Nieuw hotel in Kanaleneiland op de woonboulevard | De Utrechtse Internet Courant Nieuw hotel in Kanaleneiland op de woonboulevard | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw hotel in Kanaleneiland op de woonboulevard

Nieuw hotel in Kanaleneiland op de woonboulevard
Op de hoogte blijven van al het Utrechtse nieuws? Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

Op de woonboulevard in Utrecht komt een hotel met daarnaast ruimte voor onder meer horeca en kantoren. Aan Europalaan 101 staat nu nog ‘De Drommedaris’, maar dat pand wordt gesloopt.

Het startdocument voor de sloop is vastgesteld door het college. Met nieuwbouw komt er ruimte voor een (budget)hotel, horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen. Ook komt er parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

‘De Drommedaris’ is nu een bedrijfsverzamelgebouw en staat al langere tijd voor een deel leeg. De kantoren zouden niet meer voldoen aan de huidige wensen. Het hotel zal in het budgetsegment komen. De horeca zal zich vooral richten op de bezoekers van de woonboulevard en het hotel.

Eigenaren en huurders rond de boulevard worden nog gevraagd om mee te denken over de plannen.

7 Reacties

Reageren
 1. Cico

  Het stond alleen niet leeg. Het was een investeringspand van een projectontwikkelaar (PingProperties) en er zaten tijdelijk startups in. In die crisistijd kon er immers weinig met leegstaande kantoren. Het is nu verkocht aan een andere projectontwikkelaar die het gaat proberen met een hotel en horeca. Kan me voorstellen dat de Oostduitse uitstraling van het gebouw niet echt uitnodigend is voor een hotelervaring. Het nieuwe ontwerp is echter ook suf, copy/paste architectuur

 2. Paul

  Wordt dit de nieuwe hotel/horeca boulevard?
  Bastion, Valk hotel, horeca Valk enz.

 3. Marco Knol

  Als je dan toch gaat slopen en nieuwbouwen op die lokatie; doe dan gelijk die hele meubelboulevard. D’r staat volgens mij nog wel slechter. De Drommedaris zelf is een monument van lelijkheid. Die zou ik dan juist weer behouden.

 4. jan

  Want de woonboulevard is zo mooi dat je alleen al daarom een nachtje weg gaat boeken? Tenminste als ik het bericht goed gelezen heb. Hahaha. “Kom schat zullen we een nachtje weg gaan we gezellig naar de leen Bakker en de IKEA … Het hele weekend!”

 5. Arjan den Boer

  Zoals Marieke Dubbelman afgelopen zaterdag in het AD/UN schreef:
  “Het lijkt wel alsof we, op de Neudeflat na, alle architectuur uit de jaren 60 en 70 of compleet slopen of strippen om er daarna een nikszeggend jarennusausje overheen te gieten”
  Dat ging over ziekenhuis Overvecht, maar geldt dus ook voor de Drommedaris.
  https://www.ad.nl/utrecht/als-stad-met-een-ziel-laat-je-je-ziekenhuizen-altijd-staan~a7589941/

 6. BW

  @Arjan den Boer
  Een “jarennusausje” klinkt inderdaad niet best, maar is dat dan een achteruitgang tenopzichte van een “jarenzestigofzeventigsausje”? Beauty is in the eye of the beholder, maar we mogen toch redelijk objectief stellen dat die Drommedaris spuug- en spuuglelijk is? Als er opnieuw een stuk stenen eenheidsworst wordt neergezet dan gaan we inderdaad van de regen in de drup (hoewel het m.i. nooit veel slechter kan worden), maar als er iets fatsoenlijks wordt gebouwd dan is daar toch weinig mis mee? We hoeven toch niet alle lelijkheid te conserveren, alleen maar omdat die lelijkheid symbool staat voor een bepaald decennium?

 7. Ed.

  “Op” het Kanaleneiland was het vroeger, maar ja ik zal wel te oud zijn 😉 en is slopen ook geen materiaal- en energieverspilling meer?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).