Coffeeshop Shanti op bedrijventerrein in Overvecht stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant Coffeeshop Shanti op bedrijventerrein in Overvecht stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant

Coffeeshop Shanti op bedrijventerrein in Overvecht stap dichterbij

Coffeeshop Shanti op bedrijventerrein in Overvecht stap dichterbij
Archieffoto cannabis
De komst van de veelbesproken coffeeshop in Overvecht is een stap dichterbij. De omgevingsvergunning is verleend en nu ligt de exploitatievergunning ter beoordeling bij de gemeente Utrecht. De horecazaak krijgt de naam Shanti en moet op de Tennesseedreef komen.

De komst van de veelbesproken coffeeshop in Overvecht is een stap dichterbij. De omgevingsvergunning is verleend en nu ligt de exploitatievergunning ter beoordeling bij de gemeente Utrecht. De horecazaak krijgt de naam Shanti en moet op de Tennesseedreef komen.

Het plan voor de coffeeshop op het bedrijventerrein in Overvecht werd met de nodige kritiek ontvangen. Ondernemers en politici vreesden voor overlast en een verkeerde uitstraling. De wijk Overvecht komt in veel lijstjes niet positief naar voren en een coffeeshop zou niet bijdragen aan het verbeteren van de wijk.

Spreiding

De gemeente liet echter weten het plan te steunen. In de stad is namelijk ruimte voor 17 coffeeshops, en juist spreiding over de stad zou ervoor zorgen dat er geen overlast is. Daarmee is de ligging op het bedrijventerrein volgens de gemeente juist gunstig.

Om de coffeeshop mogelijk te maken moest er wel afgeweken worden van het zogenoemde bestemmingsplan. Hiervoor is een omgevingsvergunning aangevraagd, waar 7 reacties op binnenkwamen. De gemeente besloot de vergunning te verlenen.

De aanvraag voor de exploitatievergunning is deze maand bij de gemeente binnengekomen. Daar gaat de overheid ook binnenkort over besluiten.

Voorwaarden

De gemeente stelt daarbij ook voorwaarden aan de coffeeshopondernemer. Die voorwaarden gaan onder meer over openingstijden, eigen toezichthouders, houden aan de landelijke gedoogcriteria, legitimatieplicht voor bezoekers en geen verkoop aan foutparkeerders.

De gemeente schrijft in een wijkbericht aan bewoners: “Onze ervaring met andere coffeeshops in de stad is dat de ondernemer de overlast in en om zijn bedrijf goed kan beheersen. Dat is ook in zijn eigen belang. Met de voorwaarden die gelden voor coffeeshops, heeft het college van B en W er vertrouwen in dat een kleinschalige coffeeshop op het bedrijventerrein mogelijk is.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Ben benieuwd hoelang dit goed gaat in deze wijk ……………….

 2. Rottebert Peermans

  haha ja beter dit lekker jonkos puffen vriend helemaal skaffa

 3. BramD

  Heel goed. Het zal een stuk rustiger worden op aanvoerwegen naar de binnenstad, zoals de Hopakker.

 4. Lokale bewoner

  Heel goed! Ondanks dat sommige Utrechters al helemaal in de kramp schieten bij het woord “coffeeshop” is dit natuurlijk een goede manier om de overlast in de stad wat omlaag te halen.

  Waarom een shop met 200 klanten per uur in de binnenstad, als je al die mensen rustig kan laten parkeren en shoppen in Overvecht noord?

  Ik support dit.

  En heus niet alleen omdat het vanaf overvecht noord wel een hele lange fietstocht is ‘s avonds om wiet te halen in de stad 🙂 vooral sinds de malabata gesloten is.

  Face it Utrecht, mensen blowen. En een shop op zo’n locatie zorgt voor weinig parkeeroverlast. Er zijn al te veel shops gesloten, tijd voor een nieuwe.

 5. Katja

  Pleur alles op de Lage Weide, plek zat, overlast 0,0

 6. Robbie dakhaas

  Maar hoe zit het met mn dakkapel!!!!

 7. Bertje 030

  Op het industrieterrein is in de avond en nacht al een drukte van belang, lekker door Zuilen en Overvecht scheuren naar de coffeeshop, nu nog een lachgas shop en het industrie terrein is geheel selfsupporting.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).