Duizenden mensen lopen in Utrecht mee met Samen voor Nederland-demonstratie Duizenden mensen lopen in Utrecht mee met Samen voor Nederland-demonstratie

Duizenden mensen lopen in Utrecht mee met Samen voor Nederland-demonstratie

Duizenden mensen lopen in Utrecht mee met Samen voor Nederland-demonstratie
Foto's: Bas van Setten
Duizenden mensen waren zaterdagmiddag in Utrecht bij de demonstratie ‘Samen voor Nederland’ om onder meer tegen de coronamaatregelen te protesteren. De deelnemers verzamelden zich in Park Transwijk en liepen vanaf daar een route door de stad.

Duizenden mensen waren zaterdagmiddag in Utrecht bij de demonstratie ‘Samen voor Nederland’ om onder meer tegen de coronamaatregelen te protesteren. De deelnemers verzamelden zich in Park Transwijk en liepen vanaf daar een route door de stad.

Volgens de gemeente waren er zo’n 5.000 demonstranten bij het protest aanwezig. In Park Transwijk was een podium opgebouwd met daarop het logo van Forum voor Democratie. Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen hield daar een korte toespraak voordat de protestmars begon.

“Het is onze taak om onze broers, zusters en de rest van de bevolking die gehypnotiseerd is, wakker te maken. We moeten deze strijd samen voeren en we moeten Nederlanders leren dat er iets belangrijker is dan leven en dood, en dat is dat je in vrijheid kan leven en baas kan zijn over je eigen lichaam.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Tegendemonstratie

Vervolgens liep de menigte vanaf het park richting de Socratesbrug. Via de Rijnlaan en de Waalstraat kwamen de demonstranten op de Jutfaseweg. Bij de Oranjebrug stond een handjevol tegendemonstranten. Op één van de spandoeken stond de tekst ‘Demonstreer niet met neonazi’s’ geschreven.

Via de Jutfaseweg liep de protestmars over de Vondellaan, Balijelaan om vervolgens via de Europalaan weer te eindigen in Park Transwijk.

Tekst loopt door onder afbeelding

Strafbare uiting

Volgens de gemeente Utrecht is in het park voor aanvang van de mars een ‘strafbare uiting’ in beslag genomen. De gegevens van de persoon die dit bij zich droeg zijn genoteerd en hiervoor is een proces-verbaal gemaakt. De demonstratie is verder rustig verlopen.

 

57 Reacties

Reageren
 1. Kaasplank

  Niet helemaal eens met het uitgangspunt van de demonstratie, maar het overheidsbeleid rondom corona loopt vanaf het begin nogal spaak en helemaal nu is het niet meer te verdedigen. Het is mensen hun goed recht om te demonstreren hiervoor.
  Wel jammer dat er alweer neo-nazistische groeperingen mee lopen zonder dat daar iets aan gedaan word. Voorpost, NVU, Geuzenbond en hun prinsenvlaggen zouden geweerd moeten worden. Die organisaties en dat symbool hebben niks met “menselijke verbinding” te maken, integendeel. Juist zij willen een samenleving gebaseerd op haat, deportaties, afzondering en apartheid. Als je daar een probleem mee hebt in de context van corona, wees dan consistent. Hoe klein die groep ook is, voorkom dat ze meelopen. Dat de boel meer op een FvD manifestatie leek is ook verwerpelijk, maar helaas weinig aan te doen in een democratie.

 2. Koel Hoofd

  Vermoeidende types hoor, die vele activisten in Nederland met hun demonstraties in het kader van het vermaak van de beleving.
  Hebben ze nou echt niets beters te doen dan beetje in ganzenpas gezellig meelopen achter de hardste schreeuwers aan?
  Doet me denken aan het verhaal van de rattenvanger in Hamelen…

 3. Don

  De IC ligt barstenvol zorgmedewerkers zijn uitgeput, operaties worden uitgesteld mensen gaan dood als gevolg van ongevaccineerde wappies wat legitimeert deze mensen die schijt heeft aan iedere maatregel door de stad te lopen en normale mensen te belemmeringen. Waarom wordt er niet gehandhaaft op 1,5 meter en andere regels tijdens deze demonstratie. Wat moet er gebeuren voordat dit gevaar voor de volksgezondheid de stad uit geknuppeld wordt. Het wordt tijd dat de zwijgende meerderheid tegen dit soort protesten in het geweer komt. Hoeveel kosten worden gemaakt om dit mogelijk te maken en hadden deze kosten niet veel efficiënter besteed kunnen worden aan de zorg en hadden hier mensenlevens mee gered kunnen worden. Hoe ver gaat het recht op demonstratie en waarom mogen de inwoners van dit achterlijke dorp genaamd utrecht hierdoor beperkt worden in hun handelen. Of hebben we het hier over het recht op overal schijt aan hebben dan kon je overal mee weg.

