Raadsbrede zorgen over komst coffeeshop bedrijventerrein Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Raadsbrede zorgen over komst coffeeshop bedrijventerrein Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Raadsbrede zorgen over komst coffeeshop bedrijventerrein Overvecht

Raadsbrede zorgen over komst coffeeshop bedrijventerrein Overvecht
Archieffoto cannabis
De gemeenteraad in Utrecht is het niet eens met de plannen voor een coffeeshop op bedrijventerrein Overvecht. Volgens de politici is het maar de vraag of dit een goede plek is. Er worden daarom donderdag mondelinge vragen gesteld.

De gemeenteraad in Utrecht is het niet eens met de plannen voor een coffeeshop op bedrijventerrein Overvecht. Volgens de politici is het maar de vraag of dit een goede plek is. Er worden daarom donderdag mondelinge vragen gesteld.

In Utrecht is ruimte voor 17 kleine coffeeshops, verspreid over de stad. Momenteel zijn er 11 en de gemeente wil medewerking verlenen aan de komst van een coffeeshop in Overvecht.

DUIC schreef eerder al over de zorgen over de komst van de coffeeshop. Fractievoorzitter van het CDA, Sander van Waveren, noemde het zelfs een idioot plan. “Bedrijventerrein Overvecht is al een zorgenkindje bij de aanpak van criminaliteit en overlast. Natuurlijk is niet elke coffeeshopondernemer fout, maar je ziet wel een verhoogde kans op incidenten bij coffeeshops. Daarnaast trekt het toch ook weer een soort mensen aan waar meer problemen mee te verwachten zijn.”

De handen ineen

Nu blijkt dat de fractieleden van bijna alle Utrechtse partijen het plan niet zien zitten. Het roept volgens de politici, onder aanvoering van Van Waveren, ook veel vragen op in de stad. “Ook omdat het college zelf – in het wijkbericht – de keuze positioneert tegenover de positieve impuls voor de wijk. Anderzijds wordt door het college aangegeven dat de aanvraag van de initiatiefnemer past binnen het bestaande coffeeshopbeleid van de gemeente, maar niks gezegd over het horecabeleid.”

De politici zeggen verschillend aan te kijken tegen het cannabisbeleid in de stad, maar slaan in dit geval de handen ineen en willen weten of het besluit kan worden teruggedraaid. Er zijn al langer problemen op bedrijventerrein Overvecht met criminaliteit.

13 Reacties

Reageren
 1. katja

  Er is ruimte voor 17 en er zijn er 11 ?
  Nou en ? Houdt het bij 11.

 2. MJPD

  Er mogen er best nog wel een paar bij, naast al het overige horecageweld in Utrecht.

  “Daarnaast trekt het toch ook weer een soort mensen aan waar meer problemen mee te verwachten zijn.”

  Nogal een generaliserende boute uitspraak van deze CDA’er. Als het hier om de vestiging van een shisha lounge zou gaan, zou er direct “online ophef” ontstaan.

 3. Bernhard

  “Daarnaast trekt het toch ook weer een soort mensen aan waar meer problemen mee te verwachten zijn.”
  Bewijs hiervoor? Misschien helpt het als we cannabis uit het grijze circuit trekken en de boel eindelijk eens gaan legaliseren. Cannabis heeft vooral een imagoprobleem omdat het door criminelen gekweekt wordt, en via de achterdeur de shops – die meestal ook niet bepaald een schoonheidsprijs verdienen – binnenkomt. Zie hier ook het ook kan. Een Canadese cannabiszaak vol met ‘een soort mensen waar meer problemen mee te verwachten zijn’: https://www.youtube.com/watch?v=fm8rV0WB0-c

 4. BramD

  Het drukke autoverkeer ‘s avonds op de Hopakker richting de koffieshop in de Breedstraat geeft het beeld dat er vanuit Overvecht veel vraag naar is. Het zou toch mooi zijn als die liefhebbers dicht bij huis kunnen blijven?

 5. bee

  “Daarnaast trekt het toch ook weer een soort mensen aan waar meer problemen mee te verwachten zijn.”
  generaliseren van de bovenste plank.

 6. Spreiden

  Lijkt me zinnig om de hoge concentratie van coffeeshops in het centrum (zeker Voorstraat) wat te ontlasten. Parkeerproblemen leiden tot rondjes rijden. Het feit dat veel mensen met de auto komen (zoals ook geobserveerd door BramD) lijkt te suggereren dat veel klanten van verder weg komen. Dus coffeeshops in de wijken is een goed streven.

 7. Hendrik

  Weer echt zo stigmatiserend van een CDA politicus die even in het nieuws wilt komen. Juist een coffeeshop op een industrieterrein letterlijk aan de rand van de stad, als er hier al geen een mag komen, waar dan nog wel in hemelsnaam!? Perfecte plek zonder overlast lijkt mij, hoef ik niet meer naar de binnenstad te fietsen waar auto’s alleen maar rondjes rijden om de coffeeshop in te komen.

 8. Sjaak

  Zou erg fijn zijn als er een coffeeshop in Overvecht komt. Scheelt een hoop hardrijdende Golfjes en Polootjes in de rest van de stad.
  Helemaal mee eens dat het een bepaald soort mensen betreft.

 9. Volkswagen

  @Sjaak waarom heerst hier altijd zoon haat naar mijn lieve automerk volkswagen? :s asociale weggebruikers verplaatsen zich niet alleenmaar in een vw hoor..

 10. JdV

  Coffeshops in de wijken is een prima plan. Nu ff eentje in Oudwijk en eentje aan het Wilhelminapark. Vogelenbuurt en Tuindorp mogen er ook wel 1. Oog en Al uiteraard. Eigenlijk elke wijk die vol zit met elitaire hipsters heeft recht op minimaal 1 coffeeshop en 1 opvang voor alcoholisten/dak en thuislozen. Iets met sterkste schouders en zwaarste lasten, en solidariteit en diversiteit uiteraard.

 11. Bertje 030

  Alles wat de “nette” binnenstadbewoners weg willen hebben kan naar Overvecht, nu de festivals nog naar park de Gagel en dan hebben ze echt niks meer te roeptoeteren.

 12. JdV

  @volkswagen:correct. Zoals jeremy clarkson al eens opmerkte: zit er iemand achter u te bumperkleven en te seinen met zijn lampen dat je opzij moet? Blijf rustig, ga opzij en laat de audi er langs. Het zijn dus ook audi’s qua asociale weggebruikers.

 13. Cornelis

  in de Voorstraat is de druk en het gedoe door 3 coffeeshops echt teveel ! Spreiding is het sleutelwoord.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).