De Utrechtse singel gaat zaterdag open, wat is er te doen? De Utrechtse singel gaat zaterdag open, wat is er te doen?

De Utrechtse singel gaat zaterdag open, wat is er te doen?

De Utrechtse singel gaat zaterdag open, wat is er te doen?
Foto: Robert Oosterbroek
De Utrechtse singel is weer rond. Zaterdag zou er een groot feest zijn in de stad om dit te vieren, maar corona gooit roet in het eten. Toch zijn er wel activiteiten te doen of te volgen om dit heugelijke moment te vieren. 

De Utrechtse singel is weer rond. Zaterdag zou er een groot feest zijn in de stad om dit te vieren, maar corona gooit roet in het eten. Toch zijn er wel activiteiten te doen of te volgen om dit heugelijke moment te vieren. 

De officiële opening van de singel is digitaal te volgen op zaterdag 12 september 13.00 uur via de website emmertjeutrecht. Wat er precies gaat gebeuren is nog een verrassing. De gemeente benadrukt echter dat men dit moment digitaal moet volgen vanwege de coronamaatregelen.

Een uur later, vanaf 14.00 uur, is de singel ook echt open en kan iedereen – met een eigen of gehuurde boot – weer de singel rondvaren.

Wandelen

Wandelen langs de singel, via het nieuwe park, is ook mogelijk. Omdat het zaterdag ook Open Monumentendag is, heeft deze organisatie een zes kilometer lange route uitgezet. Die begint bij TivoliVredenburg en gaat helemaal langs de singel. De route met beschrijving is hier te downloaden.

Tentoonstellingen

In Het Utrechts Archief begint zaterdag ook een speciale tentoonstelling over de singel. De expositie bestaat onder andere uit verhalen en portretten van mensen die aan de singel wonen. Iris Tasseron maakte in totaal 40 portretten van bewoners. Ook is er een historisch panorama van de singel uit 1859 én een digitale applicatie met historisch beeldmateriaal te zien.

In het Centraal Museum opent zaterdag ook een tentoonstelling die aansluit bij het herstel van de singel: De Ommuurde Stad. Zowel de singel als de stadsmuur waren namelijk eeuwenlang een manier voor de stad om kwaadwillenden buiten te houden. Tijdens de tentoonstelling leren bezoekers aan de hand van historische wapens, 3D-reconstructies, animaties, miniaturen, video’s, tekeningen, schilderijen en archeologische vondsten het verhaal van de verdediging van de Utrecht.

Meer lezen over de demping en herstel van de singel? Dat kan hier.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Marcel de Korte

  Leuk hoor, die wandelroute. en ook nog interessant. Maar ik mis een kaart, waarop alles staat aangegeven. Komt vast nog wel.

 2. Koel Hoofd

  @Marcel de Korte , de apps moeten nog worden bijgewerkt, intussen gewoon het water volgen… Deed men vroeger ook.

 3. Zzzoefff

  Singel rondzwemmen volgende week

 4. wollie

  leuk idee zzzoefff, kom ik wel singeltjes draaien.

 5. The true vlerk

  Okee, dus covid gooit roet in het eten, maar toch een duic-nodiging om even te komen kijken? Doen! Veel plezier met de 1,5meter-regel.

 6. HArry

  Perfect moment om even een heerlijk autenthiek broodje Duitse Bockwurst mit Senf te halen in Zutphen.

 7. Frida Black

  NIET NORMAAL EERST DICHT GOOIEN EN NU WEER UITGRAVEN.

 8. Eric

  Wat leuk! Al die info bij de wandeling. Die ga ik zeker lezen tijdens de wandeling.

 9. Corrie

  Dat was eens maar nooit meer hoop ik.

 10. HArry

  Man wat was die Bockwurst met duitse mosterd op een duits broodje in Zutphen heerlijk. Mooie rivier ook die IJssel. Kan zo’n zelf gegraven grachtje niet tegenop.

  De worstenman wist me nog te vertellen dat hij door die domme milieuzone Utrecht niet in kan. Dus ja Groenlinks, dan rij ik (en vele anderen zoals mij werd verteld) dus 200 km met mijn oude diesel naar Zutphen. We hebben er smakelijk om moeten lachen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).