FC Utrecht reageert op ongeregeldheden na wedstrijd tegen Cambuur: ‘Een absolute schande’ FC Utrecht reageert op ongeregeldheden na wedstrijd tegen Cambuur: ‘Een absolute schande’

FC Utrecht reageert op ongeregeldheden na wedstrijd tegen Cambuur: ‘Een absolute schande’

FC Utrecht reageert op ongeregeldheden na wedstrijd tegen Cambuur: ‘Een absolute schande’
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
FC Utrecht heeft naar eigen zeggen ‘vol afschuw’ kennisgenomen van de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Cambuur. Aanhangers van beide clubs zochten zaterdagavond de confrontatie op maar de politie wist daar een stokje voor te steken. Hierop werden agenten bekogeld met stenen.

FC Utrecht heeft naar eigen zeggen ‘vol afschuw’ kennisgenomen van de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Cambuur. Aanhangers van beide clubs zochten zaterdagavond de confrontatie op maar de politie wist daar een stokje voor te steken. Hierop werden agenten bekogeld met stenen.

“Een absolute schande, het gedrag van een aantal mensen na afloop van de wedstrijd”, aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. “Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken. Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig.”

Van Es zegt verder dat de eerste wedstrijd van het seizoen een feest zou moeten zijn. “Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit. We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen.”

FC Utrecht zegt dat beide groepen elkaar opzochten op het Westplein bij de Galgenwaard. De politie heeft de zaak momenteel in onderzoek en zei dat arrestaties niet worden uitgesloten. FC Utrecht zegt tot slot alle medewerking te verlenen en het beeldmateriaal beschikbaar te stellen.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Uuu

  Past gewoon bij de club hoor. Wordt ook nooit oogetreden tegen de kernen door de club. Die zijn eigenlijk de baas bij de club.

  T*igclub.

 2. Baliekluiver

  Anton Pijpers, collegevoorzitter van de Universiteit Utrecht zal wel trots zijn op zijn samenwerkingspartner. Politiek correcte uitspraken doen voor de bühne maar ondertussen de relschoppers hun gang laten gaan. Dat is de dubbele moraal van deze ‘voetbalclub’. En waar was die beroemde brave zwijgende meerderheid, zeker weer heel erg druk met gniffelen en wegkijken?

 3. Herman

  Deze oproep hebben we al zo vaak gehoord.
  Beter maken van de doodzieke club moet van binnenuit plaatsvinden.

  Nu zit het halve stadion stiekem mee te gniffelen, als deze meute zich nu eens tegen de eencelligen zou keren.

 4. Len

  Als je de situatie beschouwd als het gegeven, dan kun je maar beter een plan maken hoe je met de situatie omgaat in plaats van de situatie te veranderen. Deugdzaamheid past klaarblijkelijk niet in deze omgeving, probeer het maar ergens anders.

 5. Lexus

  Misschien eens analyseren waarom dergelijkeweerzinwekkende taferelen, en dan heb ik het nog niet over kwetsende spreekkoren, zich altijd afspelen bij profvoetbal en zelden of nooit bij wielrennen, hockey, tennis, atletiek, honkbal enzovoorts. De conclusie zou kunnen zijn dat we ofwel een eind dienen te maken aan het profvoetbal ofwel de wedstrijden zo inrichten dat de lol van reltrappen verdwijnt, bijvoorbeeld door iedere overtreding meteen te bestraffen met publiekloze wedstrijden. Vanzelfsprekend dient dit niet te gebeuren door de clubs — dan komt er gezien de belangen niets van terecht — maar door de overheid.

 6. Yoshua

  @Baliekluiver,
  Je bent niet in het stadion geweest gisteren.
  De Universiteit heeft zeker invloed op de FC-supporters, ik was stom verbaasd.
  Het uiterst conservatieve geluid op Universiteiten overgewaaid uit de VS is ook door een kleine minderheid van de supporters omarmt.
  Gisteren waren er ultraconservatieven die de schaamtecultuur, na 60 jaar uit de mottenzak hebben getrokken.
  Leuzen als “schaam je kapot” waren goed te horen die de ultraconservatieve supporters scandeerden.
  Voetbal is een volkssport, daar hoort de woke scene ook bij.

 7. N.

  @ ha, ha, Lexus, daar is die overheid veel te bang voor. En heeft ze aan jou als gewone, oppassende burger gewoon schijt. Ik zou als ik jou was je Nederlandse vlag, als je die als stukje Nederlands erfgoed hebt, omgekeerd ophangen.

 8. Pee

  Ze hadden jaren terug toen dit de kop op stak gelijk hard aan moeten pakken.
  Nu zijn we op een punt dat een voetbalwedstrijd de gemeente klauwen met geld kost om de boel enigszins in goede banen te leiden, buiten het stadion welteverstaan .
  Ik begrijp niet wat nou de bedoeling is van die confrontaties van aanhangers van voetbalclubs want dat heeft niets meer met voetbal of het supporten van een team te maken .
  Je hoort vaak zeggen ‘ die jeugd van nu ‘ maar het zijn over het algemeen volwassen mannen met gezinnen die zich schuldig maken aan deze daden.
  Er zijn geen maatregelen te treffen om dit soort dingen te voorkomen .
  De enige oplossing die ik kan bedenken is een grote hal ter beschikking stellen en laat ze daar maar los gaan op elkaar dan kan de echte supporter tenminste normaal naar een wedstrijd .

 9. Wim

  @ yoshua

  ?? 🧐

 10. Charles

  Word het niet eens tijd dat er exact uitgerekend word wat deze zogenaamde volkssport de Utrechters daadwerkelijk kost….. Betaald voedbal is namelijk niks anders dan kijken naar theater met belachelijk hoog betaalde artiesten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).