Dit jaar meer dan 300.000 bezoekers naar Kasteel de Haar | De Utrechtse Internet Courant Dit jaar meer dan 300.000 bezoekers naar Kasteel de Haar | De Utrechtse Internet Courant

Dit jaar meer dan 300.000 bezoekers naar Kasteel de Haar

Dit jaar meer dan 300.000 bezoekers naar Kasteel de Haar
De 300.000ste bezoeker ontving een grote bos bloemen. Foto: Kasteel de Haar
Kasteel de Haar trok dit jaar meer dan 300.000 bezoekers naar Haarzuilens. Volgens de organisatie was 2019 het meest succesvolle jaar ooit voor het grootste kasteel van Nederland.

Kasteel de Haar trok dit jaar meer dan 300.000 bezoekers naar Haarzuilens. Volgens de organisatie was 2019 het meest succesvolle jaar ooit voor het grootste kasteel van Nederland.

“Het is ongelofelijk dat we zoveel mensen hebben mogen verwelkomen de afgelopen jaren, met als klap op de vuurpijl dit jaar, waarin meer dan 300.000 mensen het kasteel bezochten”, zegt Anetta de Jong, directeur van Stichting Kasteel de Haar.

De afgelopen 20 jaar maakte het monumentale gebouw zowel binnen als buiten een flinke restauratie mee. Volgend jaar worden de laatste werkzaamheden afgerond. ”Dat zullen we in 2020 natuurlijk vieren met feestelijke activiteiten en een officieel tintje”, aldus De Jong.

300.000ste bezoeker tijdens ‘Sprookjes van De Haar’

Het evenement ‘Sprookjes van De Haar’ is volgens de organisatie populair onder de bezoekers. Jaarlijks trekt het zo’n tienduizend mensen. De 300.000ste bezoeker was onderweg naar het evenement en kreeg als bedankje een grote bos bloemen. Tijdens Sprookjes van De Haar volgen bezoekers een speurtocht langs opmerkelijke plekken in het kasteel.

4 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Als je succes definieert als zoveel mogelijk bezoekers trekken, dan heeft de organisatie gelijk. Of dit uiteindelijk de weg is die je in moet slaan, is maar de vraag. De hele stad en omstreken worst overlopen. Over 10 jaar hebben we Venetiaanse toestanden.

 2. BW

  @Erwin
  In een stad waarin ‘de grootste fietsenstalling ter wereld’ een belangrijke touristische attractie is, zou ik me niet teveel zorgen maken over Venetiaanse toestanden.

 3. Kadoendra

  @Erwin

  De olie industrie is de eerste economie van de wereld en de toeristen industrie is de tweede economie van de wereld.

  Ga er maar vanuit dat de toeristische industrie over een niet te lange tijd op de eerste plaats staat.

  De toeristen industrie is dus zo enorm groot dat het niet tegen te houden is, daarom is het verstandig om het met goed beleid in goede banen te leiden.

 4. Frits

  @Erwin,
  Je hebt volkomen gelijk.

  Jaarlijks 200.000 toeristen die in Utrecht logeren, en dan nog de 3 miljoen dagjesmensen. Waar moet het heen? We komen echt al akelig dicht in de buurt van Venetië. Het scheelt nog maar een factor 10.

  De enorme hoeveelheden cruiseschepen die aanmeren langs het Amsterdam Rijnkanaal doen ook al nauwelijks onder voor die van Venetië.

  En wordt je ook al geregeld onder de voet gereden door Hop On-Hop Off-bussen? Daarvan is Venetië gelukkig verschoond, maar verder heeft elke toeristische hotspot die krengen.

  Je kunt ook niet meer langs de Oude Gracht lopen zonder te struikelen over bordjes met “menu turistico”.

  Ja, laten we Kasteel de Haar maar verkopen, om te voorkomen dat er nog meer mensen pannenkoeken gaan eten in Haarzuilens, een wandeling maken over het landgoed of geitjes gaan aaien bij Geertjes Hoeve. Stel je voor! Dat zouden we echt niet moeten willen.

  Laat die mensen maar hun geld spenderen in Amsterdam of Den Haag, maar toch alsjeblieft niet in Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).