 4. Henri Stroet

  Iedereen is voor vrijheid. Maar niemand is voor verantwoordelijkheid in deze demonstratie,

 5. Hans

  We zitten opgescheept met al die maatregelen en die halve lock downs omdat ruim 10 % van de bevolking – en op deze demonstratie van vanmiddag liep daar waarschijnlijk ‘het neusje van de zalm’ van mee – zich weigert te laten vaccineren. Deze brave mensen demonstreren tegen iets wat ze zichzelf op de hals gehaald hebben. Maar hebben dat zelf niet door. Wat halen ze zich op de hals? Die klotemaatregelen. Afstand houden doen ze ook niet. Dus de besmettingscijfers zullen wel weer wat opgekrikt worden. Helaas zijn deze rotmaatregelen nog steeds, en al weer! noodzakelijk. Zo’n bedenkelijk figuur als Pepijn van Houwelingen van de al even bedenkelijke club FvD – ze bedreigen politici met andere standpunten dan die van hen met ‘tribunalen’ – krijgt hier letterlijk ook nog eens een podium. Hoe bedroevend.
  90% van de Nederlanders komt dit gedoe echter zo langzamerhand enorm de keel uit. ‘De zwijgende meerderheid’. Inderdaad. Nederland laat zich – maar voor hoe lang nog? – in de luren leggen door die malle minderheid die blijft claimen recht te hebben op een schier grenzeloze persoonlijke vrijheid om een preventief middel als een vaccin te weigeren. En daarmee de ziekte Corona te laten voortduren. Diezelfde minderheid bezet vervolgens zo’n beetje alle beschikbare ic-bedden. De zorg wordt er gierend gek van. Men claimt de onbegrijpelijke vrijheid om zich niet te voegen in een uiterst verstandige strategie van vaccinatie. Ik geloof dat het geduld bij de meerderheid op raakt; de plicht tot vaccineren zal ons uiteindelijk uit deze shit gaan halen. Die komt er. Let op de ons omringende landen en wat Duitsland nu in voorbereiding heeft. Daar hebben met name de liberalen een godsgruwelijke hekel aan lock downs. En zij zien in dat vaccineren van de hele bevolking de uitweg is uit deze impasse. De enkele diepgelovige Christen hier op de Veluwe en in de Alblasserwaard en de alluminiumhoedjesdragende complotdenker mag wat mij betreft gerust een beroep doen op De Wet Gewetensbezwaarden. Die escape moet kunnen want respect voor het geweten – hoe onnavolgbaar dat soms ook werken kan – moet er zijn. Maar doorgaan op deze manier, met alle onverkwikkelijkheden die daarbij horen, zoals getetter van bepaalde groeperingen die daar garen bij denken te spinnen, dat gaat hopelijk snel tot het verleden behoren.

 6. EB

  Podium met daarop het logo van het FvD. Say no more….

 7. Erwin

  Ah, gezellig! Voorpost, FvD, defend. Een gezellig rechts onderonsje…

 8. Rob

  @hans staat de 4e, 5e etc verplichte booster toe te juichen. Want iets dat niet werkt blijven doen én verplichten..(grondwet.. boeie!) Dat er niks veranderd in de zorg en in het bijzonder op de IC’s doet er niet toe(loonsverhoging, minder administratieve onzin). Want de overheid, die vertrouwd Hans blindelings?!

 9. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Aaaa de club van de uil van minerva,al even bevlogen als hun vreemde leider,die neem je toch niet meer serieus als politieke partij.
  Als deze mensen echt correct zijn,registreer jezelf dan,als je corona krijgt,dat je niet geholpen wil worden in het ziekenhuis,dan pas heb ik respect voor hun mening.

 10. Toine Goossens

  In verzorgingshuizen in Den Haag is de nood zo hoog dat administratieve medewerkers worďen ingezet om e verpleging te ontlasten.
  Zwaar zieke mede Nederlanders kunnen niet worden geopereerd.

  Het is hoog tijd Baudet en consorten aan te klagen voor het bewust aantasten van de gezondheidszorg voor zieke en behoeftige medelanders. Vervolg die ophitsers.

 11. Theo

  De meeste beoordelaars gaan uit van de stelling: Als iedereen gevaccineerd was dan hadden we geen probleem met de beperkte ziekenhuis- en IC-capaciteit.
  Daarbij gaat men er zonder bewijs van uit dat die stelling waar is.

 12. Utrechtvoorutrecht

  Hoezo doe je je oude legeruniform aan als je een middagje op stap gaat? Het is de paintball niet!

  En “I love defend” is natuurlijk geen correct Engels.

