Er komt een crisisnoodopvang voor asielzoekers aan ’t Goylaan in Utrecht Er komt een crisisnoodopvang voor asielzoekers aan ’t Goylaan in Utrecht

Er komt een crisisnoodopvang voor asielzoekers aan ’t Goylaan in Utrecht

Er komt een crisisnoodopvang voor asielzoekers aan ’t Goylaan in Utrecht
Het pand aan 't Goylaan waar de crisisopvang komt
Aan ’t Goylaan in Utrecht komt een crisisnoodopvang voor asielzoekers. De locatie gaat in november open. Er komt plek voor 120 asielzoekers die wachten op de mogelijkheid om in Ter Apel te starten met hun asielprocedure.

Aan ’t Goylaan in Utrecht komt een crisisnoodopvang voor asielzoekers. De locatie gaat in november open. Er komt plek voor 120 asielzoekers die wachten op de mogelijkheid om in Ter Apel te starten met hun asielprocedure.

Het kantoorpand aan ’t Goylaan wordt op dit moment gereedgemaakt voor de komst van de asielzoekers. De gemeente Utrecht is verantwoordelijk voor de inrichting, beheer en exploitatie, maar het COA betaalt voor de opvanglocatie.

De reden dat deze noodopvang opengaat is de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel. Op die plek moeten nieuwe asielzoekers zich melden waarna hun asielprocedure start. Omdat er lange wachttijden zijn, heeft het Rijk gevraagd aan gemeenten om crisisnoodopvangplekken in te richten.

De gemeente zegt voor deze locatie te kiezen omdat het gebouw direct beschikbaar is en goed geschikt te maken is voor het gebruik als crisisnoodopvanglocatie. Het pand is voor een periode van vijf maanden beschikbaar, met een einddatum op 1 april 2023. De locatie heeft een begane grond en drie verdiepingen. Op de verdiepingen worden slaapruimtes ingericht voor maximaal zes personen. Op de begane grond is ruimte voor douches, een recreatie- en eetruimte en een kantoor/receptie.

Andere locaties in Utrecht

Er is ook een andere noodopvang in Utrecht, in Star Lodge Hotels aan de Biltsestraatweg is plek voor 350 asielzoekers. Daarnaast is er het reguliere azc in Oog in Al, een huis voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen in De Meern en worden er zo’n 600 Oekraïense vluchtelingen opgevangen op diverse plekken. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe tijdelijke asielopvanglocatie in Overvecht voor 300 mensen.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. passalacqua

  en door hoeveel veilige landen zijn deze gekomen?

 2. Realist

  Het piept en kraakt maar geld, ideologie en een wit voetje halen voor extra geld wint het toch weer van realisme. Er zijn andere manieren om deze tsunami te stoppen en toch mensen in nood te blijven helpen.

 3. Lexus

  “Er komt plek voor 120 asielzoekers die wachten op de mogelijkheid om in Ter Apel te starten met hun asielprocedure.” Deze ene zin geeft het failliet van het Nederlandse asielbeleid, lees asielwanbeleid, goed weer. Het is totaal vastgelopen in bureaucratische onmacht. Geen wonder dat een deel van de bevolking zich hier tegen keert. Overigens verdenk ik er met name de VVD van deze ramp met opzet gecreëerd te hebben om te kunnen zeggen: zie je wel, het volk wil geen vluchtelingen meer en vervolgens tegen de verdragen en wetten in deze mensen gaat weren zoals Hongarije en Polen nu al doen. Zo wordt ook de Nederlandse rechtsstaat, na bijvoorbeeld ook het toeslagenschandaal met zijn ongekend onrecht, steeds verder uitgehold.

 4. Leon

  Mooi.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Troost jullie met het feit, dat de VVD de kapitein op een stuurloos schip is,dat met alle wind mee vaart,behalve de goede richting.
  Hier hadden ook eigen inwoners die dakloos zijn,kunnen wonen inplaats van gelukzoekers.
  Ook studenten zoeken woonruimte of kamers,het systeem is gewoon failliet door wanbeleid van overheid en gemeenten.

 6. Lexus

  @Realist: graag een invulling van uw “realisme” en uitleg over “een wit voetje halen” en over het stoppen van die “tsnumai” (die in de realiteit overigens helemaal geen tsunami is).

 7. TeringJantje

  Sterkte aan de omwonenden gewenst!

 8. JdV

  Woe wil er mee helpen met het vinden van locaties voor vluchtelingenopvang in Wittevrouwen, Oudwijk, Rijnsweerd. Opvan in Overvecht, Hoograven en andere wijken heeft zijn maximale mogelijkheden bereikt. Tijd om de asieleisers eens in de GL en D66 wijken te plaatsen lijkt me.

