GGD regio Utrecht sluit kleine vaccinatielocaties en schaalt grotere op GGD regio Utrecht sluit kleine vaccinatielocaties en schaalt grotere op

GGD regio Utrecht sluit kleine vaccinatielocaties en schaalt grotere op

GGD regio Utrecht sluit kleine vaccinatielocaties en schaalt grotere op
Archieffoto
De GGD regio Utrecht gaat 21 kleinere vaccinatielocaties sluiten en acht grote locaties nog groter maken. De nieuwe werkwijze is nodig om het vaccineren flink te kunnen opschalen. In de gemeente Utrecht blijven Jaarbeurs en Hoog Catharijne open.

De GGD regio Utrecht gaat 21 kleinere vaccinatielocaties sluiten en acht grote locaties nog groter maken. De nieuwe werkwijze is nodig om het vaccineren flink te kunnen opschalen. In de gemeente Utrecht blijven Jaarbeurs en Hoog Catharijne open.

GGD regio Utrecht (GGDrU) moet de komende weken één miljoen inwoners vaccineren. Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: “Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij niet alleen aan artsen die prikken, maar ook aan medewerkers die het hele vaccinatieproces begeleiden zoals hosts, administratieve medewerkers en EHBO-ers. We hebben op dit moment álle mankracht nodig op de grote vaccinatielocaties om deze klus te klaren.”

Vanaf woensdag 22 december sluiten de zogeheten ‘dichtbij-locaties’ in de regio Utrecht tijdelijk. Inwoners in de regio kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Per 27 december opent vaccinatielocatie Expo Houten en wordt de locatie Jaarbeurs flink vergroot door te verhuizen van paviljoen B naar hal 1.

Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Rigter: “We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We realiseren ons dat inwoners hierdoor verder moeten reizen. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip van onze inwoners. Dit is de enige manier waarop wij iedereen zo snel mogelijk kunnen vaccineren.”

Wie er is nu aan de beurt?

De Rijksoverheid geeft gefaseerd nieuwe geboortejaren vrij om mensen uit te nodigen een afspraak te maken. Dit gebeurt van oud naar jong. Rigter: “Op dit moment zijn alle zestigplussers aan de beurt voor een boosterprik. We zetten alles op alles om hen voor eind december een booster te laten halen. Degenen die nu een afspraak hebben staan bij een dichtbij-locatie, krijgen op korte termijn een sms, of worden gebeld om de afspraak om te verzetten. We vragen met klem om hierover niet zelf contact te zoeken met GGDrU. We nemen contact op binnen enkele dagen.”

GGDrU roept iedereen op die aan de beurt is op om zo snel mogelijk een boosterprik in te plannen. Online is dat het makkelijkst. “Wij begrijpen dat dit voor sommige mensen lastig is. Roep hierbij, waar mogelijk, de hulp in van een bekende. Voor mensen die toch willen bellen wordt zowel het regionale als het landelijke callcenter zo snel mogelijk opgeschaald. Kom alleen naar de vaccinatielocatie als u een afspraak heeft. Samen met partners in de gemeenten bekijken we constant hoe we kwetsbare mensen kunnen ondersteunen om zo snel mogelijk de booster-vaccinatie te halen.”

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. GeeWee

  Mag het alsjeblieft de komende weken én-én?
  We gooien de hele economie dicht omdat we niet snel genoeg boosteren. Lokale locaties binnen een paar dagen al sluiten waardoor mensen zich niet in bijv. Wijk bij Duurstede kunnen laten vaccineren maar helemaal naar Houten moeten lijkt me geen goed idee.

 2. JdV

  Tja. We gaan extra gasgeven met de booster. Vorige week werden er per dag 2 geboortejaren uitgenodigd. Maar nu gaan we gas geven!!!!
  Dus vandaag nodigen we…….. 1 geboortejaar uit.
  Kijk dat is nog eens opschalen en gas geven. Nog maar 47 dagen te gaan op deze manier. Goed bezig Mark en Hugo!!!

 3. Koel Hoofd

  @GeeWee
  Geem stress.
  Jaarbeurs was/is hele goeie priklocatie, voor iedereen uit de regio heel goed te bereiken ongeacht vervoermiddel, en een prikcapaciteit waar een werkpaard spontaan de hik van krijgt.
  Daar mogen we heel blij mee zijn in Utrecht…

 4. Luuk Upuuk

  De corona-vaccinaties via de huisarts gingen perfect. Maar de GGD kan dat allemaal niet handelen. Probeerde via de website een afspraak te maken en kon 28 december om 08:10 in Amsterdam terecht. En ik had dus postcode 3732 ingevuld.

 5. Yoshua

  @Luuk Upuuk,

  Zoals je nog weet uit maart, worden ook nu vanzelfsprekend prikplekken gereserveerd in de uren dat telefonische afspraken mogelijk zijn om te vaccineren.
  Dit is volkomen logisch, zet je alle blokken vrij, dan is de kans op dubbele afspraken voor dezelfde stoel enorm.

  Mijn tante van 83 had hetzelfde probleem kon ook alleen naar locaties buiten de stad, haar huis aan de Leidseweg is drie koprollen van de Jaarbeurs.
  Tante staat altijd er vroeg op, heb haar het systeem uitgelegd en de volgende morgen kon ze rond 6.30 kiezen uit heel veel blokken op verschillende dagen in de Jaarbeurs.

  Mijn oude tante wist dit niet, ze volgt hooguit het 8 uur journaal, lokale radio, ze leest geen kranten.
  Jij volgt online het nieuws, je weet hoe het reserveringssysteem werkt van de GGD.
  En dan toch nog klagen, beetje onterecht, vindt je niet?

