Dit scoren de basisscholen gemiddeld in Utrecht voor de eindtoets - De Utrechtse Internet Courant Dit scoren de basisscholen gemiddeld in Utrecht voor de eindtoets - De Utrechtse Internet Courant

Dit scoren de basisscholen gemiddeld in Utrecht voor de eindtoets

Dit scoren de basisscholen gemiddeld in Utrecht voor de eindtoets
Van de grote steden scoren de Utrechtse basisscholen met een 6,77 het slechtst op de eindtoets. Dat is één van de conclusies uit het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws. In Utrecht scoort de Daltonschool in Rijnsweerd, met een 8,4, veruit het beste.

Van de grote steden scoren de Utrechtse basisscholen met een 6,77 het slechtst op de eindtoets. Dat is één van de conclusies uit het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws. In Utrecht scoort de Daltonschool in Rijnsweerd, met een 8,4, veruit het beste.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws onderzocht de scores van basisscholen op de eindtoetsen in groep 8, voorheen bekend als Cito-toets, over de afgelopen drie jaar. Daarbij is rekening gehouden met de achtergrond van leerlingen, zodat scholen beter te vergelijken zijn. Uiteindelijk zijn alle scholen voorzien van een rapportcijfer op basis van hun scores ten opzichte van vergelijkbare scholen. Een 7 is daarbij het gemiddelde.

Uit het onderzoek kwam dus naar voren dat van alle grote steden de Utrechtse basisscholen het slechts scoren. Het scheelt echter maar weinig. De scholen in Amsterdam krijgen gemiddeld een 6,79. Den Haag scoort met een 7 exact gemiddeld en Rotterdam zit er met een 7,14 ruim een tiende boven.

In Utrecht scoort de Daltonschool in Rijnsweerd, met een 8,4, het beste. De Kathedrale Koorschool staat samen met KBS De Zeven Gaven op een gedeelte tweede plaats met het cijfer 8,1. De Protestant Christelijke Basisschool De Schakel en de 2e Marnixschool Christelijk Basisonderwijs staan met een 8 op de derde plek.

De cijfers van alle Utrechtse basisscholen zijn hier te bekijken.

6 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Een absoluut flauwekul onderzoek door een flauwekulzender. In plaats van zuiver naar de opgetelde cijfers van de Cito toetsresultaten per school te kijken en dit te delen door het aantal leerlingen dat de toets heeft afgenomen, heeft men gebruik gemaakt van de kwakzalversberekeningsmethode van wijlen Jaap Dronkers (PVDA connecties alom in leven, je verwacht het niet….) en zo een compensatie toegepast voor kinderen uit gezinnen met lagere inkomsten, die in slechte buurten wonen, migratieachtergronden en meer van dit soort totaal irrelevante sociologische foppleisters.

  Tja, dan krijg je dus inderdaad ‘uitslagen’ waar uit blijkt dat reformatische en islamitische scholen de hoogste cijfers halen.

  Neponderzoek, fake news en in essentie gewoon propaganda. Scholen, kom hier tegen in opstand.

 2. piet

  Ja, de scholen zullen wel in opstand komen tegen het feit dat de ligging en daarmee achtergrond van de kinderen niet de score bepaalt. Heel onwenselijk voor scholen.

  Alleen een gepriviligeerd vvd-prinsje kan zoiets zeggen.

 3. Peterselie

  Is het fake omdat het u niet zint dat Islamitische scholen niet goed scoren?

  Dus de uitkomst staat u niet aan en dan klopt het onderzoek niet?

  U bent idd rechts. Zie hoe de VVD met onderzoek om gaat?

  Met vriendelijke groet,

 4. Peterselie

  Ik bedoelde natuurlijk: goed scoren

 5. Egidia

  Nietszeggend onderzoek. Verschillende populaties, maar ook het aannamebeleid van de scholen. Wanneer een kind extra aandacht nodig heeft, wordt het niet aangenomen.

 6. Egidia

  Nietszeggend onderzoek. Verschillende populaties maar ook het aannamebeleid van de scholen. Wanneer een kind extra aandacht nodig heeft, wordt het niet aangenomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).