Kinderdagverblijf noemt ‘striptease’ uit de hand gelopen kantoorgrap | De Utrechtse Internet Courant Kinderdagverblijf noemt ‘striptease’ uit de hand gelopen kantoorgrap | De Utrechtse Internet Courant

Kinderdagverblijf noemt ‘striptease’ uit de hand gelopen kantoorgrap

Kinderdagverblijf noemt ‘striptease’ uit de hand gelopen kantoorgrap
Google streetview kinderdagverblijf Jolie
Het kinderdagverblijf waar een striptease plaatsvond spreekt tegen dat er een mannelijke stripper was ingehuurd en dat er slagroom van het bovenlichaam werd gelikt. Het zou een spontane actie van een collega zijn geweest.

Het kinderdagverblijf waar een striptease plaatsvond spreekt tegen dat er een mannelijke stripper was ingehuurd en dat er slagroom van het bovenlichaam werd gelikt. Het zou een spontane actie van een collega zijn geweest.

Eerder vandaag meldde de Telegraaf dat er een striptease was bij het kinderdagverblijf Jolie in Lunetten. Tegen Editie NL zegt de directeur Hanny Reuser dat het verhaal uit zijn verband is getrokken. “Het heeft misschien één minuut geduurd, de medewerkster had gewoon haar kleren aan en er is geen slagroom gelikt”, aldus Reuser. “Het was een grap die ter plekke ontstond, er was niemand ingehuurd. We waren ‘lang zal ze leven’ aan het zingen, en toen kwam een andere collega met het idee voor een ‘striptease’.”

Grensoverschrijdend gedrag

De GGD spreekt in een rapport over grensoverschrijdend gedrag. De striptease zou om 10.00 uur zijn geweest en zou een mannelijke stripper zijn ingehuurd, maar dat weerspreekt de directeur van het kinderdagverblijf. De gemeente Utrecht legde wel een sanctie aan de organisatie op. Zo moesten ouders worden ingelicht – hetgeen ook is gebeurd – en moet het dagverblijf zich aan het eigen beleidsplan en de geldende regels van een kinderdagopvang houden.

Kinderen zouden het voorval niet hebben meegekregen. Editie NL meldt dat het kinderdagverblijf inmiddels een advocaat in de arm heeft genomen.

18 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Het is toch verschrikkelijk dat je niet eens meer iets spontaan kunt doen tijdens een viering van een jarige collega op je werk. Er waren kinderen in het pand aanwezig, die niets hebben meegekregen.
  Zou de gemeente sieren om de GGD mensen de laan uit te sturen met haar vreemde manier van denken en handelen.

 2. Henk

  Ik geloof best dat je zoiets als een uit de hand gelopen kantoorgrap kan zien. Misschien zelfs grappig in die setting.

  Maar dit is geen kantoor. Het gaat hier om een kinderopvang. Erg dom van de betrokkenen…

 3. waldorff

  @Joshua: en wie paste er dan op de kinderen toen deze act plaatsvond? Dit doe je lekker thuis ofzo, maar niet op je werkplek. Is erg onprofessioneel.

 4. Frits

  @Yohua

  Ik vind het verschrikkelijk dat zo’n kinderdagverblijf geen enkel moraal besef heeft. Zo’n feestje is totaal ongepast tijdens werktijd, in welke setting dan ook.

  En neem dan zo’n directeur: “wij hebben niets gedaan wat niet mag” maar hij is wel witheet van woede dat iemand heeft “gelekt”. Huh? Kennelijk weet die directeur prima dat het echt niet kan wat er is gebeurd. En dan zijn kwalificaties over “mol en misdadiger” over de medewerker in kwestie…Wat een zak hooi.

  Daar mag nog bij worden genoteerd dat het incident plaatsvond in de hal, dus niks afgesloten ruimte. Puur geluk dat er geen kinderen getuige waren.

 5. isabelle

  Tikkeltje teveel Toren C gekeken, Jolie luitjes?

 6. ACTK

  Absurd verhaal over een storm in een glas water. En weer heel veel roeptoeteraars in de media die weer precies weten ‘hoe het wel hoort’. Neerlands bekrompenheid groeit met de dag…

 7. waldorff

  ACTK en Yoshua: zeker banden met KDV Jolie? jullie waren ook al zo actief in het andere bericht hierover….

 8. Herman

  Dat de angst regeert na aantal zeer vervelende gebeurtenissen is niet raar.
  Toch moeten we oppassen dat we echt in angst gaan leven.

  Deze striptease is niet meer dan een collega die zonder shirt gedanst heeft, niet meer en minder. Dat de Telegraaf de publieke opinie opjut is jammer, bij het leven hoort ook fun en daar is dit een mooi voorbeeld van.

 9. nina

  @Herman

  Bijzonder hoe jij dit voorval afzwakt en afdoet als het opjutten door de Telegraaf. De gemeente Utrecht heeft een filmpje van het voorval in bezit las ik ergens, dus de inspectie weet precies wat er is gebeurd.

  Hoe weet jij wat er is gebeurd.

