Gemeente Utrecht ziet komst coffeeshop wel zitten; rechter wil meer verkeersonderzoek zien Gemeente Utrecht ziet komst coffeeshop wel zitten; rechter wil meer verkeersonderzoek zien

Gemeente Utrecht ziet komst coffeeshop wel zitten; rechter wil meer verkeersonderzoek zien

Gemeente Utrecht ziet komst coffeeshop wel zitten; rechter wil meer verkeersonderzoek zien
De gemeente Utrecht meent dat de komst van een nieuwe coffeeshop op de Griffioenlaan goed past binnen het beleid. Qbuzz zit er echter niet meteen om te springen. De busmaatschappij stapte naar de rechtbank; de rechter meent dat er in ieder geval meer verkeersonderzoek moet plaatsvinden.

De gemeente Utrecht meent dat de komst van een nieuwe coffeeshop op de Griffioenlaan goed past binnen het beleid. Qbuzz zit er echter niet meteen om te springen. De busmaatschappij stapte naar de rechtbank; de rechter meent dat er in ieder geval meer verkeersonderzoek moet plaatsvinden.

De Griffioenlaan ligt naast P+R Westraven, een uithoek van Utrecht. Niet een plek waar men meteen een coffeeshop verwacht. Maar dat is ook juist de bedoeling. Om concentratie van coffeeshops in bijvoorbeeld de binnenstad tegen te gaan, ziet de gemeente wel wat in een wietverkooppunt op deze plek. Er zijn geen woningen vlakbij, maar wel verschillende uitvalswegen. Het moet dan ook een drive-through coffeeshop worden.

Busmaatschappij

De ondernemer vroeg een vergunning aan, en die werd verleend. Qbuzz heeft echter zorgen. Nabij de nieuwe coffeeshop ligt namelijk de busstalling en de busmaatschappij vreest voor verkeersproblemen. Daarom stapte Qbuzz naar de rechtbank. De rechter besloot dat er extra verkeersonderzoek moet plaatsvinden.

De vergunning werd niet volledig van tafel geveegd, het gebrek aan degelijk onderzoek kan – zo oordeelde de rechter – namelijk hersteld worden. De gemeente heeft laten weten extra verkeersonderzoek te laten doen en dan wordt de vergunning opnieuw beoordeeld. Tot die tijd mag de ondernemer de zaak niet openen.

De coffeeshop zit er overigens niet voorgoed, de ondernemer krijgt een tijdelijke vergunning voor zeven jaar die eventueel nog met een paar jaar verlengd kan worden. Uiteindelijk moet er gebouwd gaan worden in het gebied en dan is er geen plek meer voor de horecazaak.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. PietrO

  Ach ja, een nieuwe coffeeshop roep altijd weerstand op en het loopt altijd met een sisser af. Het loont eigenlijk de moeite niet om zo’n bericht als nieuws te verkopen. Ik vind het best een tof idee.

 2. de Kreek

  Zeker bang dat er te veel mensen met de bus daar naar toegaan, ha, ha.
  Het zal NL niet zijn of er moet een rechter aan de pas komen. Om de hoek staat zeker de politie te wachten om de autorijdende blowers aan te houden.

 3. Meneer Harmsen

  Roken moet met alle macht en man bestreden worden maar wiet mag wel?
  Waar zijn ze toch mee bezig?

 4. Sj

  Twee zaken snap ik niet:
  (1) de gemeente ontmoedigt autogebruik en stimuleert fietsgebruik. Dit wordt een drive through voor auto’s… curieus dit.
  (2) de gemeente doet moeite om de vestiging van tabakszaken tegen te houden, maar is zelf actief bezig met een locatie voor de uitgifte van drugs.
  Schiet mij maar lek

 5. Vincent

  Jongens… Ik weet niet of een drive-through drugs winkel eigenlijk zo’n goed idee is…

 6. Wolkewietje

  Wat is er mis met alle verkeer naar de binnenstad te laten gaan, zoals al jaren het geval is? Coffeeshops zat. Je maat rijdt ff een rondje terwijl jij wat koopt. Niks aan de hand toch?

 7. Katja

  Pleur alles op de Lage Weide, hek eromheen en controleren.

 8. Nina

  @ Meneer Harmsen en Sj

  Goed punt!

 9. Rob H.

  Voor benzinejunks hebben we ook drive-through shops. Waarom dan niet voor wietrokers?

 10. S

  @rob: hebben wiet-rokers wel geld voor een auto..?

 11. Statler

  @Rob H:
  ik betwijfel of een wietgebruiker de aankoop aan zijn transportmiddel wil opvoeren…

 12. Nico

  Gemeente zo begaan met onze burgers waarom geen coffeeshop in uw stadskantoor. Vlakbij politieburo Paardenveld ook voor veiligheid. En i.p.v. een drive-through coffeeshop maakt u er een walk-through van. Ook gelijk fijn in het centrum en makkelijk te berijken met opbaarvervoer. En u duwt het dan een keer niet door de strot van anderen die van de omgeving gebruik maken nu.

 13. Blauwe Knoop

  Nog meer verslaafden achter het stuur. In de jaren 70 wetten gemaakt om dronken automobilisten te weren, nu kunnen er wetten worden gemaakt voor de volgende dodengolf.

 14. Roland

  Is er ook nagedacht hoe veilig het pandje staat ten opzichte van de uitrit van P&R Westraven???? De uitrit is erg onoverzichtelijk en ook verkeersgevaarlijk.

 15. Statler

  Ooit met de blowende bestuurder van een Volkswagenbus meegereden, van Oosterbeek naar Utrecht. Dat was een memorabele doch niet voor herhaling vatbare belevenis.

 16. Nina

  @ Rob H.

  6.000 km vliegen (A’dam-NY enkele reis) = 100.000 (…) liter kerosine .

  6.000 km autorijden = 400 liter benzine.

  Tis maar waar je je druk om maakt natuurlijk.
  Ik heb al 22 jaar niet meer gevlogen, dus geen schaamte hier als ik mijn auto gebruik. Hoe zit het met jouw vliegverleden?

  Bron: https://www.ad.nl/auto/we-gaan-op-vakantie-vliegen-of-rijden~a8073159/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).