 13. Life

  Dat de meeste mensen nog steeds denken dat vaccineren ons uit deze crisis gaan halen is echt verbijsterd. Kijk alleen maar naar landen zoals Portugal waar de vaccinatiegraad 98% is. Zijn zij al uit de crisis? Uhm nee, sterker nog… ze gaan ook gewoon weer verder met maatregelen. Kortom, met vaccineren alleen komen we er nooit!!!
  Het vaccineren zelf levert ook maar weinig op als je kijkt naar de houdbaarheid. Miss moeten we ons om de 3 maanden vaccineren en ons in bubbeltjesplastic wikkelen zodat ons niks kan gebeuren. Of we kunnen leren om ermee te leven zonder al onze levens stop te zetten. Welke optie kies jij?

 14. I.

  Verklaar mij eens dat ondanks de enorm hoge vaccinatiegraad, het aantal besmettingen recordhoogtes heeft. vorig jaar 15.000 nu MET inentingen bijna 24.000. Dan kun je toch niet vast blijven houden dat het aan niet-gevaccineerden ligt?! Juist ongetest met code (ook al heb je klachten) overal naar binnen zijn gegaan, schiet lekker op met de besmettingen lijkt mij.
  Daarnaast waren er vast niet alleen maar niet-ingeenten, maar ook veel mensen die het beleid en de uitsluitende en discriminerende maatregelen veel te ver vinden gaan. Het klopt gewoon niet!
  Helaas dat Voorpost niet geweerd wordt, (dat is overigens maar een klein aantal, 15 vlaggen, op echt wel meer dan 5000 personen overigens) maar ook zij hebben recht op hun mening. En dat FvD dit gebruikt is ook jammer, maar waarom hun meer aandacht geven dan nodig?
  Kijk naar alle andere mensen die tegen aantal van de aangenomen extreme maatregelen zijn, waaronder artsencollectieven.

 15. Nina

  “Samen voor Nederland”

  Dat klinkt solidair en sociaal, maar tegen coronamaatregelen zijn die je (kwetsbare) medemens beschermen….dat is niet solidair of sociaal.

  Ten tijde van de Spaanse Griep had men graag alle huidige kennis, maatregelen, gezondheidszorg en vaccins gehad in Nederland om de epidemie het hoofd te kunnen bieden.

 16. Mark

  @Nina, nee 99% van de bevolking jaren lang opzadelen met zware maatregelen, faillissementen en eenzaamheid om 1% van de bevolking kosten wat het kost in leven te houden is super solidair. Jouw idee van solidariteit is anders dan de mijne.

 17. Hans

  @ Theo: “ De meeste beoordelaars gaan uit van de stelling: Als iedereen gevaccineerd was dan hadden we geen probleem met de beperkte ziekenhuis- en IC-capaciteit.
  Daarbij gaat men er zonder bewijs van uit dat die stelling waar is.”

  Als je kunt rekenen dan weet je dat die stelling juist is.

  Naar analogie, in uw woorden:

  De meeste beoordelaars gaan uit van de stelling: als je je kind laat inenten tegen polio krijgt het waarschijnlijk geen kinderverlamming.

 18. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ik ken mensen die gevaccineerd zijn,en ziek zijn geworden,gewoon een lichte vorm van corona, waren zij niet gevaccineerd dan denk ik,nee weet ik zeker, dat zij behoorlijk ziek zouden zijn geweest en op de ic terecht zouden zijn gekomen.
  Er liggen inderdaad ook gevaccineerde mensen op de ic,maar die hebben ook onderliggende klachten van aandoeningen, vandaar de opname.
  Ik vind dat als je jezelf niet laat vaccineren tegen corona, je het recht verspeeld op ic opnamen als je besmet wordt met dit virus.

 19. Hans

  @ Rob

  Hoezo werken de vaccins niet?
  Hoe kom je bij die onzin.
  Ze werken uitstekend.
  Zonder die vaccins was de pleuris – letterlijk – pas echt goed losgebarsten
  Dankzij de verstandige, overgrote meerderheid die zich wel heeft laten vaccineren blijft er genoeg ruimte over de wappies die dat niet deden en die nu een ic-bed bezet houden. Dat danken deze wappies aan het vaccin, dit voorrecht om met een buis in hun luchtpijp drie weken lang in een kunstmatig coma op hun buik te mogen liggen. Dat zijn de harde feiten.
  En wat de grondwet betreft: de tribunalen die FdV-figuren voor ogen staan zijn buitengewoon on-grond-wettelijk.

 20. Hans

  @ Life
  Ik kies voor het vaccineren omdat uw beweringen kant noch wal raken en niet gestoeld zijn op de harde feiten.

