Foto’s: 7000 deelnemers aan Sint Maarten Parade in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: 7000 deelnemers aan Sint Maarten Parade in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: 7000 deelnemers aan Sint Maarten Parade in Utrecht

Foto’s: 7000 deelnemers aan Sint Maarten Parade in Utrecht
Foto's: Robert Oosterbroek en Bas van Setten
Zevenduizend mensen namen gisteren deel aan de Sint Maarten Parade door Utrecht. Deze jaarlijkse optocht vol licht, lampionnen en muziek trok van het Domplein door de binnenstad naar het Museum Catharijneconvent.

Zevenduizend mensen namen gisteren deel aan de Sint Maarten Parade door Utrecht. Deze jaarlijkse optocht vol licht, lampionnen en muziek trok van het Domplein door de binnenstad naar het Museum Catharijneconvent.

De feestelijke parade door Utrecht werd voor de zevende keer georganiseerd. Naast hele grote lichtsculpturen die door meerdere mensen gedragen moesten worden waren er ook honderden mensen aanwezig met kleine lampionnen. Naast licht speelt muziek ook een grote rol tijdens de parade. Verschillende muziekgroepen liepen mee of stonden langs de route. De optocht is onderdeel van de Sint Maartensweek die nog tot 12 november duurt.

Sint-Maarten is van oudsher de beschermheilige van Utrecht. Hij verrichtte als Romeinse soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit.

Fotoverslag

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Claudia

  Dank aan de initiatiefnemers, makers, deelnemers. wat een mooi feest!

 2. Peter van Zoest

  7000?! Is dat niet erg veel? Wie heeft de deelnemers geteld dan? Vorig jaar liepen zo’n 600 mensen mee. De Utrechtse pastoor Huitink maakt in een filmpje op Facebook melding van circa 1000. Hij is vroeger politieman geweest, dus die kan toch wel een beetje mensenmenigten inschatten.

 3. Corire GM

  Blijf het vreemd vinden, dat je een feestdag een hele week van tevoren viert.

 4. Doerak

  @Peter: Vorig jaar sprak DUIC en andere media ook al van 7000 mensen, in 2015 5000 mensen, 2014 nog 3500 mensen enzovoort. Ik vind het ook een hoop, maar het waren er wel duidelijk meer dan 600 of 1000. Eerder enkele duizenden.

 5. Chantal

  Waarom werd het feest niet op 11/11 gevierd? Dan is het Sint Maarten!!

 6. Pierre-Emerick Obamacare

  Er is een datumprikker uitgegaan en op deze datum konden de meeste mensen, Chantal.

 7. Bram de Goede

  zaterdag 11 november is het Sint Maarten en iedereen is vrij. Mooier kan het niet. Kinderen in heel Noord Holland gaan dan langs de deuren. Kan in Utrecht nu ook, er loopt dan geen optocht in de weg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).