Ophef na striptease in kinderopvang in Lunetten | De Utrechtse Internet Courant Ophef na striptease in kinderopvang in Lunetten | De Utrechtse Internet Courant

Ophef na striptease in kinderopvang in Lunetten

Ophef na striptease in kinderopvang in Lunetten
Google streetview kinderdagverblijf Jolie
Op kinderdagverblijf Jolie in Lunetten is eerder dit jaar een striptease geweest, georganiseerd door medewerkers voor een vrouwelijke collega. De GGD spreekt in een rapport van grensoverschrijdend gedrag, meldt De Telegraaf.

Op kinderdagverblijf Jolie in Lunetten is eerder dit jaar een striptease geweest, georganiseerd door medewerkers voor een vrouwelijke collega. De GGD spreekt in een rapport van grensoverschrijdend gedrag, meldt De Telegraaf.

Kinderdagverblijf Jolie is woedend over de conclusie van de GGD en gaat een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman, dat schrijft De Telegraaf op basis van het rapport. De striptease, waarbij een mannelijke stripper werd ingehuurd en slagroom aflikte van het bovenlichaam van de medewerkster, speelde zich rond 10.00 uur ’s ochtends af. Op dat moment waren kinderen aanwezig in het gebouw, maar deze waren, voor zover bekend geen getuige van de stripact.

Anonieme melding
Via een anonieme melding kwam het voorval, dat werd gefilmd, naar buiten. “Gezien de maatschappelijke onrust die de laatste maanden is ontstaan over ongepast gedrag, met name op de werkvloer, kan worden geconcludeerd dat de mogelijke blootstelling van kinderen aan een striptease niet te rijmen valt met het laten kennismaken met algemeen aanvaarde waarden en normen”, schrijft de GGD in het rapport, dat in handen is van de krant.

Manager van het kinderdagverblijf Piet Bais noemt de melding tegenover De Telegraaf  ‘smaad, laster en bedreiging’, maar bevestigt wel het voorval. Ook noemt hij de anonieme melder een ‘mol en misdadiger’. In een gesprek met de gemeente op 22 maart stelde hij de anonieme medewerker te zullen ontslaan wanneer diens identiteit bekend werd.

Gesloten cultuur
Om deze reden concludeert de GGD dat er geen sprake is van een open cultuur. “Hij leek zich in de eerste twee gesprekken meer op te winden over het feit dat iemand het gemeld had, dan over het voorval zelf.”

Volgens Bais zijn alle ouders ingelicht, maar is er geen bezorgdheid. “Op een informatieochtend kwamen maar acht tot negen ouders”, aldus de manager.

UPDATE 16.30 uur: Het kinderdagverblijf heeft inmiddels gereageerd op de ontstane ophef. Lees hier de reactie.

13 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Lekker belangrijk als dit achter de gesloten deuren van een personeelskamer is gebeurd.

 2. ACTK

  Mijn hemel wat zijn we diep aan het zinken. Het spasme van onze maatschappij bij elke mogelijke link tussen kinderen en iets wat ook maar een beetje een link heeft met seks (hoeveel deuren er ook tussen zitten) neemt werkelijk idiote proporties aan. Bizar dat de GGD zich daarvoor laat gebruiken…
  We gaan weer terug naar de zwarte kousen tijd: alles doen, maar niks zeggen…

 3. Rietje

  Wat je prive doet moet je lekker zelf weten maar dit hoort toch niet thuis op de werkvloer ?
  Personeelskamer of niet.

 4. Richard

  Jolie heeft ons als ouders al eerder moeten informeren over dit voorval. Wat een onzinnige hetze over een prima KDV. We hebben een mail terug gestuurd naar de leiding dat we hopen dat ze een leuk feestje hebben gevierd.

  Jammer dat Jolie zich hier nu mee bezig moet houden.