 21. Wies

  Demonstreren tegen het beleid van deze regering is best terecht eigenlijk: we maken geen keuze. Wat mij betreft of volledige lockdown, of volledig vaccineren met verplichting of opgeschaalde zorg met vaccins. We doen geen van de drie, slecht. Maar goed deze demonstranten zullen wel voornamelijk FvD wappies zijn.

 22. Willem

  Demonstreren voor vrijheid, maar ondertussen dreigen de FvD-ers in het parlement met tribunalen…

  Sommige demonstranten zijn blijkbaar eerst nog even langs de legerdump gegaan. Kan iemand mij uitleggen waarom senioren zich verkleden als militair?

 23. Ar

  Wat voor land/wereld leven we sinds dit geouwehoer allemaal begonnen is? En dan die zwaar intellectuele berichten hier! Oordelen vellen over mensen die we niet kennen. Conclusies trekken waarvan we op de lange termijn niet eens weten wat de gevolgen zullen zijn. En ik als niet gevaccineerde die, omdat hij zich door omstandigheden (ziekte) niet kan laten vaccineren (en ik ben verder niemand verantwoording schuldig) verdien geen plekje op de IC !? Ok, dan niet! Maar bedenk wel wat je zegt en tegen wie. Ken je mij!?

 24. Ton

  @ Rob
  ‘Dat er niks veranderd in de zorg en in het bijzonder op de IC’s doet er niet toe(loonsverhoging, minder administratieve onzin).’
  Als ze daar nu eens voor gingen demonstreren zouden er misschien meer mensen mee lopen. (maar dan wel zonder fascisten.)

 25. Len

  Hoewel het in grote lijnen een nobel doel is wat er wordt nagestreefd, maar als ik zo even door de foto’s heen scan zie ik nou niet de meest stralende en gezonde mensen. Als er iemand een vaccinatie zou kunnen gebruiken dan zijn zij het wel.

 26. G. de Vries

  Wat je overwegingen ook zijn: je wilt toch op geen enkele wijze met deze clubs, groeperingen of politieke partij geassocieerd worden?

 27. Val

  Applaus voor Ar!!!

 28. Hetty

  Ben benieuwd, hoe die aanklacht tegen Willem Engel uit gaat pakken.

 29. Scherpschutter

  @Willem 10:39

  “Demonstreren voor vrijheid, maar ondertussen dreigen de FvD-ers in het parlement met tribunalen…”

  Wat is er mis met een tribunaal? Als parlementariërs niets verkeerd hebben gedaan dan hebben ze toch ook niets te vrezen van een tribunaal…? Sterker, wie niets verkeerd heeft gedaan, maar hier wel door velen ten onrechte van wordt beschuldigd, zal een tribunaal met smart verwelkomen! Het is immers een gouden kans om de naam te zuiveren en alle critici definitief de mond te snoeren…

  Wie voor vrijheid en gerechtigheid is, is per definitie een groot voorstander van tribunalen. Die tribunalen gaan er overigens ook komen, zo lijkt het. Er is een hele grote internationale beweging (bestaande uit tienduizenden artsen en advocaten) die het as we speak aan het organiseren zijn.

  Ongetwijfeld dat alle politici (waaronder de gedaagden Mark Rutte en Hugo de Jonge) er met smart naar uitkijken! Ze hebben immers te goeder trouw gehandeld. Toch?

 30. Geenstijl@Utrecht 🤔

  @Ar,

  Dit mag natuurlijk niet van toepassing zijn op mensen die buiten hun schuld niet gevaccineerd kunnen worden.

 31. Koel Hoofd

  Ik lees in de reacties dingen als Voorpost, NVU, defend, Geuzenbond?
  En wat is een prinsenvlag??
  Ik heb duidelijk iets gemist…Wat is dat allemaal?

  We kunnen allemaal wel een mening hebben over corona en vaccineren, maar overal ter wereld probeert men het virus in te dammen/stoppen.
  En het resultaat blijft gelijk: meer besmettingen en nieuwe varianten die we vol overgave over de hele wereld importeren/exporteren .
  En dat komt weer omdat de mensheid het verdomd om een paar hele simpele regels toe te passen: handjes wassen, afstand houden, ventileren en met klachten er vooral niet erop uit gaan om de rest van de wereld ook te besmetten.

  We hebben nu dankzij de wetenschap en miljarden euro’s vaccins kunnen ontwikkelen. Deze zijn niet perfect maar helpen wel tegen een ernstig ziektebeeld, ziekenhuisopname en dus ook overlijden.
  Ik begrijp die angst voor een prikje dan ook niet.
  Het is een extra bescherming naast het handjes wassen, ventileren, afstandhouden en anderen niet besmetten als je klachten hebt.

