hebben tot op heden twee horecazaken verplicht de deuren moeten sluiten omdat ze de coronaregels overtraden of niet meewerkten aan inspectie. Het gaat om Club Poema in de Drieharingenstraat en Club Maggy aan de Oudegracht. Poema is ondertussen weer open, nadat de eigenaar een plan van aanpak aan de gemeente heeft gepresenteerd.

Club Poema

Het was volgens de gemeente goed mis bij Poema. Er zou gedanst worden en geen anderhalve meter afstand worden gehouden. Ook werden inspecteurs van de gemeente niet toegelaten in de club door aanwezige beveiligers.

Een woordvoerder van de burgemeester laat aan DUIC weten: “De combinatie leidde tot het besluit Club Poema te sluiten. De ondernemer heeft een plan van aanpak voor verbetering besproken met de gemeente. Op basis daarvan is de zaak inmiddels heropend. De gemeente zal toezien op uitvoering van het verbeterplan en naleving van de coronaregels.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Volgens de eigenaar van Club Poema, Rob Vereijken, klopt het verhaal van de gemeente niet. “We hebben ruim zes controles gehad waarbij alles prima verliep. De zevende keer stormden de inspecteurs naar binnen zonder zich te legitimeren, daar waren de portiers en de bedrijfsleider het niet mee eens. Er is toen een discussie geweest en daarbij heeft een van de portiers de inspecteurs enigszins agressief bejegend. Dat was natuurlijk niet handig, maar er werden verder geen misstanden geconstateerd.”

Dansen

Wat Rob vooral wil benadrukken is dat er twee weken aan camerabeelden is gedeeld met de gemeente voorafgaand aan de zevende controle waar, volgens de eigenaar, duidelijk op te zien is dat zitten en afstand houden de richtlijnen zijn tot sluitingstijd. “Ik denk dat daarop heel duidelijk te constateren is dat de coronamaatregelen voor 95 procent worden nageleefd en dat van dansen absoluut geen sprake is. In geen enkele horecazaak gaat het 100 procent goed. Het slaat dan ook nergens op om te zeggen dat we ons niet aan de regels hielden.”

Volgens Rob zit Poema in een lastige situatie: “Omdat we een club zijn en niet als zodanig open mogen vanwege corona gedoogt de gemeente dat we open zijn in een borrel-setting. Waarbij iedereen dus aan tafeltjes zit. Maar omdat het gedoogd wordt, hebben we ook geen poot om op te staan als we tegen de gemeente in willen gaan. Ook al vinden we het zwaar onterecht dat we tijdelijk dicht moesten.”

Aansluitend zegt Rob dat er in het verleden vaker trammelant is geweest in Club Poema, zoals vechtpartijen. “We liggen daarom onder een vergrootglas. Het is een optelsom geweest. We zijn anderhalve week dicht geweest en hebben een plan van aanpak ingediend. We zijn nu weer open.”

Club Maggy

Net als Club Poema hield Club Maggy zich volgens de gemeente ook niet aan de regels. Er werd geen afstand gehouden en er werd gedanst. Ook werd er actief opgeroepen snel te gaan zitten als er horeca-inspecteurs langs zouden komen. Na eerdere waarschuwingen is er nu een sluiting van tenminste twee weken opgelegd. Na aanlevering van een plan van aanpak kan de onderneming in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden voor heropening.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Eigenaar van Club Maggy, Mohsen Kamali, noemt de sluiting heel bitter. Hij wil benadrukken dat de horecazaak niet de coronaregels heeft overtreden, maar sommige gasten wel. “En daar moet de horecaondernemer de consequenties voor dragen. Wij houden ons aan de regels en dat verwachten we ook van de bezoekers, maar dat is dus niet altijd gebeurd.”

Mohsen gaat ook in op de beschuldiging van de gemeente dat medewerkers van de club riepen dat mensen snel moesten gaan zitten toen de inspecteurs langskwamen: “Het is een slechte samenloop van omstandigheden. Wij riepen vaker op dat iedereen afstand moeten houden en dat men moest zitten.”