 9. Koel Hoofd

  “Er komt plek voor 120 asielzoekers die wachten op de mogelijkheid om in Ter Apel te starten met hun asielprocedure.”
  DIe jonge mannen uit veilige landen die bij Ter Apel voor de deur liggen?
  Gaan ze bij het Bollendak fijn vinden.

 10. Realist

  @Leon. Opvang in de regio zou mooi zijn.

 11. Cor Nelis

  En natuurlijk staat de Gemeente Utrecht weer vooraan te dringen om het braafste jongetje van de klas te zijn…..

 12. Harm

  Ik vermoed wel dat links in Utrecht tijdens de komende verkiezing compleet wordt afgestraft. Iedereen aan de PVV om een statement te maken.

 13. Marcel de Korte

  Er zijn andere manieren om deze tsunami te stoppen en toch mensen in nood te blijven helpen.’

  Hoe dan, Realist?

 14. Oetski

  Fijn dat deze mensen warm en droog zitten ipv buiten bij Ter Apel.

 15. Oetski

  @JdV even de cijfers checken: Hoograven heeft bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in meerderheid op Groen Links en D66 gestemd. De problemen met de opvang van asielzoekers komen overigens door jaren rechts beleid uit Den Haag.

 16. alex

  Oke dus hier komen 120 mannen van tussen de 20 en 40 jaar die niet zeker zijn van of ze uberhaupt in Ter Apel een verblijfsvergunning kunnen bemachtigen. De winkelstrip op het Goylaan zal spoedig een Bollendak 2.0 worden.

 17. Hans

  @ Harm
  Een stem op de PVV is een verloren stem. Het is de partij van zeuren en zagen. Iets tot stand brengen kunnen ze niet.

 18. Lexus

  @Realist: nu eindelijk eens even concreet: hoe wilt u voor die opvang in de regio gaan zorgen?

 19. Hans

  👍 Oetski

 20. Chantal

  Heeft @duic een moderator..? En zo ja hoe kan het dat sommige reacties dan doorgelaten worden?

 21. Realist

  @Marcel. Simpel, opvang in de regio bijvoorbeeld.

  @Jvd. Als het gaat om verdelen van plekken is het beter om immigranten te laten opvangen door de stemmers op en voorstanders van dit immigratiebeleid.

 22. Michael

  Goed plan; zo staan er wel meer gebouwen leeg.

 23. Wim

  Waarom weer zon verbouwing voorjaar 5 maanden .
  Richt dat nu eens goed in en houdt het in stand dit jojo beleid slaat ook nergens op.
  Dat COA dit betaald is natuurlijk ook onzin het zijn de belasting betalers die dat doen dus ook inwoners Utrecht.

 24. Pee

  Ik geloof dat er hier een paar zijn die totaal geen toekomstvisie hebben.
  Die asieleisers komen hier door verschillende veilige landen heen terecht, terwijl ze zich in het eerste veilige land moeten aanmelden en dat gebeurt niet .
  Ze komen hier en als ze hun papiertje binnen hebben dan gaat het gebeuren , gezinshereniging .
  Veel huizen zijn niet berekend op grote gezinnen dus hoe word dat opgelost ?
  Werken is er niet bij want daar zijn ze niet voor gekomen , op een enkeling na.
  Komen chronisch aan het staatsinfuus waardoor de reserves flink gaan opdrogen en dan word er weer iets verzonnen om het bij ons weg te kunnen halen ondertussen misdragen die asieleisers zich tot en met maar worden niet gestraft of weggestuurd.
  Wij worden verdrongen en moeten maar zien te leven tussen dit volk , met de wetenschap dat wij nergens over hoeven aan te kloppen zonder weggezet te worden voor racisten.
  Degene die zo blij zijn met deze asieleisers komen zich nog wel tegen en dan moet de hele wereld het weten .
  Hoe kan je hier nou voorstander van zijn met dit in het achterhoofd.

 25. luna

  @Chantal
  Omdat ze op waarheid berusten.

 26. Hans

  Heel apart Pee, de term ‘assieleisers’. Dat jij die term bezigt bewijst dat je niet weet waar je het over hebt en dat je over 0,0 % inlevingsvermogen beschikt. Ik zou je desondanks willen vragen om je eens voor te stellen dat jij met je eventuele gezin in een situatie terecht komt waarin je moet vluchten voor oorlog en geweld. Het valt niet te hopen, maar uitsluiten kun je het niet. En vervolgens stuit je op een soortgelijke ijzige muur die jij nu bepleit op te trekken voor deze mensen.
  Denk er eens even over na. Als je durft.

 27. Miranda

  Zat daar psyq niet in? Akelig gebouw

 28. Nina

  Wie betaalt de stookkosten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).