Foto’s: Bekende en minder bekende Utrechters adopteren bomen Amelisweerd | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Bekende en minder bekende Utrechters adopteren bomen Amelisweerd | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Bekende en minder bekende Utrechters adopteren bomen Amelisweerd

Foto’s: Bekende en minder bekende Utrechters adopteren bomen Amelisweerd
Groepsfoto van de allereerste 'adoptieouders'. Foto's: Bas van Setten/DUIC
De campagne ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’ is vanmiddag in Amelisweerd feestelijk van start gegaan. Met de campagne moeten ruim 800 bomen in het Markiezenbos beschermd worden tegen de verbreding van de snelweg A27.

De campagne ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’ is vanmiddag in Amelisweerd feestelijk van start gegaan. Met de campagne moeten ruim 800 bomen in het Markiezenbos beschermd worden tegen de verbreding van de snelweg A27.

Bekende en minder bekende Utrechters, die allen een boom hebben geadopteerd, lichtte vanmiddag hun motivatie toe voor een handjevol toeschouwers. Sprekers waren onder andere Vincent Bijlo (cabaretier en columnist), Hanneke van Eijken (stadsdichter), Pepijn Zwanenberg (GroenLinks), en Maarten van Heuven (Partij voor de Dieren) maar ook vertegenwoordigers van onder andere studenten en ondernemers.

Het geld dat opgehaald wordt via de adopties wordt gebruikt om campagne te voeren tegen verbreding van de A27. Vanmiddag werd door de organisatie bekend gemaakt dat er al tachtig bomen zijn geadopteerd. Bekijk de website van Bescherm het Bos voor meer informatie over het adopteren van een boom.

Pepijn Zwanenberg

Vincent Bijlo

Hanneke van Eijken
Foto: Maarten van Heuven Partij voor de Dieren

Fotoverslag

5 Reacties

Reageren
 1. Freek

  Hoe kan ik zo’n boom kopen? Wil er wel één in mijn tuin.

 2. Utrechter

  Er komen door de verbreding, overkapping en natuurcompensatie meer bomen bij dan er worden verwijderd. Misschien kunnen ze zich richten op de nieuwe natuur door die bomen te gaan adopteren? Of wat dacht je van al die bomen en struiken die verwijderd zijn voor de aanleg van die trambaan?

 3. Toine Goossens

  In Limburg zijn bij de laatste grote storm duizenden bomen tegen de vlakte gegaan. Daar zit men te springen op nieuwe bomen. Laat cultureel Utrecht iets zinvols doen en het geld besteden aan een verhuizing.
  En dan niet meer in het buitenland op vakantie gaan, kost tonnen CO2, maar lekker naar Limburg. Daar genieten van de Amelisweerd bomen en ook nog eens fors op CO2 besparen.

 4. Yoshua

  Je kan helemaal geen boom ter adoptie aanbieden die niet van jou is. Principes die hebben ze alleen wanneer anderen geld aan het groepje gaat betalen zodat ze folders,flyers en evenementen kunnen organiseren. Zelfs Groen Links en Partij voor de Dieren willen er schijnbaar geen euro aan uitgeven door posters en flyers via haar drukker te laten maken. In de jaren 80 had je echte en oprechte mensen die echt begaan waren met Amelisweerd. Deze mensen zijn alleen principieel wanneer het ze geen geld kost.

 5. Harry

  Wat deze mensen wellicht niet weten is dat deze bomen eindelijk een beetje normaal kunnen ademen en dus sneller groeien door de hogere CO2 waarden. Als boom lijkt het me dan ook gek geadopteerd te worden door mensen die je willen laten “stikken”en je graag daarna in hun eigen openhaardje cremeren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).