De eigenaar vertelt verder: “De inspecteurs oordelen natuurlijk naar hetgeen wat zij hebben waargenomen. Ik heb natuurlijk ook mijn kant van het verhaal verteld. In samenspraak met de gemeente kijken we nu naar een duurzame oplossing. We willen allemaal voorkomen dat zo iets weer gebeurt. Ik wil graag op een verantwoorde manier ondernemers. Helaas is het op die avond misgegaan. Daar draag ik de consequenties. Nu kijken we vooruit en werken we met de gemeente aan een plan om weer te openen.”

13 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Is dat nog steeds met die vechtpartijen bij de Poema?

 2. Scherpschutter

  Sterke en werkelijke leiders straffen alleen de individuen die morele en faire wetten overtreden en doen dit bovendien proportioneel. Alleen de allerzwakste leiders straffen uitgerekend bedrijven voor het overtreden van amorele wetten, waarbij de overtreding nota bene begaan wordt door individuen die helemaal niets met het bedrijf te maken hebben….Werkelijke leiders doen dit niet. Punt.

  Alleen de aller aller allerslechtste leiders straffen hiernaast in beginsel anderen voor het verzaken in een handhavingstaak(!) op het naleven van afgrijselijk amorele wetten, waar diezelfde totaal falende overheid zich die taak nota bene toegeeigend heeft. Het is alsof het beveiligingsbedrijf jou als betalende klant een gigantische boete stuurt…omdat er bij je ingebroken is.

  Alleen huiveringwekkend zwakke leiders straffen horecazaken nadat ze zelf een week geleden werkelijk alle vervaardigde amorele wetten overtraden in een horecazaak op de eigen bruiloft, waarbij de horecazaak nog geen waarschuwing kreeg en de leider zelf zo ongelofelijk zwak en arrogant is dat hij denkt dat een donatie aan een goed doel en sorry wel volstaan….Het is alsof het beveiligingsbedrijf jou als betalende klant een gigantische boete stuurt omdat er bij je ingebroken is, waarbij de CEO van het beveiligingsbedrijf zelf overal inbreekt.

  Dhr Kamali raakt hier de kern van de zaak aardig, al is hij zeer ingetogen over wat voor een rechtelijk monstrum hier werkelijk opgetuigd is door mogelijk wel de allerzwakste en op zeker meest incompetente leiders in de geschiedenis van Nederland. Hoe kunnen wij als bevolking de lat in vredesnaam zo laag leggen? Het kan werkelijk niet verderfelijker…

  Want bovenop dit amorele juridische gedrocht is er natuurlijk ook nog het al lang totaal weggespoelde fundament van zand waarop deze totalitaire en totaal uit het lood staande gevangenis gebouwd is. Alleen 70+’ers met onderliggend lijden hebben welbeschouwd iets te vrezen van corona, maar niet in heel veel meer mate dan dat deze groep mensen iets te vrezen heeft voor de op magische wijze verdwenen griep. Cru gesteld: wat voorheen stierf aan de jaarlijkse griep, sterft nu aan het jaarlijkse coronaseizoen in de winter.

  Alsof 70+’ers met onderliggend lijden in de Poema of die andere club komen…. Het is alsof het beveiligingsbedrijf jou als betalende klant een gigantische boete stuurt omdat er bij je ingebroken is, met als legitimatie dat er tienduizenden woeste inbrekers rondlopen die iedereen met een bijl slachten en het jouw verantwoordelijkheid is om de gelegenheid tot moord te ontnemen…waar het in werkelijkheid om een klein groepje tamelijk onschuldige tieners gaat die in tuinen pissen.

  Het moet afgelopen zijn met deze bespottelijke gijzeling van de totale mensheid om een miniscuul klein groepje mensen te verdedigen die ook prima op andere manier verdedigd kunnen worden en natuurlijk ook zichzelf uitstekend kunnen verdedigen…tegen een pittig griepvirusje. Niks meer. Niks minder.

  Zwakste leiders in de geschiedenis van dit land: in naam der logica en rede, stop met deze totale krankzinnigheid. Mene mene tekel ufarszin…U bent gewogen, nog eens gewogen en werkelijk veel te licht bevonden om te leiden. Dit is anti-leiderschap en zo zult u de geschiedenis in gaan.

