De redactie van DUIC is vanaf nu te vinden in de Utrechtse binnenstad De redactie van DUIC is vanaf nu te vinden in de Utrechtse binnenstad

De redactie van DUIC is vanaf nu te vinden in de Utrechtse binnenstad

De redactie van DUIC is vanaf nu te vinden in de Utrechtse binnenstad
Wethouder Susanne Schilderman opende de nieuwe werkplek
De redactie van De Utrechtse Internet Courant (DUIC) is vanaf nu te vinden op Achter Clarenburg in de Utrechtse binnenstad. Samen met onder meer RTV Utrecht en studenten van de HU en het ROC gaan we vanaf deze locatie werken aan de lokale journalistiek.

De redactie van De Utrechtse Internet Courant (DUIC) is vanaf nu te vinden op Achter Clarenburg in de Utrechtse binnenstad. Samen met onder meer RTV Utrecht en studenten van de HU en het ROC gaan we vanaf deze locatie werken aan de lokale journalistiek.

Wethouder Susanne Schilderman opende afgelopen week officieel deze nieuwe ‘HUB Utrecht’. De redacties van DUIC en RTV Utrecht, en studenten journalistiek van de Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland gaan vanaf deze plek experimenteren met nieuwe vormen van journalistiek.

HUB Utrecht moet ook een ontmoetingsplek worden voor journalisten en betrokkenen in Utrecht. Daarom zien we graag dat andere Utrechtse media en instellingen aanhaken. Er zijn al gesprekken geweest met U in de Wijk, FunX, Straatnieuws en de Universiteit Utrecht, maar we gaan graag met iedereen met goede ideeën om de tafel zitten. Met Nieuws in de etalage moet er ook meer ruimte komen voor live producties, radio, tv, innovatieve journalistiek en podcasts.

Tekst loopt door onder afbeelding

Identiteit

DUIC blijft zijn eigen identiteit behouden. De website blijft gewoon 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar gevuld worden met nieuws voor Utrechters. De krant blijft gewoon elke week uitkomen. Door de verhuizing verandert daar niks aan. We hopen wel het nieuws nog dichter naar de Utrechters te kunnen brengen, bewoners actiever te betrekken bij het journalistieke proces en door slim samen te werken met andere partijen in de stad nog meer impact te kunnen maken.

Om de leegstand in het centrum van de stad aan te pakken is de gemeente samen met Utrecht Marketing de campagne ‘Morgen Mooier Maken’ gestart. Mede hierdoor hebben wij deze nieuwe plek kunnen bemachtigen. De subsidie is vooralsnog voor een jaar gegeven. De coördinatie is in handen van Stichting Journallab, een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van betekenisvolle journalistieke producten.

 


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

14 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Het zag er leuk uit toen ik zaterdag het boek Verdwenen Horeca kwam oohalen. Gefeliciteerd met de nieuwe locatie.

 2. Theo

  De gegarandeerde vulling van de reactiepanelen zal blijven geschieden vanuit de vestiging in Stadskanaal.

 3. mees kees

  Kwam gister ook mijn exemplaar halen. Vroeg me buiten al af wat dat HUB op de etalageruit zou betekenen en eenmaal binnen trof ik een gezellige chaos, met een lieve dame achter een laptop om mijn naam te checken en aan de andere kant van de tafels de beide grote stadsgeschiedschrijvers Arjan de B en Ton v d B., auteurs van deze horecakroniek. Een ‘lijvig werkje’ is het geworden, een must have (ook zonder handtekening) voor alle Utrechters, Utrechtenaren en alle non-binaire transgender stadsgenoten, en een mustbuy voor Sinterklaas! Veel journalistiek succes, gezelligheid en diversiteit toegewenst, DUIC, op de nieuwe stek.

 4. Realist

  Hopelijk wordt enige objectiviteit behouden nu de gemeente een vinger in de huisvestingspap heeft.

 5. Gerda

  Mooie locate, maar wat een informatief prachtig boekwerk, veel gezelligheid tot sluitingstijd.

 6. Massegast

  En het Achter Clarenburg gaat er met jullie vestiging ook weer wat op vooruit. In de jaren 60 was deze plek één van de brandpunten in de stadsoorlog over Hoog Catharijne. Veel succes.

 7. Andere Jos

  @ Realist

  Deze opmerking zegt veel over je en verklaart een hoop je van gereaguur.

 8. Vervreemdeling

  Succes daar, leuk zo midden in de stad.

 9. Alex

  Is scherpschutter nog op de opening geweest?

 10. Herman

  Ben benieuwd of we nu nog steeds zoveel artikelen krijgen over rotsoord, vaartserijn en camping ……
  Of gaan we nu meer over de nieuwe stek lezen?

 11. Peter van Zoest

  Ehm, wat zijn ‘nieuwe vormen van journalistiek’?

 12. Henkje

  Wat betekent HUB?

 13. Wil

  @alex: hij heeft daar een bureau!

 14. Hans

  @ henkje

  Heb U(trecht) Belazerd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).