Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen Ping Pong Club in Utrecht Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen Ping Pong Club in Utrecht

Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen Ping Pong Club in Utrecht

Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen Ping Pong Club in Utrecht
Archieffoto van de loods waar de Ping Pong Club is gevestigd.
Een aantal vaste gasten en werknemers van de Ping Pong Club in Utrecht is een crowdfundingsactie gestart om te helpen bij de wederopbouw. De horecazaak aan de Concordiastraat werd vorig weekend getroffen door brand.

Een aantal vaste gasten en werknemers van de Ping Pong Club in Utrecht is een crowdfundingsactie gestart om te helpen bij de wederopbouw. De horecazaak aan de Concordiastraat werd vorig weekend getroffen door brand.

Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, was de veroorzaakte schade volgens de ondernemers ‘dermate groot’ dat de deuren tijdelijk gesloten moesten blijven. Nu laten zij weten dat ze langer in het huidige pand kunnen blijven, maar dat nog steeds onduidelijk is hoe groot de schade precies is en of die valt te herstellen.

Om de eigenaren hierbij te helpen zijn betrokkenen een crowdfundingsactie gestart. “De Ping Pong Club was […] niet zomaar een club, maar een club waar ongeveer half Utrecht hun eerste dates mochten beleven, prachtige zonsondergangen konden bewonderen met piepende treinen op de achtergrond of nieuwe vrienden maakten tijdens een potje rond de tafel”, is te lezen op de pagina van de crowdfunding.

Inmiddels staat de teller op ruim 4.100 euro. Het doel is om uiteindelijk 25.000 euro op te halen, waarmee de eigenaren hun Ping Pong Club weer kunnen opbouwen. De ondernemers zijn naar eigen zeggen ‘geroerd’ door alle inzet en ‘lieve’ berichten.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Gaan de ondernemers dit gratis geld dan wellicht gebruiken voor het betalen van wat verzekeringen? Je zou verwachten dat een professionele ondernemer zijn zaakjes op orde heeft en goed verzekerd is tegen brand, waterschade en andere calamiteiten.

 2. Inez

  Niet zo zuur, J de V

 3. Herman

  ‘Half Utrecht zijn eerste date bij de Ping Pong club…..”.

  Dat is dan wel de deelpopulatie Utrecht van de ping pong club, denk dat meer dan half Utrecht nog nooit van deze club gehoord heeft.

 4. GeeWee

  Mooi, dat mensen hier zo graag komen dat ze geld willen doneren aan de eigenaren voor het herstel van het interieur. Dat maakt me wel nieuwsgierig naar deze plek, al ben ik al wat ouder dan de gemiddelde bezoeker 😉

 5. Gavin

  JdV Wat een onzin opmerking. Verzekeringen dekken nooit alles. Vaak als je dingen nieuw moet aanschaffen zijn ze duurder geworden. Soms is herstellen zelfs duurder dan blanco ergens opnieuw beginnen.
  Oproer kreeg ik niet alles vergoed toen zij getroffen werden door brand. Je eerst even inlezen in de materie en niet direct roeptoeteren vriend.

  Verder geef ik Herman groot gelijk. Veel mensen kennen deze toffe plek niet.
  Wat niet wegneemt dat het zonde zou zijn als ze hun activiteiten niet kunnen continueren.

 6. JdV

  @Gavin: dat hangt er maar helemaal vanaf hoe en waarvoor je verzekert bent. Ik lees nergens dat er überhaupt een verzekering was, dus wellicht moet je je eerst even inlezen vriend.
  https://zakelijk.aonverzekeringen.nl/verzekeringen/
  Je kunt je verzekeren voor de opstal, voor de inboedel en zelfs voor het niet kunnen uitoefenen van je zaak zodat je salarissen en andere kosten kan doorbetalen.
  Als professional doe je dat uiteraard. Als amateur start je een bedelactie op.

 7. Scherpschutter

  @JdV

  Brandverzekeringen zijn verplicht voor horecaondernemers met een vloeroppervlakte van meer dan 50m2. Ze waren verzekerd. Dat kan niet anders.

  Het zal hier dan ook om kosten gaan die niet door de verzekering gedekt worden. Zeker in het geval van brand is daar vaak sprake van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).