  Want ondanks dat zorgverleners echt lieve mensen zijn… al om 6a.m. begint het leven in het ziekenhuis, dat is heel vroeg. Het eten in het ziekenhuis is ook niet te vreten, je ligt op zaal met snurkers en ronkers, bezoek van 2 bedden verderop zie je ook liever gaan dan komen, en dan voel je je ook nog als een natte dweil. En dat is dan als je bij bewustzijn bent, als je in coma ligt is het nog erger want dan weet je helemaal niet wat ze allemaal met je moeten doen om je in leven te houden. Dus je kan maar beter niet in dat ziekenhuis terecht komen omdat je bang bent voor een prikje.

  Om het eens in een ander perspectief te zetten: De pil geeft meer ernstige bijwerkingen (o.a. kans op borstkanker en trombose, stemmingswisselingen, hoofdpijn, en zelfs ‘foute partner keuze’ waar ze dan pas achter komen als ze met de pil stoppen) dan een corona vaccin… maar daar hoor je niemand over. Waarom de pil, omdat dit een medicijn is wat men in theorie niet eens nodig heeft omdat er ook condooms zijn, een multifunctioneel rubbertje wat ook beschermd tegen aggressieve soa’s. Maar iedereen weet wat een gedoe dat condoom is op een verhit moment, dus wordt die pil geslikt in het kader van seksuele vrijheid van de hormonale driften.
  Dat benul zou ook bij die antivaxxers en complotdenkers moeten indalen: ellende voortkomende uit de lol voorkomen is beter dan na de lol moeten genezen van de ellende.

 32. Rob

  @Hans,
  Hoezo werken de vaccins niet? Nou, de dekkingsgraad van bijv Janssen was 100%(volgens Janssen) en nu nog maar 13%(volgens Janssen). Daarnaast zijn er gebieden die tegen de 100% gevaccineerd zijn(Israel, Gibraltar) waar de IC’s ook vol lopen.

  Wat mij erg stoort is de ‘framing’. De ‘schuld’ wordt helemaal bij de ‘wappies’ gelegd (15% van de bevolking?) terwijl het echte probleem, 20 jaar uitholling van o.a. de zorg, en het niet opschalen van de IC’s tijdens een pandemie is!!
  We zouden ook de ongezonde 60+ers de schuld kunnen geven.. wel of niet gevaccineerd, die bezetten voor 99% de IC’s
  Mooi stukje whataboutism sluit u mee af. De tribunalen zijn pas erg.. Oh, ok. dan maakt art 11 van de grondwet ook niet meer uit.

  @Ton,
  In dat geval zou ik ook meelopen!

  Groet, een gevaccineerde Rob

 33. Wim

  Zijn de namen van deze mensen genoteerd zodat als ze zich melden in het ziekenhuis met corona zelf de rekening gaan betalen en bij triaga achteraan sluiten.

 34. Michael

  En zo is het maar net @G. de Vries!!!!!

 35. Pee

  De enige industrie in de wereld die niet aansprakelijk gesteld kan worden voor (lichamelijke) schade of overlijden die is veroorzaakt door hun product, zijn vaccin-producenten.

  Door de ‘National Childhood Vaccine Injury Act’ uit 1986, en versterkt door de ‘PREP Act’, kunnen vaccin-producenten niet worden aangeklaagd voor vaccinatieschade, zelfs niet als wordt aangetoond dat zij nalatig zijn geweest.

  De producenten van Covid-vaccins mogen een ‘one-size-fits-all’ product maken – zonder die te testen op subpopulaties (d.w.z. mensen met specifieke gezondheidsproblemen) – terwijl ze niet bereid zijn om enige verantwoordelijkheid te aanvaarden voor eventuele bijwerkingen of sterfgevallen die hun producten veroorzaken.

  Als een bedrijf niet bereid is om achter zijn product te staan wat betreft veiligheid, vooral als het een product is dat met een versnelde toelatingsprocedure dierproeven heeft overgeslagen en gehaast op de markt is gebracht, dan ben ik niet bereid om een risico te nemen met hun product.
  Geen aansprakelijkheid. Geen vertrouwen.
  Mensen die verder kijken dan hun neus lang is komen al gauw tot de conclusie dat het niet verstandig is om je te laten vaccineren.
  Zou u de ruwe gegevens willen zien die de beweringen van “90% en 95% effectiviteit” hebben opgeleverd die in het nieuws worden aangeprezen? Ik ook… Maar ze laten ons die gegevens niet zien.
  Waar blijven de debatten over de vaccins ?
  Waarom worden tegenstanders van de corona vaccins overal geweerd?
  De problemen met het ziekenhuis en het zorgpersoneel komt door rutte die de hele zorg uitgehold heeft of is iedereen dag vergeten ?
  Iedereen die zich wilt laten vaccineren met iets waar je zelf de verantwoording voor moet nemen , vrijwillig proefkonijn dus, moet dat zelf weten .
  Mensen die dat niet willen moeten dat ook zelf weten maar worden wel als melaatsen behandeld .
  Er zijn teveel dingen die niet kloppen maar mogen niet bespreekbaar worden gemaakt, dat maakt een hoop duidelijk.
  De vaccinaties houden niet op en al experimentele spul in je lijf doet geen goed.
  Mij krijgen ze niet zo ver om als experiment te dienen.
  Vraag jezelf eens af waarom er nu , na al die vaccinaties , de problemen groter zijn dan in de periode dat men nog niet tot vaccineren over ging.
  Sommigen denken dat die vaccins onze enige uitweg is, dan ben je dus goed geïndoctrineerd.

