David van Mollembrug tot in ieder geval maandagmiddag afgesloten | De Utrechtse Internet Courant David van Mollembrug tot in ieder geval maandagmiddag afgesloten | De Utrechtse Internet Courant

David van Mollembrug tot in ieder geval maandagmiddag afgesloten

David van Mollembrug tot in ieder geval maandagmiddag afgesloten
De David van Mollembrug vanaf de Draaiweg. Foto: Bas van Setten / DUIC
De David van Mollembrug, de brug over de Vecht die de Draaiweg en de David van Mollemstraat met elkaar verbindt, is defect. Tot in ieder geval maandagmiddag kan er geen verkeer overheen en onderdoor.

De David van Mollembrug, de brug over de Vecht die de Draaiweg en de David van Mollemstraat met elkaar verbindt, is defect. Tot in ieder geval maandagmiddag kan er geen verkeer overheen en onderdoor.

Maandagmiddag wordt uitsluitsel gegeven of de brug weer in gebruik kan worden genomen, of dat hij nog langer afgesloten blijft. Het probleem zit hem in een defecte borging. Hierdoor kan de brug niet meer worden geopend. Zowel het verkeer wat over de brug gaat als de boten die eronderdoor gaan worden omgeleid.

7 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  De brug zit klem en dus mag je er niet meer overheen? Klinkt ook een beetje overdreven.

 2. sjaak

  @Angelique: wat vind je hier een beetje overdreven aan? De brug staat een stukje open namelijk. Dat is over het algemeen niet bevorderlijk voor de onderkant van je auto. En evenmin bevordelijk voor de brug.

 3. Harry

  @angelique: Er staat nergens dat die klem zit. Er staat dat een borging kapot is. Die zitten er niet voor niks. Waarschijnlijk kunnen ze dus de veiligheid niet garanderen.

 4. Marcel 59

  @ Angelique: De brug zit helemaal niet klem; integendeel zelfs. De vergrendeling, die het brugdek in gesloten positie vast moet zetten werkt niet. Stel je eens voor, dat er aan de scharnierkant net een stadsbus de brug op rijdt en jij komt net van de andere kant aan rijden op je fiets. De bus drukt aan zijn kant de brug naar beneden en aan de overkant komt het brugdek omhoog en jij wordt gelanceerd. Zoiets is leuk in een tekenfilm, maar in het echt valt dat vies tegen.

 5. Luuk Upuuk

  “Zowel het verkeer wat over de brug gaat als de boten die eronderdoor gaan worden omgeleid.” Ik vraag me dan toch echt af of de pleziervaart echt bij Nigtevecht met een gevaarlijk U-bocht het Amsterdam-Rijn-kanaal opgestuurd wordt. Om vervolgens zo’n 20 kilometer tussen de beroepsvaart peentjes te zweten alvorens ze het Merwedekanaal op kunnen.

 6. Frits

  @Luuk
  Er is een verbinding tussen Vecht en Amsterdam Rijnkanaal nog voor Maarssen.

 7. Rob. H.

  Volgens de bewaker bij de brug, gaat het op zijn minst tot donderdag duren…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).