Gang naar rechter haalt niks uit voor Flink; locatie Amsterdamsestraatweg moet dichtblijven Gang naar rechter haalt niks uit voor Flink; locatie Amsterdamsestraatweg moet dichtblijven

Gang naar rechter haalt niks uit voor Flink; locatie Amsterdamsestraatweg moet dichtblijven

Gang naar rechter haalt niks uit voor Flink; locatie Amsterdamsestraatweg moet dichtblijven
De vestiging van flitsbezorger Flink op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht moet tijdens de bezwaarprocedure dichtblijven. Het college van B&W sloot de vestiging omdat Flink in strijd met het bestemmingsplan handelt en de rechter oordeelt nu dat de conclusie van de gemeente klopt.

De vestiging van flitsbezorger Flink op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht moet tijdens de bezwaarprocedure dichtblijven. Het college van B&W sloot de vestiging omdat Flink in strijd met het bestemmingsplan handelt en de rechter oordeelt nu dat de conclusie van de gemeente klopt.

De gemeente Utrecht treedt op tegen de vestiging van Flink omdat die in strijd is met het bestemmingsplan. De flitsbezorger valt volgens de gemeente niet onder ‘detailhandel’ en moest daarom de vestiging sluiten. De gemeente legde ook een last onder dwangsom op. Flink is het daar niet mee eens en maakte bezwaar bij de gemeente. Het bedrijf heeft de rechter nu gevraagd om de sluiting tijdelijk ongedaan te maken totdat het bezwaar behandeld is.

Volgens de rechter verkoopt Flink weliswaar goederen aan consumenten, maar voldoet het bedrijf niet aan alle voorwaarden van het bestemmingsplan. Flink heeft op de Amsterdamsestraatweg bijvoorbeeld geen showroom en geen afhaalpunt, terwijl dat volgens het bestemmingsplan wel moet bij webwinkels. 

De rechter oordeelt dat Flink een overtreding begaat waarop door de gemeente mag worden gehandhaafd. Volgens de rechter is het bezwaar van Flink ‘weinig kansrijk’ en daarom heeft hij besloten om het verzoek van Flink om tijdens de bezwaarprocedure open te blijven af te wijzen. Die sluiting geldt in elk geval totdat de gemeente een beslissing heeft genomen over het bezwaar van Flink.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Ondieper

  Dicht blijven? Laat ze eerst eens dicht gaan. Toen ik er vorige week langs liep waren ze in ieder geval nog gewoon open.

 2. Bromsnor

  Bromsnor is geen fan van Dark Stores in de winkelstraat, maar Bromsnor loopt wel eens door de Biltstraat waar hij constateert dat de Jumbo en de AH op een kleine ingang na ook voornamelijk “Dark Stores” zijn. De gevels zijn geheel gesloten. Niet aantrekkelijk voor de winkelstraat.

 3. W.

  @Bromsnor: om nog maar te zwijgen over het voor honderden miljoenen House Modernes…

 4. Sam

  Nu ook graag de Nobelstraat aanpakken. Levensgevaarlijk met het smalle fietspad, al die bezorgers, laden en lossen gebeurt aan de overkant maar de karren worden via het fietspad aangereden en ondertussen liggen er allemaal (basis)scholen in de buurt. De bezorgers staan in de nobeldwarsstraat te paffen en de fietsen blokkeren de hele stoep en deel van de weg

 5. Katja

  Goeie actie van de gemeente.
  Je wordt Utrecht vergeven van de supermarkten , afhaal-en vreetttenten.
  Laten bezorgen is nergens voor nodig, is energieverspilling.

 6. Massegast

  Sterkte voor de buren van die Dark Stores.

 7. W

  Sam! Je hebt helemaal gelijk!
  Héle gevaarlijke situaties daar op dat smalle fietspad!
  Daar moeten de verantwoordelijke ambtenaren eens naar kijken!

 8. Erwin

  He ik mis een reactie van scherpschuttert…
  Over dat de rechter zich niet moet bemoeien met ondernemers die ss uiteraard baggervette winsten toewenst enzo

 9. Realist

  @Katja. Dit is gewoon vraag en aanbod en dat moet vooral zo blijven.

 10. Savrion

  Tja, las dit artikel omdat ik dacht “Hey das dat pand van Wibra … ”

  Lelijk gebouw trouwens en boven staat er al 1 te koop… Nouja, als het een Dark-room was geweest, zouden er ook mensen klagen, so what’s new ?

  A’damse Straatweg is toch al verpauperd, dan kan dit er ook wel bij …

 11. Bromsnor

  Bromsnor aan W. Inderdaad, geen porum.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).