Dodelijk ongeluk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht Dodelijk ongeluk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Dodelijk ongeluk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Dodelijk ongeluk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht
Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een dodelijk ongeluk gebeurd. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een dodelijk ongeluk gebeurd. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Kort voor 3.30 uur kwam er een melding binnen van een voertuig dat te water was geraakt, maar het is nog onduidelijk wat zich heeft afgespeeld. De politie kon donderdagochtend nog niet veel vertellen over wat er precies gebeurd is, omdat ter plaatse nog onderzoek wordt gedaan.

De Amsterdamsestraatweg is vanwege het onderzoek afgesloten tussen de Zuilenselaan en het Theo Thijssenplein. Het is nog niet duidelijk wanneer de weg weer open kan. De politie roept mensen die iets gezien hebben of camerabeelden hebben om zich te melden via 0900-8844.

Foto’s: Isis Bartels

15 Reacties

Reageren
 1. Ruben

  Ze hebben recent drempels geplaatst op dit stuk van de ASW.
  Sindsdien lijkt het wel of men direct de verloren tijd wil compenseren voor het afremmen, ze zijn alleen maar harder gaan rijden, rare inhaalacties en dom weggedrag.
  Laatst stond er al een met een kapotgereden band stil, had de nieuwe drempels niet gezien en was tegen een band van de middenberm bij een drempel aangereden, nu dit.
  Hoe dan ook, mijn medeleven voor de nabestaanden.

 2. Jeroen V

  Volgens mij kan die hele Amsterdamsestraat weg……

 3. De Haas

  Kan er nu eindelijk iets geregeld worden voor die camerabeelden waar de politie om vraagt.
  Bij huisbel is het zwaar illegaal en toch vraagt de politie ombeelden. Bij autocamera’s wordt nooit de privacy vraag gesteld. Mag dat dan wel?
  Advocaten zullen stellen: illegaal verkregen bewijs.

 4. UW NAAM

  Hoe weten we dat het ongelukkig was? als ik de eerste alinea lees is dat nog niet duidelijk….

  “maar het is nog onduidelijk wat zich heeft afgespeeld.”

  misschien was het wel het gevolg van een bewuste keuze?

 5. Kees

  Afgelopen week reed er continu een voertuig met hoge snelheid op de Amsterdamsestraatweg (afgaand op het geluid). Op de trailer staat een Alfa Romeo Giulia Quadrafoglio, behoorlijk pittige auto. Zou dat met elkaar te maken hebben?

 6. De Haas

  Kan er nu eindelijk iets geregeld worden voor die camerabeelden waar de politie om vraagt?
  Bij huisbel is het zwaar illegaal en toch vraagt de politie ombeelden. Bij autocamera’s wordt nooit de privacy vraag gesteld. Mag dat dan wel?
  Advocaten zullen stellen: illegaal verkregen bewijs.

 7. Lucas Nietveld

  Gewoon dom !! Opletten en daar mag je 50 km!
  Dus drempels geen gevaar, gaat er prima overheen!
  Is bedoeld voor de fietsers!

 8. Roos

  Ik ben het volledig eens met Ruben, ik woon zelf in de buurt en heb beelden gedeeld met de politie. Ik heb mondeling bij ze aangegeven dat het echt bizar is hoeveel harder er gereden wordt sinds het plaatsen van de drempels. Het is echt alsof mensen willen compenseren. Dit laatste stukje van de straatweg wordt alleen maar onveiliger, met mensen die met 100 eroverheen knallen en over een doorgetrokken streep inhalen. Er moet echt meer gedaan worden aan de verkeersveiligheid. Ik denk zelf dat extra flitspalen en nog meer drempels de enige oplossing is. De ergste dag is zondag, als de politie de kas wat wil spekken moeten ze dan even lekker komen flitsen.

 9. Bewoner ASW

  Wij wonen 35 jaar ter hoogte van dit ongeluk
  Uitvoerig contact geweest met gemeente omdat de ASW voor onze deur een racecircuit is
  Veel gehoor kregen we niet
  20 jaar geleden al gevraagd om snelheidsbeperkende voorzieningen te treffen
  Eindelijk een maand geleden zijn er drempels gemaakt en na 4 weken het trieste bewijs van wat wij als bewoners jaren geroepen hebben

 10. Genius

  Geen idee Kees. Geen idee.

 11. Ronald

  Twee mensen hebben het leven gelaten en men is hier alleen bezig met dat er soms te hard word gereden in de straat. Respectloos!

  Er vinden niet iedere dag ongelukken met dodelijke slachtoffers plaats, sterker nog, dit gebeurd maar heel zelden.

  Een beetje respect voor de overleden personen en hun nabestaanden svp

 12. Hombre

  Respect Ronald

 13. Ruben

  @Ronald
  Respectloos? Er is weinig respect te vinden voor de verkeersregels op de ASW… Een auto in twee stukken rijden lukt je niet met 50km/u!
  Zoals ik al zei in mijn eerdere post; mijn oprechte medeleven voor de nabestaanden.

  Verder wordt er niet “soms” te hard gereden in de straat, maar structureel. Dat men de 60 of zelfs 70 km/u aantikt, kan ik nog enigzins begrip voor tonen, het is immers een aanlokkelijk straatbeeld om harder te rijden dan toegestaan. Maar de hoeveelheid voertuigen die hier met meer dan 80 km/u passeert is onvoorstelbaar. Ik woon aan de ASW, heb jonge kinderen en ben zelfs zelf mijn leven niet zeker als ik in of uit de auto stap. Dat lijkt mij niet de bedoeling. Het is triest dat het gebeurt is, maar zoals Bewoner ASW al aangeeft, dit is wat er al jaren geroepen wordt dat het zou gaan gebeuren.

  Ik vind het dan ook uitermate respectloos hoe u de ervaring van bewoners van dit stuk van de ASW aan de kant schuift en bestempeld als respectloos voor de slachtoffers en nabestaanden. Ik kan u verzekeren dat het merendeel van de bewoners de genoemde punten uit de “lokale” reacties hierboven niet anders dan bevestigen.

 14. JdV

  Update: 2 dieven op de vlucht. Hun 3 maatjes in de andere auto zijn ontkomen. Ben benieuwd wie het nu nog zielig zal vinden.

 15. Ruben

  @JdV, ik had inderdaad al een en ander via-via vernomen. Heeft u ook een bronvermelding? Ik heb namelijk nog niets “officieels” gezien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).