 36. Bernhard

  Ze kunnen het beter ‘Samen tegen Nederland’ noemen. Het zijn de wappies die een snelle heropening van het land blokkeren en de druk op de zorg blijvend hoog houden.

 37. Erwin

  @ koelhoofd: google die clubbies anders eens!
  Spoiler: defend is geen breiclubje

  https://www.ad.nl/den-haag/wie-zijn-die-defenders-die-in-den-haag-slaags-raakten-met-de-politie-confrontatie-geeft-ze-een-kick~aa72590a/

 38. Esrin W.

  Boosteren gaat ons uit de crisis helpen aldus de Jonge afgelopen week nog … mooi…. ik heb er een screenshot van gemaakt.
  Ik verzamel namelijk uitspraken van De Jonge en het RIVM voor Delfts Blauwe tegeltjes . Deze heb ik al.
  We hoeven ons geen zorgen te maken want er zijn geen directe vluchten vanuit Wuhan naar Amsterdam.
  Het is onwaarschijnlijk dat we in Nederland met dit virus te maken krijgen.
  Met 60% groepsimmuniteit komen we van Corona af.
  Er komt geen avondklok.
  Er komt geen QR-code toegangsbewijs.
  Er komt geen vaccinatiedwang noch – drang
  Er komt geen 2G.
  Mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde.
  Door vaccinatie herwinnen we onze vrijheid.
  Het Coronavirus is niet overdraagbaar van kinderen naar ouderen.
  We prikken ons de crisis uit.
  Dansen met Janssen.
  Door de coronapil beleven we de laatste winter met maatregelen.
  Dit is de pandemie van de ongevaccineerden.
  Mocht iemand nog spreuken weten, laat het mij weten,
  want Rutte zélf heeft er geen actieve herinnering aan.

 39. Yoshua

  Ben benieuwd hoeveel van de reageerders hebben gesproken met een persoon die regelmatig naar dit soort demonstraties gaat.

  Ik kom regelmatig een herdershond tegen die zijn vrouwtje uitlaat.
  Ze vertelde dat ze witheet was vanwege haar vrijheid die haar is afgenomen, voor het eerst van haar leven was ze gaan demonstreren in Den Haag en Amsterdam tegen deze verschrikkelijke dictatuur.
  Aan het eind van ons gesprek waren we het eens dat de corona maatregelen haar sociale netwerk heeft vergroot.
  Haar financiële situatie is beperkt, tot de pandemie, kwam ze niet verder dan de supermarkt en de wandelingen met de hond.
  Doordat haar vrijheid is afgepakt kreeg ze de kans om te gaan reizen naar demonstraties en kennis te maken met gelijkgestemde waar ze dagelijks online veel contanten heeft om te onderhouden.
  Ze erkende dat het afpakken van haar vrijheid en de opgelegde dictatuur haar sociale leven heeft verrijkt.

  Een andere man tegen me schreeuwde dat wij volgende week allemaal dood zouden zijn en hij niemand kent die is gestorven aan corona.
  Toen ik opmerkte dat hij een eenzaam persoon moest zijn.
  Dat hij niemand kent die gestorven aan corona en niemand hem heeft verteld een corona slachtoffer te kennen.
  Man leeft van een Wajong-uitkering, komt de dag online blowend door.

  De antivaxers die ik heb gesproken die waren niet fanatiek in de materie van de vaccinatie gedoken, het gaat altijd over Rutte, Great Reset, dictatuur en tot slaaf worden gemaakt, Bilderberg, de onzichtbare bazen die aan de touwtjes trekken van de wereldleiders.
  Ze hebben het niet over de vaccinatie, ook niet over de G2 en QR-code, ze komen niet bij gelegenheden waar men controleert op QR-codes.
  Dit heeft een financiële reden niet dat ze uitgesproken tegen cultuur of de kapitalistische decadentie van bezoek brengen aan horeca.