 3. Don

  Ik zou een advocaat nemen ik ken een goeie hij heet grappenhaus

 4. Cohen

  Iets te hard te gegrapperhoused.

  Ik vraag me overigens af wanneer mensen besluiten dat er geen enkele reden meer is om voor 1400 euro in Utrecht te wonen. New York loopt leeg, Amsterdam loopt leeg en ook in Utrecht lijkt me de lol er wel af.

 5. David de Waard

  ja joh tuurlijk, lekker ondernemertje pesten , deze ondernemers hebben het al zo waar in deze tijd met 90 to 100 procent omzet daling,

  en wat is dit voor onnozele reden. dat als bezoekers zicht niet aan de 1,5 mtr houden de horeca gelegenheid een boete krijgt.

  rijkswaterstaat krijg toch ook geen boete als ik ga bumperkleven op de snelweg? die is dan echt voor mij…

  zou het bijna gaan doen en dan de boete aanvechten dat ie naar rijkswaterstaat moet.

  of ik ga roken op het station waar het niet toegestaan is , wie krijgt de boete? ik.

  waarom is deze achterlijke regel eraan dat als ik in een kroeg geen 1,5 mtr afstand hou de kroeg een boete krijgt. ik kan het zo verschrikkelijk kwaad om worden.

  beboet de overtreder en niet de plek waar de overtreding gebeurd.

 6. Bayerwald

  @Scherpschutter: Waar heb ik die roep om sterke leiders toch meer gehoord?

 7. Pee

  Om dit mogelijk te maken,zaken sluiten,is de noodwet doorgevoerd.
  Wat net zo krom is als dat er iemand op je zaak schiet en je tijdelijk dicht moet.

 8. Scherpschutter

  @Bayerwald

  Ik denk in uw fantasie. Ik heb er namelijk niet om gevraagd, noch zal ik hier ooit om vragen. Persoonlijk hoef ik geen leider. Gewoon geen. Red mezelf wel….

 9. Olaf

  Ok, reality check: waarom zou je in een club binnen gaan zitten, in het donker, aan een tafeltje? Ik denk dat iedereen het echte antwoord wel weet….

 10. Ooginaller

  De keiharde waarheid is natuurlijk dat een club fatsoenlijk runnen op het moment niet mogelijk is. Het is een afgesloten ruimte waar mensen laat in de avond komen, vaak al met wat alcohol achter de kiezen. Om te dansen en te ‘sjansen’. Beide mag niet meer, dus eigenlijk heeft een club als Poema eigenlijk maar twee opties: of de regels handhaven, de klanten verliezen en niet rendabel zijn; of de regels oprekken (lees: overtreden) en daarmee de verspreiding van het virus in de hand werken.

  Of eigenlijk hebben ze maar één optie: gewoon de tent sluiten.

  Dat is ontzettend sneu voor de eigenaars (die wat mij betreft goed gecompenseerd mag worden voor gedorven inkomsten), maar helaas is het even niet anders.

  Hopen dat het snel beter wordt en dat de eigenaars dan weer volop gasten mogen ontvangen.

 11. Frits

  @David,
  Cruciaal is dat een bedrijf of instelling ergens tegen op moet treden.

  Niemand krijgt een boete als een gast één minuut staat te dansen.

  Net zoals dat geen enkele vereniging een probleem heeft als er één keer sprake is van ongewenste intimiteiten tussen twee leden. Als er voortdurend ongewenste intimiteiten zijn, die bekend zijn bij de vereniging en waartegen niet wordt opgetreden, dan heeft de vereniging wel enigzins een probleem.

  In de horeca is dat niet anders.

  De afgelopen tijd heb ik regelmatig de horeca bezocht, niets dan lof voor de horecazaken in Utrecht

 12. Angelique

  Krijgen ze mooi de deksel op hun neus met die typsiche stoere nachtclubbeveiliging.

 13. Anoniem

  Ongelofelijk! Die eigenaar van Poema liegt de bende mooi bij elkaar. Ben er zelf ook geweest en binnen de kortste keren stond de hele bende te dansen alsof er niks aan de hand was terwijl het personeel er bij stond te kijken!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).