 5. Ger

  wie let er op de kinderen als de medewerkers aan het strippen zijn?
  taal Piet Bais (Baas?) niet handig

 6. Willem

  Jeetje, lekker belangrijk inderdaad dat dit gebeurd is. En zo te horen vonden de ouders dat ook niet zo erg. Hoop dat het een grappig gebeuren was. Wel eens met het onderzoek dat de reactie van de directeur wel raar is dat de anonieme melder ontslagen wordt. Zo hou je een gesloten cultuur wel in stand uiteraard. Mooi dat dat wordt aangepakt.

 7. Herman

  Iedereen wil toch verrast worden door een stripper op zijn verjaardag?
  Slagroom van een stripster eten is veel lekkerder en leuker dan een slagroomtaart!

  Beetje fun hoort erbij in onze steeds saaiere leven.

 8. BdV

  Als er maar geen ontblote enkels zichtbaar zijn.

 9. Nina

  De reacties hierboven waarin het hele voorval wordt afgedaan alsof er niets aan de hand is, geeft wel aan hoe diep we zijn gezonken in de moraliteit. Of het zegt wat over de reageerders zelf…… Triest!

 10. Herman

  @Nina, laat je niet gek maken door Telegraaf geschreeuw.
  Hier is echt niets gebeurd, enige is dat een collega zijn shirt heeft uitgetrokken en dansje heeft gedaan in de kantine. Er is geen stripper en geen slagroom aan te pas gekomen en de kinderen waren in hun eigen groepslokaal.
  Natuurlijk moeten we altijd goed voor kleine kinderen zorgen, maar beetje nuance en lol kan geen kwaad!

 11. Nina

  @Herman,

  Telegraaf geschreeuw? Er is een filmpje van gemaakt las ik ergens (in bezit van de gemeente), dus ik denk dat de inspectie precies weet wat er is gebeurd. Blijkbaar kon het niet door de beugel.

  “Er is echt niets gebeurd.” Jij was erbij?

  Omwonenden zeggen al 7 jaar overlast van dat KDV te ondervinden (weekendfeestjes met harde muziek / agressieve reactie als de omwonenden er wat van zeggen). Er zijn zelfs mensen om verhuisd, stond te lezen in het AD.

  Ik vind het zeer ongepast als een collega zijn shirt gaat uittrekken op het werk om de suggestie van stripdansen te wekken. Nogmaals: het feit dat jij het afzwakt naar “niets aan de hand”, zegt meer over jouw (gebrek aan) moraliteit, dan dat het feitelijk door de beugel kan.

 12. Gerrit

  Doe mij ook zo’n collega

 13. Sebas

  @Nina Dat van die weekendfeestjes en die 7 jaar overlast zou ik met een hele dikke korrel zout nemen. Dat is puur sensatiejournalistiek gebaseerd op heel weinig en heeft bovendien helemaal niets met het voorval te maken.
  Ja, er zijn inderdaad wel eens activiteiten in het weekend (Opa en Oma dag bijvoorbeeld, of een lustrumfeestje ofzo). Hooguit een paar keer op jaarbasis. En er is ook altijd wel een buurtbewoner te vinden die baalt van de dagelijkse reuring rondom zo’n faciliteit. Wat wil je? Een kinderopvang is inderdaad niet de stilste omgeving. Een school ook niet. Noem mij één kinderopvang waar niet iemand last van heeft.. Die ga je niet vinden denk ik..
  Ben ik bevooroordeeld? Vast wel.. Mijn kinderen hebben het er jarenlang geweldig gehad daar. Nooit enig probleem gehad en altijd te maken gehad met zeer toegewijde, hardwerkende, mensen. Je kunt je afvragen of hetgeen gebeurd is handig was en of de communicatie vanuit Jolie daaromtrent handig is geweest, maar het moet ook niet groter gemaakt worden dan dat.. Van mij mogen ze zo’n feestje vieren hoewel ik twijfel of het slim was. Afijn. Ik ken ze goed genoeg om er van overtuigd te zijn dat de dagelijkse operatie geen moment in het geding is geweest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).