  Eigenlijk gaat het over onvrede, onzekerheid, angst, machteloosheid, vooral over eenzaamheid door het ontbreken van een sociaal netwerk.

 40. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  De motieven om niet gevaccineerd te willen worden zijn legio. Er zijn miljoenen ongevaccineerden en miljoenen (combinaties van) redenen om niet gevaccineerd te willen worden. Het is niet zo simpel als “het zijn een groep wappies die bang zijn voor prikjes”.

  Persoonlijk denk ik dat het grootste deel van de ongevaccineerde er simpewel het persoonlijke nut niet van inziet. De mens is een rationeel-egoïstisch wezen. In het ziekenhuis liggen vrijwel alleen ernstig zieke 70+’ers en obese 60+’ers. Waarom zou je je als gezonde 30’er (ik noem maar wat) willen laten vaccineren, als jouw kans om in het ziekenhuis terecht te komen in beginsel al 1 op tienduizenden is? Om anderen te beschermen doe je het ook niet. Gevaccineerden zijn immers ook gewoon besmettelijk, vrijwel in dezelfde mate als ongevaccineerden.

  Hiernaast is er nog een hele grote groep holisten, die vertrouwen op de natuurlijke genezingskracht van het lichaam, een grote groep religieuzen die hun lot in de handen van een opperwezen stellen, een groep die big pharma niet vertrouwt en een grote groep die de overheid per definitie niet vertrouwt. Dan heb je natuurlijk ook nog een groep medisch kwetsbaren en zwangeren die vrezen voor bijwerkingen en ook gewoon behoedzame mensen die denken “weet je, ik kijk het heel even twee jaar aan om te zien of het goed gaat en beslis later”.

  Ongeacht de motivatie; we zullen de beslissing van deze miljoenen individuen moeten respecteren. Sowieso ligt de sleutel naar de oplossling ook niet bij ongevaccineerden, dus ik begrijp niet zo goed waarom dit kleine groepje zoveel aandacht krijgt.

  De enige wegen naar de uitgang zijn 1.) zieke 70+’ers en obese 60+’ers isoleren in het griepseizoen om te voorkomen dat ze welk virus dan ook oplopen, en/of 2.) de zorg fors opschalen. Zo simpel is het.

 41. Ronald

  Wanneer een link met de 2e wereldoorlog gelegd wordt haak ik af.

 42. Scherpschutter

  @Yoshua

  Hee! U doet een ‘Jesse Klavertje’! “Vorige week sprak ik Betty in de supermarkt, een hardwerkende moeder van 4…”.

  Het ‘Jesse Klavertje’ heb ik nog niet eerder gezien op DUIC. Mooi man. LOL

 43. Yoshua

  @schepschutter,

  Dat zou zomaar kunnen, ik ben een absolute GroenLinkser, overtuigd communist.
  Zoals anderen Sjerry en Geert na praten zonder dat ze het door hebben, doe ik dat ook bij mijn leider. Jesse we can.
  Hoe mooi is dat, ik stem GroenLinks, Ik denk GroenLinks en schrijf zelfs als GroenLinks.
  Jesse komt blijkbaar ook onder de mensen en spreekt met mensen dat doe ik ook.
  Best wel grappig dat je bijzonder bent wanneer je een gesprek aangaat met anderen.
  Scherpschutter, misschien is het een uitdaging voor u om het weer eens te gaan proberen onder de mensen te komen, u bent als bejaarde van 60+ vast niet obese, het kan nog steeds, trek je joggingbroek en crocks uit ga douchen, trek schone frisse kleren aan, ga een frisse neus halen.
  Jesse we can!

 44. Malle Aggie

  Zelden ben ik het met Scherpschutter eens, maar zijn uiteenzetting 5/12/2021 – 15:22 is gewoon realistisch, ik hoor ook bij één, ja zelfs meerdere van die groepen.

 45. Willem

  @malle aggie: en daarom loop je mee met een demo van fascisten en fvd-wappies. Heel logisch! 🤦🏼‍♂️

 46. tja wat nu

  Ben er wel achter gekomen hoe dom het gemiddelde volk is,en de verhalen/redenen die je dan hoort. Echt ongelofelijk.
  Ben zelf niet pro of anti,maar de dommigheid van sommige zetten mij wel tot nadenken.

  Wens iedereen veel sterke met hun facebook-wijsheden.

 47. Realist

  Niets over de extreem linkse tegendemonstranten, mag kennelijk niet benoemd worden..

 48. Frits

  voor mij is het helder: Wil je autorijden heb je een rijbewijs nodig.
  Sterkte

 49. Rob

  @Yoshua,
  overtuigd communist.
  Toe maar, en daar schaamt u zich niet voor?
  Een ideologie verantwoordelijk voor zoveel doden, leed en falen op cultureel, economisch, en welk gebied eigenlijk niet, uit de vorige eeuw.
  Kom op, dat moet beter kunnen.

