Foto’s: Dit zijn de mooiste muurschilderingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Dit zijn de mooiste muurschilderingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Dit zijn de mooiste muurschilderingen in Utrecht

Foto’s: Dit zijn de mooiste muurschilderingen in Utrecht
Foto's: Bas van Setten & Robert Oosterbroek
Steeds meer muurschilderingen sieren de stad. Zo is het metershoge kunstwerk van Jan Janssen en Joop Zoetemelk op de hoek van de Cartesiusweg en de Thomas à Kempisweg een oude bekende. De boekenkast aan de Amsterdamsestraatweg is daarentegen pas een maand oud. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele kunstwerken die de stad rijk is.

Steeds meer muurschilderingen sieren de stad. Zo is het metershoge kunstwerk van Jan Janssen en Joop Zoetemelk op de hoek van de Cartesiusweg en de Thomas à Kempisweg een oude bekende. De boekenkast aan de Amsterdamsestraatweg is daarentegen pas een maand oud. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele kunstwerken die de stad rijk is.

Bekende kunstenaars die in Utrecht hun sporen hebben verdiend zijn de Verfdokter, Derk Wessel, Jan is de Man en het kunstenaarscollectief De Strakke Hand, maar ook minder bekende artiesten hebben hun steentje bijgedragen aan het mooier maken van de stad. Hieronder een overzicht van de mooiste Utrechtse muurschilderingen.

Fotoverslag

17 Reacties

Reageren
 1. karel

  Ik zou ze graag eens in het echt zien. Jammer, dat er geen adressen bij staan.

 2. e.g.

  De dame in rode jurk van Pyke Koch is inmiddels gehalveerd door 2 (vergunde?)
  half-ronde ramen, b.g.gr.
  Haar overgebleven , bovenste helft, hangt in de v.Asch v. Wijcksstraat / v.Asch v. Wijkckskade , +/- naast de v.Asch v. Wijcksbrug.

  Vraag:
  worden er (aangevraagde) verbouw-vergunningen afgegeven wanneer toekomstige schilderingen op dat adres al gepland zijn, c.q. uitgevoerd? of
  wordt er bij toekomstige muurverfraaiingen eerst gekeken naar ev. verbouw-aanvragen?

 3. Luuk

  Ik mis de muurschildering vlak bij de rode brug, van de rode brug.

 4. Fab

  ‘Utrecht’ is Herenweg vanaf het Oudenoord ingang Monicahofje

 5. Peet

  Vergeet de Sleutelkoning schildering niet in het verlengde van de Voorstraat! 🙂

 6. @zoispijlsweerd

  De Otter is bij de Otterstraat in #pijlsweerd.

 7. @zoispijlsweerd

  Johan Cruijff is op randje #pijlsweerd. #kaatstraat #adelaarstraat

 8. Bill

  Mooie collectie foto’s! Laat dit de aanzet zijn voor veel meer streetart in Utrecht. Ook meer (legale) graffitiplekken zouden een positieve bijdrage leveren!

 9. ideetje

  Cruijff is adelaarstraat

 10. E Westerhoff beekink

  Geweldig mooi dezemuurschilderingen een verrijking voor de stad utrecht ga zo door!

 11. Patrick Verheij

  Schitterend, echt een aanwinst voor de stad. Ik hoop van harte op nog veel meer mooie murals!

 12. Arno

  Jammer dat de artiest niet vermeld staat; er zijn er een aantal van de strakke hand die ken ik, maar de overige ben ik ook wel benieuwd naar.

 13. Zonnewende

  Er is ook een mooie bij de Abstederdijk. Kruising met Oosterspoorpark

 14. Ismaël

  @Arno, andere zijn o.a. van Jan Is De Man, Deef Feed, verfdokter,…

 15. Joke van der Ham

  @ Karel: Spaaklaan, Thomas-a-Kempisweg, Amsterdamsestraatweg/Mimosastraat, Hopakker, Adelaarstraat, Goudsbloemstraat, van Zijstweg, Kalymnosdreef, Oudenoord/Otterstraat, Lauwerecht, v Asch v Wijckskade, Bleekstraat, Westplein, Oudenoord/Herenweg, Westravenseweg en parkeergarage Strosteeg.

 16. Debbie

  @joke van der ham. Heb je misschien
  een route of plattegrond met de meeste street art van Utrecht erop? Ik wil graag een route lopen waar ik de mooiste street art tegenkom.

 17. Johannes

  @Debbie: een jaar of twee terug hebben we een kaart op Googlemaps gemaakt met de meeste muurschilderingen van Utrecht erop. Kijk eens hier: https://drive.google.com/open?id=1OOZhpM639wrfhkXp-oLPu0HUodRnTVrU&usp=sharing

  De kaart is nog niet compleet, maar er staat best wat op 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).