 10. Martin

  Wellicht is goed voor verschillende personen die reageerd hebben om het inspectierapport van de GGD eens te lezen. Niet alleen blijkt daar uit dat er al eerder zaken niet op orde waren, maar tevens dat Jolie zich in deze niet aan de eigen voorschriften heeft gehouden. Ook valt een beschrijving te lezen van de filmbeelden die er kennelijk van gemaakt zijn. Uit de beschrijving blijkt dat de in de pers verschenen beschrijving van het gebeurde niet bezijden de waarheid is.

  https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/InspectieRapport.jsf?selectedResultId=242795&documentId=0

 11. Berend

  @Frits: Ah, daar hebben we er één: een ouderwetse moraalridder! De zedenpreker die zich opwerpt als moraal kompas voor de rest van de samenleving en terloops bepaalt wat wel en niet thuishoort op de werkvloeren van Nederland. Bedankt voor uw (ongetwijfeld goedbedoelde) advies, maar ik doe er helemaal niks mee. Volwassen mensen zijn prima in staat om te bepalen wat wel en niet hoort op hun werk.

  En in het geval van dit kinderdagverblijf hebben de kinderen er niets meegekregen van de ‘striptease’. Werkelijk een storm in een glas water.

 12. Frits

  @Berend,
  Ah, daar hebben we er weer één: de ouderwetse roeptoeter! De zogenaamd liberale ridder die vindt dat “alles maar moet kunnen” en daarmee voor de rest van de samenleving bepaalt dat er niet zoiets bestaat als “grensoverschrijdend gedrag”, behalve tussen de oren van bepaalde mensen die dan gelijk als “zedenpreker” worden gekwalificeerd.

  Mag ik mij mening hebben, Berend? Als je aandachtig had gelezen, dan had je gezien dat ik schreef “ik vind”. Niet: “ik vind dat de samenleving moet vinden”.

  Maar het is goed te weten dat jij op school nooit onderwezen bent op het gebied van normen en waarden. Ik zal daar rekening mee houden bij jouw toekomstige berichten op DUIC.

 13. nina

  @Berend

  Met “volwassen” heeft dit voorval helemaal niets te maken.
  Dat geldt ook voor de reactie van de directeur van het KDV.

  En blijkbaar zijn de medewerkers van het KDV niet in staat te bepalen wat wel en niet kan op de werkvloer gezien de conclusie van de inspectie.

  Kwestie van goed moraal idd.

 14. Edward

  @ Martin Heb je ook het verweer op rapport van Jolie gelezen: snijdt heel veel hout…

  iedereen gaat ervan uit dat er inspectie was en dat die het bij juiste eind hebben maar lijkt er o.a. toch op dat ze definities voor overschrijdend gedrag hebben gebruikt die toepassing hebben op volwassen vs kinderen, (en zelfs daarmee was conclusie onjuist ).

  Maar vooral: laten we even logisch nadenken: aktie was misschien niet handig maar iedereen met leuk werkteam kan zich voorstellen dat dit leuk bedoelde grap was voor een gewaardeerde collega. Een iemand 1,5 min met ontbloot bovenlijf dansend om het feestvarken oei oei oei.zeg…
  Kinderen allemaal veilig op hun eigen locatie (om 10 uur ‘s ochtends alleen peuters dus makkelijk binnen te houden) niks aan de hand dus. Wees vooral blij dat deze kinderopvang blijkbaar een leuk team hebben die dit voor elkaar doen. Leuke leiders, leuke opvang lijkt me

 15. Yoshua

  @waldorff, op het vorige bericht heb ik helemaal niet gereageerd.
  Kinderen heb ik niet.
  Het onwaarschijnlijk dat ik als verpleegkundige verbonden zou zijn aan KDV Jolie.
  Prima dat u voor hagenprediker wil spelen, maar blijf dan wel bij de waarheid in plaats mensen de beschimpen.
  Er is niets verkeerds gedaan tijdens het zingen voor een jarige.
  Rechtse rakkers die maken er meteen een pornoshow van zoals altijd.

 16. nina

  Dit heeft te maken met fatsoenlijk, respectvol gedrag richting collega’s, ouders en de kinderen die onder de hoede van het KDV vallen. Dit gedrag komt niet te pas. Je kunt ook op een normale manier een geintje maken en een collega verrassen.

  De inspectie concludeerde dat dit gedrag niet strookt met de eigen voorschriften/omgangsvormen opgesteld door het KDV zelf. De directeur loopt het voorval met hand en tand te verdedigen. Hoe kan dat?

  Dat er ook nog veel mensen zijn die dit oké vinden en er geen kwaad in zien vind ik ronduit vreemd. Alles moet maar kunnen blijkbaar. Daar ben ik het niet mee eens en de inspectie gelukkig ook niet.

 17. Martin

  @ Edward Ik heb geen mening verwoord over het gebeurde, alleen een verkorte weergave van het rapport.

  Ouders bekijken een KDV over het algemeen op een geheel andere manier dan dat de GGD doet. Ouders kijken naar leuk personeel, ruimtes, speelmogelijkheden ed.. De GGD kijkt en toetst op de wettelijke regels die zijn vastgelegd en die gaan veel verder dan waar een ouder naar kijkt. Over het algemeen genomen is er te weinig controle op opvanginstellingen met name op gastouderopvang. Die wordt zelden gecontroleerd.

  Maar als ik even logisch nadenk zoals je wenst en terugkijk op mijn eigen 30 jaar werkervaring en de regels die er golden/gelden op de werkvloer dan heb ik zoiets nog nooit gezien en meegemaakt. Op grond van de gedragsregels die er op mijn huidige werk gelden zou zoiets leiden tot ontslag op staande voet. En ik kan me voorstellen dat als je een werkplek hebt waarbij er jonge kinderen in buurt zijn dat de gedragsnormen nog strenger zijn.

 18. Pip

  Ik bedoel maar:

  https://www.ad.nl/utrecht/kinderopvang-jolie-ging-al-eerder-fors-in-de-fout~a7f46b5b/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).