 50. Scherpschutter

  @Frits

  “Voor mij is het helder: Wil je autorijden heb je een rijbewijs nodig.”

  Mooi. Nu voor de rest nog…LOL. Wat bedoelt u hiermee?

 51. JdV

  Op zich was deze demonstratie natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om de druk op de zorg te verminderen. Alle deelnemers voordat zij mogen vertrekken identificeren. Op basis van hun deelname aan deze demo worden zij vervolgens als laatste geholpen bij een code zwart. Want tenslotte, als je tegen bent mag je ook consequent zijn en de gevolgen accepteren.

 52. Scherpschutter

  @Yoshua

  ‘Leider Jesse’…Sorry, maar ik nu wat moeite om mijn lachen in te houden. Ik zie dat niet al te nozele jongetje in gedachten altijd voor me in een eikeltjespyama, terwijl hij in kleermakerszit verwonderd probeert uit te vogelen hoe een blikopener werkt. LOL

 53. Frits

  sterkte voor iedereen die corona heeft gehad of nog krijgt!

 54. arbeider

  Velen hebben altijd hum mond vol van inclusiviteit ( vooral op dit linkse medium) maar o wee als je er een andere mening op houdt. ( ik ben trouwens gevaccineerd ) dan word je verketterd door nog steeds een minderheid ( zie de verkiezingsuitslag) midden en rechts heeft gewonnen, links zwaar verloren.

  Spreek nu ook eens uit dat de Overheid zwaar tekort is geschoten in opleidingen en ophogen van de IC capaciteit ,waardoor we gegijzeld worden door 5oo extra IC patienten, en het hele land stil ligt. Dit kabinet komt nog steeds overal mee weg, kijk de talkshows. andere meningen worden gauw weg gezet op een andere onderwerp….ook daar heerst de Rutte doctrine.

  Nederlanders word eens wakker , we worden klaar in de zeik genomen!

 55. Scherpschutter

  In Oostenrijk is nu de groene vinkjesdicatuur ingevoerd. Zonder overheidsapp met groen vinkje kunt u niets meer…Sterker, zonder groen vinkje bent u gedegradeerd tot totale rechtenloze.

  Zonder groen vinkje mag u niet meer werken. U mag het land niet uit. U mag geen winkel meer in. U kunt sec bezien nog wel de deur uit en reizen in eigen land, maar op eigen risico. Iedere keer dat de politie u aanhoudt en u geen groen vinkje kunt laten zien krijgt u direct 2000 Euro boete. Betaalt u de boetes niet? Minimaal een maand de bajes in. Maximaal een jaar. De kosten voor opsluiting betaalt u zelf…

  Uw groene staats-vinkje gaat elke 6 maanden weer op rood, tenzij u de nieuwe overheidsdictaten gehoorzaamt, wat de dictaten t.z.t. ook zullen zijn. Nu is het je lijf periodiek laten injecteren, wat volgt…? Joost mag het weten. Wat Joost wel zeker weet is dat er geen rem meer op zit. Waarom zou een overheid je immers dit wel kunnen opleggen als straf voor de ‘misdaad’ van je lijf niet laten injecteren, maar niet voor -bijvoorbeeld- kritiek op het regime hebben? Of deelnemen aan een protest? Of financieel geruïneerde ongevaccineerden een plekje in je achterkamer gunnen?

  Wat je ook vindt van vaccineren of niet; dit moeten we toch niet willen in Nederland, jongens en meisjes?

 56. Henk

  @Scherpschutter: Uitstekend verwoord!
  Ter aanvulling: alle schuld naar overbelaste zorg kan bij de ongehoord vaak en stevig falende overheid gelegd worden: https://fd.nl/weekend/1369508/hoe-een-bejubeld-personeelsplan-in-de-zorg-toch-sneuvelde

 57. Hans

  Heel fijn, al die enthousiaste bijdragen van alle deskundigen hier.
  Maar wil je echt even bijgepraat worden door een wetenschapper? Luister dan even Sven Kokkelman terug, vandaag bij Wakker Nederland, niet bepaald een omroep van het onversneden linkse geluid – zeg ik er ter geruststelling van sommigen hier bij – een interview met Marino van Zeist.
  Feiten worden hier besproken. Geen meningen.

  Luister de podcast Sven op 1: Sven Op 1: Marino van Zelst (voormalig ‘chef cijfers’ Red Team): “Schoolsluiting verstandig”.
  Download de NPO Radio 1-app: https://www.nporadio1.nl/app

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).