 6. G. de Vries

  Op dinsdag afspraak geregeld via internet en op zaterdag ( dus binnen 1 week)kon ik terecht in Nieuwegein voor een boosterprik. Prima bereikbaar met de tram.
  Het is inderdaad (@Luuk) erg jammer dat huisartsen deze vaccinatie niet regelen want deze zijn veelal bereikbaarder voor mensen en wekken meer vertrouwen dan deze massale inentingslocaties.

 7. Erwin

  Ondertussen ligt de hele ict van de ggd er hoor de tachtigste keer uit. Wat een houtje-touwtje land!!

 8. Loes Manten

  Ik ben geboren in 1947, heb nog steeds geen brief gehad. Is dat niet vreemd?

 9. JdV

  @Loes Manten: Wat vooral merkwaardig is is het feit dat je op een brief zit te wachten terwijl je al weken geleden geboosterd had kunnen zijn.

 10. Theo G.

  Ik ben ook geboren in 1947. Heb de booster vorige week maandag al gehad. Niet gewacht op een brief. Gewoon via internet met je Digid een afspraak maken. Was zo gepiept.

 11. Erwin

  @loes manten: naar voor je! Blijkbaar is het niet vreemd, vanochtend te lezen in de Volkskrant dat menig zeventiger nog steeds geen brief heeft ontvangen.
  Kun je on line geen afspraak maken? Als het niet lukt wil ik je wel helpen. Sterkte!

 12. G. de Vries

  @ Loes,
  Ik heb begrepen dat in de bibliotheken mensen klaar staan om te helpen met internet. Hier zou u misschien, met hulp, een afspraak kunnen maken middels digi-D.

 13. Speak Up

  @ JdV

  Van sommige geboortejaren zijn meer mensen in leven dan van anderen he?

  Dus dat is de reden dat er soms 1 en soms 2 geboortejaren worden opgeroepen. Niet zo moeilijk.

 14. Inez

  Ik dacht ook dat je pas een afspraak mocht maken als een brief had gehad. Blijkbaar is dat niet zo?

 15. JdV

  @Erwin: overal on-line staat duidelijk dat je absoluut niet hoeft te wachten op een uitnodiging. ” U hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM.” Is je geboortejaar aan de beurt, dan kun je gewoon jezelf aanmelden en online of telefonisch een afspraak maken. Ik gok dat 1947 dat al meer dan 2 weken geleden kon.

 16. Monique

  1962 kon vanaf gisteren. En dus heb ik gisteren mijn booster gehad op het Stationsplein. Gelijk maar ruim gedeeld in mijn netwerken want ik merk ook dat veel mensen op een brief gaan zitten wachten, wat helemaal niet nodig is. Het online systeem is ondoorzichtig, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Ik ben meteen na de ‘Go’ voor 1962 ingelogd en heb ongeveer 20 keer opnieuw de postcode ingevoerd. Eerst kwam ik terecht in Tiel, Zaltbommel, Rai enzo. Ik varieerde de postcode steeds een beetje: 3511, 3512, 3514, 3515…. Na ongeveer 10 keer heb ik een half uurtje gewacht, toen nogmaals, wederom een keer of 8, 9 en toen boem, dezelfde dag kon ik terecht op fietsafstand. Tijdsinvestering in totaal ongeveer 10 minuten. Nu toch iets geruster en veilig(er) met de trein naar mijn oude moeder met kerst:-).

 17. Erwin

  @jdv: dat klopt. Maar je moet de brief wel meenemen naar de vaccinatielocatie op de dag dat je geboosterd wordt. En daar wringt de schoen aangezien ook veel zeventigers die brief nog steeds niet hebben gehad.

 18. Kitty

  Beste Loes en Inez, U hoeft niet op de uitnodiging te wachten. Zodra een geboortejaar bekend wordt gemaakt, kan men een afspraak maken, telefonisch of via internet. Mijn moeder (1945) had tot afgelopen weekend geen uitnodiging ontvangen (en maar wachten) en heeft toen de GGD Utrecht (030 – 630 54 00) benaderd. Ze werd gelijk ingepland, 3 dagen later een boosterprik! De GGD gaf aan dat ze geen uitnodiging zou ontvangen. M.a.w. u hoeft (kunt) geen brief meenemen, maar op de priklokaties liggen formulieren die u kun invullen. U kunt hierop uw gegevens invullen, dus ook zaken zoals gebruik van bloedverdunners. Maar natuurlijk wel eerst een afspraak inplannen voordat u naar de priklokatie gaat. Succes.

 19. Ron Braakman

  Kan iemand mij helpen. Ik wil me ook laten vaccineren ben woonachtig in Utrecht maar het systeem geeft aan Graadt van Roggenweg 400 en als ik dat adres google geeft het aan dat op dat adres een bank zit. Weet iemand hoe dat zit???

 20. Ellen Filius

  Waar het bij de huisartsen en op de priklocatie in Utrecht het prikken als een geoliede machine gaat, zit ik nu in Houten al een uur te wachten na binnenkomst. Dit is een geoliede van ver voor de eerste Wereldoorlog.

 21. Kitty

  Ron, het klopt dat bij dit adres een bank wordt aangegeven maar eigenlijk slaat het adres op het parkeerplaats dat aan de Graadt van Roggenweg ligt. De priklokatie zit in hal 1 van de Jaarbeurs maar de ingang tot deze hal zit aan de buitenkant van de Jaarbeurs, aan de parkeerplaats die grenst aan de Graadt van Groggenweg. Bank staat op een paar meter afstand. Maar het klinkt inderdaad niet logisch. Als je er bent, spreekt het voor zich. Het wordt goed aangegeven. Succes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).