Fietser (64) overleden aan verwondingen na ongeluk op Thomas à Kempisweg in Utrecht Fietser (64) overleden aan verwondingen na ongeluk op Thomas à Kempisweg in Utrecht

Fietser (64) overleden aan verwondingen na ongeluk op Thomas à Kempisweg in Utrecht

Fietser (64) overleden aan verwondingen na ongeluk op Thomas à Kempisweg in Utrecht
Foto: RNU
De fietser die woensdag bij een ongeval op de Thomas à Kempisweg in Utrecht zwaargewond raakte is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is een 64-jarige man uit IJsselstein.

De fietser die woensdag bij een ongeval op de Thomas à Kempisweg in Utrecht zwaargewond raakte is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is een 64-jarige man uit IJsselstein.

Het ongeval vond plaats rond 09.20 uur toen de man die op een fatbike reed de weg overstak. Het slachtoffer werd daarbij aangereden door een auto.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht en heeft de bestuurder van de auto aangemerkt als verdachte.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. bertie van der woude

  Tis wat he!!!…..die jongelui op die fatbike’s……schreeuwers. sterkte voor de nabestaanden.

 2. cas

  @ Bertie, je moet wel echt lezen voordat je reageert, was een persoon van 64 jaar.
  Nu kan ik met zekerheid zeggen dat inschatten van fietsers een stuk lastiger is als ze met hoge snelheid langs rijden.

 3. Willem

  Hoeveel moeten er nog volgen voordat deze illegale brommers van de weg verdwijnen?
  De stint bijv. kreeg na een ongeluk al een verbod…
  Er zullen hier als gevolg van niet handhaven, lakse fietsers mentaliteit en achterlopende wetgeving nog wel vaker dit soort nieuwsberichten verschijnen, denk ik…

 4. LvH

  Onder het vorige artikel gaf een automobilist die voor een rood licht wachtte al aan dat de auto met ene rotgang door het rood reed. Wellicht wordt dat later ook door de politie bevestigd.

  @ Willem. Bij de stint zat een mechanisch defect/gevaar in het rem-systeem. Andere situatie.

 5. Pee

  Er gebeuren meer ongelukken met die ‘brommers’ dan dat er in het nieuws komen .
  Paar dagen geleden ook weer een ongeluk met een fatbike in Overvecht bij de slingerweg .
  En wat @Willem al aangeeft zal het alleen maar toenemen .

 6. UUUU

  @cas
  Sarcasme is moeilijk he

  @willem

  Hoe kan je dit zonder kennis van zaken nou zeggen? Weet jij wat er is gebeurd? En die lakse mentaliteit is niet alleen fietsers eigen, maar alle verkeersdeelnemers. Ben laatst op dat exacte kruispunt tijdens het hardlopen (door het groene licht) bijna geschept door een of andere kerel in z’n lease volvo.

 7. Lombokker

  Nu zullen er ongetwijfeld weer reaguurders zijn die gaan mopperen over fatbikes, wat op zich niet zo verwonderlijk is.

  In het vorige artikel waarin DUIC hierover berichtte, zijn echter tenminste twee reacties waarin wordt gesproken over de auto die op hoge snelheid door een rood verkeerslicht zou zijn gereden. Het is maar dat u het weet.

 8. BW

  @cas
  Dat is (volgens mij) ook wat Bertie bedoeld. Ik heb de indruk dat zij reageert op mensen die bij het vorige artikel hun mening al klaar hadden.

  To be fair: ik heb niet op het vorige artikel gereageerd, maar ook ik had mijn mening eerlijk gezegd al klaar. Dat blijkt nu dus anders te liggen (mea culpa), maar dat neemt niet weg dat “die jongelui op die fatbike’s” wel degelijk een snelgroeiend probleem is.

 9. Koel Hoofd

  Inderdaad, zoals @Willem aangeeft kreeg de stint na één ongeval al een verbod.
  Wanneer komt dat voor e-bikes waarvan bekend is dat het veel te veel (paar honderd de afgelopen jaren) dodelijke slachtoffers oplevert?

 10. RABE

  Bertie, het slachtoffer was 64, dus geen jongelui. Heftig voor de nabestaanden maar van mij mogen ze de helm verplichten voor die rotfietsen. Er gebeuren veel te veel ongelukken mee. Hier in de wijk zie ik regelmatig iemand op een fat bike met een klein kind voorop en achterop. Met 3 personen dus en natuurlijk zonder helm.

 11. Oordeel

  Zolang de toedracht niet bekend is, kun je hier niet over oordelen. Ik mag aannemen dat het goed wordt uitgezocht. Dat krijgen we vast nog wel te horen.

 12. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Dank voor het onder de aandacht brengen van die reacties.

  @Oordeel
  Bij het vorige Duic artikel hierover staan reacties van een ooggetuigen en van iemand die het slachtoffer kende. De automobilist is al opgespoord en zal wel voor de rechter moeten komen want die heeft iemand doodgereden.

 13. Diane

  Gisteren kreeg het slachtoffer voor mij een naam. Ik bleek hem goed te kennen als een aardige collega repairder in het repaircafe Utrecht Oost. Hij was 64.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).